The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-16-2017, 12:38 AM
Echelon730 Echelon730 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
POST ID # = 923382
Echelon730 Reputation: 10
Default VOID Wireless issues with Windows Spatial Sound

I am trying to get Dolby Atmos to run on my Void wireless headset. One of the key things that is required is to enable spatial sound with in windows. Other headsets and headphones work. However the void wireless does not. z

My questions are
1. Will Dolby Atmos come to CUE software in the future (because is AMAZING)
2. Is there a way to enable Spatial Sound for the Void Wireless?
3. If there are any wired void users have you tried this? If so did you have success?

Last edited by Echelon730; 10-16-2017 at 12:41 AM. Reason: Dolby, Void, Wireless, Atmos, Surround
Reply With Quote


  #2  
Old 10-19-2017, 07:51 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 923810
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

1. Unlikely if CUE already comes with Dolby drivers. Though whether the option to enable spatial sound will come, i'm not too sure.

2. Tried using the generic Microsoft USB audio drivers instead of the CUE drivers? Did it reenable the options?
Reply With Quote


  #3  
Old 10-21-2017, 10:48 AM
Mranere Mranere is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 1
POST ID # = 924026
Mranere Reputation: 10
Default

I had the same problem. I rolled my drivers back to the 7/27/2017 v10.0.15063.502 drivers and the spatial sound option was back again.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-02-2019, 01:03 AM
The_Senate_66 The_Senate_66 is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 2
POST ID # = 987890
The_Senate_66 Reputation: 10
Default

How did you roll back the driver?
Reply With Quote


  #5  
Old 01-02-2019, 04:50 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,337
POST ID # = 987902
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

You can switch drivers using Device Manager.

Device Manager > Sound, video and game controllers > Right click Corsair VOID > Update Drivers > Browse >Let me plck... > USB Audio device.
Reply With Quote


  #6  
Old 03-04-2019, 03:21 PM
wvkreg wvkreg is offline
Registered User
wvkreg's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
POST ID # = 996381
wvkreg Reputation: 10
Default

doesnt work
Reply With Quote


  #7  
Old 04-30-2019, 06:59 PM
caveman19 caveman19 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
POST ID # = 1003138
caveman19 Reputation: 10
Default

It seems as though the ability to roll back this driver with iCUE installed has been disabled.

I noticed that it is also not possible to change the multi-channel configuration of the headset either. Once iCUE is installed it thinks that the headset is an 8 channel device and takes over completely.

I would really like to see this fixed for Dolby Atoms and would also like to see the ability to change the multi-channel configuration as well in the future. There is only one driver in each ear, not sure why I can't pick a 2-channel configuration for music listening etc...
Reply With Quote


  #8  
Old 04-30-2019, 07:10 PM
Corsair Notepad's Avatar
Corsair Notepad Corsair Notepad is offline
Corsair Employee
Corsair Notepad's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Location: Fremont, CA
Posts: 357
POST ID # = 1003141
Corsair Notepad Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by caveman19 View Post
It seems as though the ability to roll back this driver with iCUE installed has been disabled.

I noticed that it is also not possible to change the multi-channel configuration of the headset either. Once iCUE is installed it thinks that the headset is an 8 channel device and takes over completely.

I would really like to see this fixed for Dolby Atoms and would also like to see the ability to change the multi-channel configuration as well in the future. There is only one driver in each ear, not sure why I can't pick a 2-channel configuration for music listening etc...
Our headsets are not compatible with Dolby Atmos nor does it support multi channel configurations.
Reply With Quote


  #9  
Old 06-24-2019, 06:41 PM
NOTanotherACC NOTanotherACC is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
POST ID # = 1009179
NOTanotherACC Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Notepad View Post
Our headsets are not compatible with Dolby Atmos nor does it support multi channel configurations.
....
well, so you sold me an cheap 25$ headset for 125$ and while its comfortable as ****, the audio-quality and also the options and settings in your RGBloatware are not even worth a joke...
with EQ-science and dolby disabled it sounds atleast like generic office headsets.... but the damn software you forced on me.... there is not a single option to alter with dolby or sound in general... EQ and thats it about sound... just discodiscoRGBullshice but NOT A SINGLE USEFULL DOLBY SETTING NOT ONE xD
Reply With Quote


  #10  
Old 07-05-2019, 06:48 PM
dukeofhurl dukeofhurl is offline
Registered User
dukeofhurl's PC Specs
 
Join Date: Feb 2019
Location: Portland, OR
Posts: 2
POST ID # = 1010401
dukeofhurl Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by NOTanotherACC View Post
....
well, so you sold me an cheap 25$ headset for 125$ and while its comfortable as ****, the audio-quality and also the options and settings in your RGBloatware are not even worth a joke...
with EQ-science and dolby disabled it sounds atleast like generic office headsets.... but the damn software you forced on me.... there is not a single option to alter with dolby or sound in general... EQ and thats it about sound... just discodiscoRGBullshice but NOT A SINGLE USEFULL DOLBY SETTING NOT ONE xD

PREACH (ten characters required to reply)
Reply With Quote


Reply

Tags
atmos, dolby, surround, void, wireless

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.