Jump to content
Corsair Community

First build nightmare


Zebkorsis

Recommended Posts

I am running a P4 3.0GHZ-800FSB, ECS mobo(PT800CE-A), Maxtor 60gb SATA/150 hard drive, and a nVidia GForce 5200. I bought a match set of VS512MB400.

I am getting crashes and error msgs. Ran memtest got failures. Switched the slots and still the same. Run both individualy, no problems. Switch slots and do it again still runs fine. Put both sticks back in and get fails again.

If you can help me out with this issue, it would be great.

Thanks

 

P.S. The error I get useing both sticks is= srtide6 failure. Only when using both sticks. :confused:

Link to comment
Share on other sites

I am running a P4 3.0GHZ-800FSB, ECS mobo(PT800CE-A), Maxtor 60gb SATA/150 hard drive, and a nVidia GForce 5200. I bought a match set of VS512MB400.

I am getting crashes and error msgs. Ran memtest got failures. Switched the slots and still the same. Run both individualy, no problems. Switch slots and do it again still runs fine. Put both sticks back in and get fails again.

If you can help me out with this issue, it would be great.

Thanks

 

P.S. The error I get useing both sticks is= srtide6 failure. Only when using both sticks. :confused:

 

 

The only model# i find is VS512MB400 and it was bought as a set from http://www.newegg.com .

VS512MB400 x2=1024MB PC3200

 

 

the tag on both sticks is VS512MB400 lot 0451125-0

 

here is the information from newegg

 

 

Computer Hardware> Memory (System Memory) > CORSAIR MEMORY, INC. > N82E16820145440

 

Corsair Value Select (Dual Pack) 184 Pin 512MBx2 DDR PC-3200 - OEM

 

 

Model# VS1GBKIT400

Item # N82E16820145440

Specification

Manufacturer: Corsair

Model: VS1GBKIT400

Speed: DDR400(PC3200)

Type: 184 Pin DDR SDRAM

Error Checking: Non-ECC

Registered/Unbuffered: Unbuffered

Cas Latency: 2.5

Support Voltage: 2.5V

Bandwidth: 3.2GB/s

Organization: two 64M x 64 -Bit

Warranty: Lifetime

Link to comment
Share on other sites

  • Corsair Employees

Please make sure that you have the latest BIOS for your MB and load Setup/optimized default settings, and try the following BIOS settings;

VS512MB400 or VS1GBKIT400

Frequency Voltage Control

CPU Freq: 200

DRAM Clock: 400 MHz

Memory or Dim Reference voltage: 2.75 Volts

System performance: AUTO

AGP Voltage: Default *unless you have ATI (9200 or 9600) or NVIDIA (5200 or 5700) then 1.6 Volts suggested!*

Advanced/Chipset

Configure Dram timing by SPD: Disabled/User define

SDRAM CAS Latency: 2.5T

SDRAM RAS to CAS Delay (tRCD): 3T

SDRAM Row Precharge (tRP): 3T

SDRAM Active to Precharge Delay (tRAS): 8T

SDRAM Burst Length: 8

All other settings should be set to default settings!

Then please test them one at a time with http://www.memtest.org and let’s make sure it's not some other issue! I would run the test for at least 2-3 passes to be sure!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...