Jump to content
Corsair Community

New CM2x512-5400C4pro failed after 6hours of use


Hammer2

Recommended Posts

I just put together a new system with:

Asus P5AD2-E Premium Motherboard

1 set of CM2x512-5400C4PRO

 

With the system set to 266MHz FSB and memory speed set to 711MHz with Auto voltage and timing settings the system. After about 6 hours of testing the system locked up. After rebooting the memory is now failing the memory test. I slowed memory speed down to 533 and the memory still failed. When I switched to using 1 stick at a time I was able to find out that one module was failing the BIOS memory test and the other module is passing.

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please make sure that you have the latest BIOS for your MB and load Setup/optimized default settings, and try the following BIOS settings;

Twin2X1024 or Twin2X512-5400C4

Advanced/Jumper Free

AI over clocking: Manual

CPU Freq: 200 (*Soon as you change CPU Freq.; Memory Freq. will automatically change*)

DRAM Clock: 533 MHz

PCI Express Frequency: Auto

PCI Clock: Auto

Memory or Dim Reference voltage: 2.0Volts

System performance: Auto

Advanced/Chipset

Configure Dram timing by SPD: Disabled/User define

SDRAM CAS Latency: 4

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 4T

SDRAM Row Precharge (tRP): 4T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 12T

Hyper path 2: Disabled

All other settings should be set to default settings!

Then please test them one at a time with http://www.memtest.org and let’s make sure it's not some other issue! I would run the test for at least 2-3 passes to be sure!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...