Jump to content
Corsair Community

New build, USB port problem


Recommended Posts

Hello,

 

I've recently got a new build, here are the specs:

Motherboard: Asus strix Z270e Gaming

CPU: i7-7700K

CPU cooler: be quiet! Dark ROCK 3

RAM: Ballistix sport lt 16GB kit (2x 8GB)

Graphic Card: MSI GTX 1080 gaming Z 8G

SSD: 2x Samsung 950 EVO 500G M2 + Crucial MX100 256G SATA

HDD: WD Green WD20EARS 2TB

Optical drive: ASUS DRW-24D5MT

PSU: Corsair RM650X (is this PSU too weak? )

Case: be quiet! silent base 600

 

Installed windows 10 and everything runs fine, except some USB port problems.

 

When a USB drive is inserted, no mater a stick or external HDD and no matter which USB port is used, it won't eject properly. When I click the 'safely remove hardware...' icon and eject the USB drive, there's neither notification such as 'the USB mass.....can be safely removed...', nor 'the drive is busy..blabla..'

but the disk will disappear from the list (also disappear in disk management) and leave only the safely remove icon there.

 

After this happens (and it happens quite often), when I want to shutdown the PC and it won't. I have to turn it off by pressing the power button on the case.

 

All these usb drives are working fine on another PC running windows 7.

Could this be a hardware problem or is it just a Windows 10 problem?

I am seriously thinking to install windows 7 on this new build, but it seems there are a lot of work to do with a M2 SSD.

 

If anyone had the same issue, any advice is appreciated!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...