Jump to content
Corsair Community

Fans loses connection with ICUE


Aqua_HeaD
 Share

Recommended Posts

I will try to explain my problem even though my English not is the best.

 

I have six LL120 RGB fans connected to an Lightning Node Pro. After the latest update fan nuber one has started to flicker randomly for some seconds and then some of the Led`s on the fan change colours. All the other five fans remain the same colour but all of the fans stop responding some of the inputs in ICUE. If I try to disconnect the fans under lightning setup they wont respond at all. All Led´s on all of the fans will still be on. I can change lightning effects but fan number one will still have some Led´s in different colours.

 

I have tried to uninstall and install the software without any progress.

 

Is it possible to download an older version of ICUE somwhere?

Link to comment
Share on other sites

I don't think it's software. Try swapping Fan 1 with Fan 6 on the fan hub.

 

I have now tried version 3.13.94 and its the same problem. I have now also noticed that this happen when I play Digital Combat Simulator. It seems to be something in the game that triggers this behaviour. I have never had this problem before.

Edited by Aqua_HeaD
Link to comment
Share on other sites

You can google a different version for a download, I think the previous one was 3.19.108

 

I have tried to find older version but I cant manage to find any. The only downloadable version I can find are the latest on Corsairs webpage. If you have a link I will be happy.

 

Edit: Tried 3.13.94 with the same problem.

Edited by Aqua_HeaD
Link to comment
Share on other sites

I belive I have found the problem. Not 100% sure yet but I Think its heat related. My Lightning Node Pro are located in the upper part of the chassi just above the GPU on the other side of the wall. The temperature of the GPU are about 75 degrees Celcius when I play games. I have taken off the side panel and now it seems to work. I also tried to swap between fan 1 and 6 but it was still the same fan that starts to flicker before the problem occured.

Edit: I have now played DCS for some hours without any issues. I have changed my fan curves a bit and the temprature of the GPU are now at maximum 65 degrees celcius. It seems that Lightning Node Pro are a bit sensitive when it comes to higher temperatures but I dont know why it would’nt handle 75 degrees celcius without any problem.

Edited by Aqua_HeaD
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

The flickering problem still occurs and I have been in contact with Corsair several times without any progress.

 

I have always thought that this is some kind of heat related problem because often when my GPU goes from 60 degrees Celsius up to 70 degerees Celsius fan nuber one and sometimes fan number 2 starts to change colors and also starts to flicker. The temperature inside the chassi has never been higher than about 50 degrees Celsius.

 

When I increase the fan speed or turn off the game that Im playing and when the temperature decrease everything went back to normal again.

 

I have changed SATA power cable. I have tried different versions of drivers for ICUE. I have change position of the 6 different fans that I have. I have tried to change between port one and port two on the Lighting Node Pro. I have tried a new fan hub. I have tried to make a new Windows account without any unnessecary programs running. I have tried differnt USB-ports on my motherboard but nothing will make it better.

 

This is so annoying and I have no idea what more to do.

Edited by Aqua_HeaD
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...