Jump to content
  • Gaming Gear
  • Streaming Gear
  • PC Components
  • Gaming PCs
  • Software
  • Community
  • Support
  • Gaming Gear
  • Keyboards
  • Headsets
  • Mice
  • Mousepads
  • Chairs
  • Apparel | Gear
  • Accessories
  • Ambient Lighting
  • Streaming Gear
  • Capture
  • Stream Deck
  • Audio
  • Lighting
  • Green Screen
  • Multi Mount
  • PC Components
  • Cases
  • CPU Coolers
  • Fans
  • Memory
  • Power Supply Units
  • Custom Cooling
  • Storage
  • Thunderbolt Docks
  • Gaming PCs
  • CORSAIR ONE Gaming PCs
  • CORSAIR ONE Workstation Grade PCs
  • VENGEANCE Gaming PCs
  • iCUE Certified Gaming PCs
  • Visit Origin PC
  • Software
  • Download Software
  • iCUE Software
  • iCUE for macOS
  • Community
  • CORSAIR Gaming
  • Esports
  • Streamers
  • Students
  • Forum
  • Blog
  • Wallpapers
  • Press Room
  • Support
  • Download Software
  • Customer Support
  • FAQs
  • Warranty
  • Keyboards
  • All Keyboards
  • RGB Mechanical Gaming Keyboards
  • Wireless Keyboards
  • Headsets
  • All Headsets
  • Wireless Headsets
  • USB & Stereo Headsets
  • Mice
  • All Mice
  • Wireless Mice
  • Wired Mice
  • Cases
  • All Cases
  • iCUE Smart Cases
  • Mid-tower Cases
  • Full-tower Cases
  • Small Form Factor Cases
  • Power Supply Units
  • All Power Supply Units
  • iCUE-controlled PSUs
  • Premium Efficiency PSUs
  • CPU Coolers
  • CPU Coolers
  • iCUE Smart Coolers
  • 240mm AiO Coolers
  • 280mm AiO Coolers
  • CPU Air Coolers
  • Custom Cooling
  • All Liquid Cooling
  • All Hydro X Products
  • Design Your Loop
  • Fans
  • All Fans
  • RGB Fans
  • 120mm Fans
  • 140mm Fans
  • Storage
  • All Storage
  • M.2 SSDs
  • USB Flash Drives
  • Memory
  • All Memory
  • Performance RGB Memory
  • Performance Memory
  • Memory Finder
  • Thunderbolt Docks
  • All Thunderbolt Docks
  • Accessories
Corsair Community

Corsair Dominator Platinum RGB LED issue


Recommended Posts

Hi guys,

 

I have just finished my new system that uses corsair dominator Platinum RGB ram.

 

Motherboard:Full spec Gigabyte X570 Aorus master

CPU: 3900x

 

I am having an issue with the LED on one of the sticks.One of the "dots" is a different color from all the others. For example when I set the color to static: white, all other LED on the ram is white but the one defective one is light blue. I notice this for many colors but not all, for example dark blue matches.

 

Any idea if I can fix this or if I simply have a defective product?

 

Thanks

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Maybe, just maybe you need a firmware update?

Because it's odd that you're the 2nd person this month having the same issue with ONE stick and that stick happens to be in DIMM #4.

 

And if it bothers you, try using the "rain" effect, I don't have any issues with my 4 sticks but the rain effect is so much better than solid.

 

Use the iCUE software to update the modules.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the reply, I am on the latest version of the firmware. To be sure forced a firmware update jus now but no change.

 

I also just tried moving the module to the third slot, Now the bad led is on the 3rd slot.

 

I am currently running a rain effect, rotating between gold and purple, evertime the effect hits that module it produces a like green color. Since it’s moving fast it’s not as noticeable but still bugs me.

 

Seems like I just got a dud and need to get replaced? Since I bought these a week ago do I just ask the store or go through a RMA process with Corsair?

Link to comment
Share on other sites

It must a flaw in the production, it's a shame though specially since two people are having the exact same issue, but it's so odd that you and that other one reported the same issue in the exact same spot and I believe it was the same LED. Maybe it was soldered wrong.

 

For RMA, you can go with either, but I'd go with Corsair, being that they probably may not have that "bad" batch in stock. Just to be on the safe side. I got mine from newegg, but I got one kit first and two weeks later I got the 2nd kit.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Same issue here.

 

Funny thing is, with software we could manually color correct certain off color LEDs. Kind of like a offset to color balance the LEDs consistency. It's already basically a small LED Video Display in a sense. Would love to have this feature in iCUE. It would potentially fix all our problems.

Link to comment
Share on other sites

iCUE v3.26.95 has nothing to do with RAM. but the LED bug is being looked at.

With the penultimate iCue software v3.25.60 a firmware update v1.02.23 for the RAM was published. Since then the problem has been with me.

Link to comment
Share on other sites

the RAM update V.1.03.26 did not fix it 100% but its better it seem to be. the way I got it better is to have all the lights off under instant lighting then I had off the (enable full software control) then do the update.

 

The new Firmware v1.02.23 --> v1.03.26 unfortunately did not result in any improvement. The problem remains unchanged.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...