Jump to content
Corsair Community

MP510 SSD disappearing


DeadpoolUK
 Share

Recommended Posts

I got my MP510 1TB SSD a week or so ago and it started playing up when I tried running programs from it, I've ripped it out of my PC countless times now and tried it on PCIe to m.2 adaptors and m.2 slots on my board, it works fine normally but as soon as I run a game or any other program from that drive it dies and then no app can write to the drive even though I can see the drive in file explorer, if i try and open anything that uses the drive at all it crashes, I then restart the PC and the drive is gone entirely (including from the bios e.t.c.) then another restart or 2 and its back and acting like nothing ever happened until I use it again, I can download files and install to the drive but once I run anything on the drive regardless of what it is it gives up and starts all over again, although thinking about it downloading to the drive may be an issue still because I've not actually downloaded much to it at all.

 

I've actually broken my PCIe extender for vertical mounting my GPU because I've had it in and out so much in the last few days diagnosing the issue. Just contacted scan about a replacement or refund but if its going to be a common fault I'll pay the extra for a Samsung SSD that should be more reliable.

 

If there's something stupid that I'm missing that will fix this then let me know but I've checked the firmware is up to date and I'm using my existing m.2 drive without issue and the programs that were crashing on the MP510 are running fine on that one in the same slot on the board. I've tried maybe 30 different methods I've found online for drives disappearing and not one of them has worked at all.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
 Share

×
×
  • Create New...