Jump to content
Corsair Community

SMBus controller errors from iCue


TuningIsLife
 Share

Recommended Posts

I have recently been having some issues with my Corsair Vengeance Pro RGB sticks. They are doing the rainbow wave, and are not showing up in iCue anymore.

 

I did some research, and people suggested removing any software that might take control of them, such as an Intel tuning utility, or third-party RGB software, which I did. I even removed the sticks, and put them in a different slot, then tried the same slots again. No change. Occasionally they would show up in iCue with a red triangle on them.

 

I turned on debugging and did some research, and this is what I got, logs filled with messages like these:

 

2020-04-16T11:07:18 W cue.llaccess.server: dramWriteByte failed "Dram [0:5b]" cmd: 97 data: 0

2020-04-16T11:07:18 W cue.llaccess.server: dramWriteByte failed "Dram [0:5b]" cmd: 97 data: 0

2020-04-16T11:07:18 W cue.llaccess.server: dramWriteByte failed "Dram [0:5b]" cmd: 97 data: 0

2020-04-16T11:08:42 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus controller: 0

2020-04-16T11:39:17 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus controller: 0

2020-04-16T11:39:17 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus for exclusive use "Dram [0:5b]"

2020-04-16T11:39:22 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus controller: 0

2020-04-16T11:39:22 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus for exclusive use "Dram [0:59]"

2020-04-16T11:39:26 W cue.llaccess.server: Failed to lock SMBus controller: 0

 

Any suggestions on how to correct this? I have more RAM coming in today to bump up my system to 32GB, but I just want it all working correctly.

 

Thank you

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...