Jump to content
Corsair Community

K95 RGB not recognised at boot


TacticalTimbo
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Sorry about the delay, been very busy.

 

All the drivers, firmwares, BIOS etc, are up-to-date. I've tried reflashing the keyboard's firmware, and re-installing CUE.

 

Sys Info:

 

 

::: BIOS

Name : BIOS Date: 03/03/16 23:53:25 Ver: 04.06.05

Manufacturer : American Megatrends Inc.

Version : ALASKA - 1072009

 

::: Motherboard

Product name : Z97P-D3

Manufacturer : Gigabyte Technology Co., Ltd.

 

::: CPU

Name : Intel® Core i7-4790K CPU @ 4.00GHz

Description : Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3

Frequency : 4001

Number of cores : 4

Number of logical processors : 8

 

::: Physical memory

Manufacturer : Kingston

Speed : 2400

Form factor : DIMM

Memory type : Unknown

Capacity : 8192 MB

 

Manufacturer : Kingston

Speed : 2400

Form factor : DIMM

Memory type : Unknown

Capacity : 8192 MB

 

Manufacturer : Kingston

Speed : 2400

Form factor : DIMM

Memory type : Unknown

Capacity : 8192 MB

 

Manufacturer : Kingston

Speed : 2400

Form factor : DIMM

Memory type : Unknown

Capacity : 8192 MB

 

::: USB Controller

Name : Intel® USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)

Manufacturer : Generic USB xHCI Host Controller

 

Name : Standard Enhanced PCI to USB Host Controller

Manufacturer : (Standard USB Host Controller)

 

Name : Standard Enhanced PCI to USB Host Controller

Manufacturer : (Standard USB Host Controller)

 

::: OS

Name : Microsoft Windows 10 Pro

Architecture : 64-bit

Service pack version, major : 0

Service pack version, minor : 0

 

::: User properties

Is run under administrator : no

User has administrator privileges : yes

 

::: Video hardware

Adapter name : NVIDIA GeForce GTX 970

Driver files : nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um,nvwgf2um

Driver version : 10.18.13.6472

RAM : 1 MB

Max refresh rate : 75

Min refresh rate : 59

 

::: Displays

Name : Dell U2413(Digital)

Resolution : 1920 x 1200

Refresh rate : 59

Color depth : 32

Connected to : NVIDIA GeForce GTX 970

 

::: Storage

Model : Patriot Memory USB Device

Interface type : USB

Manufacturer : (Standard disk drives)

Size : 57.5985 GB

 

Model : WDC WD6400AAKS-75A7B2

Interface type : IDE

Manufacturer : (Standard disk drives)

Size : 596.17 GB

 

Model : Crucial_CT120M500SSD1

Interface type : IDE

Manufacturer : (Standard disk drives)

Size : 111.788 GB

 

::: Chipset

Short name : Intel® 9 Series Chipset Family SMBus Host Controller - 8CA2

Name : Intel® 9 Series Chipset Family SMBus Host Controller - 8CA2

Manufacturer : INTEL

 

Short name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 - 8C90

Name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 - 8C90

Manufacturer : INTEL

Service : pci

 

Short name : Intel® Z97 Chipset LPC Controller - 8CC4

Name : Intel® Z97 Chipset LPC Controller - 8CC4

Manufacturer : INTEL

Service : msisadrv

 

Short name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 - 8C94

Name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 - 8C94

Manufacturer : INTEL

Service : pci

 

Short name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 - 8C96

Name : Intel® 9 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 - 8C96

Manufacturer : INTEL

Service : pci

 

::: Corsair devices

Device name : Corsair Corsair K95 RGB Gaming Keyboard 02021025AEAA1004550126BBF5001943

Status : DeviceConnected (0x1)

Working speed : Full Speed (0x1)

Connected to : USB xHCI Compliant Host Controller

→ Root Hub

→ Port 9

USB VID : 0x1b1c

USB PID : 0x1b11

Hub driver : Standard, USB 3.0

 

::: Keyboard layouts

Language ID : 0x2057

Layout ID : 0x2057

Name : English

Link to comment
Share on other sites

I have this exact same issue with my K95 rgb.

On my new system it's never detected on a cold boot. I always need to unplug it and plug it back in when windows boots.

 

Is there a new firmware that fixes it? I have a logitech gaming keyboard that works fine.

Link to comment
Share on other sites

Is it working now?

 

Yes! Just a day or two after I posted a new firmware was released. I updated and now it seems to work! Was it coincidence or did this new firmware have a fix for this issue?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 years later...
Same here, I have major problem on Asus GENE VII Z97 motherboard, stupid long UEFI pauses on boot right after POST, I can at least access UEFI, but experience is unbearable. I would like to hear from @Corsair on possible firmware remedy, I will be contacting support before I return this piece of time waste junk. Unbelievable to pay $200 for something that doesn't perform basic tasks.
Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...