The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2016, 08:23 PM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 881702
Dottzx Reputation: 10
Exclamation OBS Audio Reverb (Corsair Void USB)

I just switched to a Corsair void usb headset from a logitech g35 (that did not have this issue), and ever since the audio in my recordings has a terribly tinny echo / reverb that makes it impossible to listen to. My mic is the only thing in the entire recording uneffected.

This only started happening since switching to the new headset. Every single thread i have seen online that has to do with this topic is always unanswered, and after researching for over an hour for a solution with no luck, i decided to make an account and post here because im desperate for help with this.

The sound sounds perfectly fine in my headset, its just the recordings that sound god awful. Im normally very good with diagnosing computer issues and things of this nature but i have absolutely NO idea what to do here

NOTE: the issue does go away when dolby surround is turned off in the Corsair headset. in my logitech tho, i can have it on and it is all good

EDIT: I will return these headphones if this issue isnt fixed because this is getting ridiculous. Spent 2-3 days researching and wasting my time on this and its reaching a point where it isnt even worth it.

The issue happens in both OBS Studio and OBS classic
Here are my OBS Logs
Classic: https://obsproject.com/forum/attachm...cho-txt.21786/
Studio: https://obsproject.com/forum/attachm...-21-txt.21806/

Last edited by Dottzx; 12-08-2016 at 01:35 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 12-07-2016, 08:56 PM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 881704
Dottzx Reputation: 10
Default

this guy had similar issues but he never reported back
https://obsproject.com/forum/threads...ch-g430.38118/
Reply With Quote


  #3  
Old 12-07-2016, 09:21 PM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 881712
Dottzx Reputation: 10
Default

i just plugged my g35 back in. everything works fine

im honestly ridiculously disappointed in this headset. keyboard and mouse are great, but this headset has been an awful experience... i dont want to return it because its REALLY comfy and it does sound good with dolby surround but if i cant use it with OBS thats a dealbreaker for me

Last edited by Dottzx; 12-07-2016 at 10:45 PM.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-08-2016, 01:06 AM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 881741
Dottzx Reputation: 10
Default

bump my thread. i really need help. if i cant get this fixed i am returning this headset.

Last edited by Dottzx; 12-08-2016 at 01:22 AM.
Reply With Quote


  #5  
Old 12-08-2016, 01:59 PM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 881836
Dottzx Reputation: 10
Default

I think the issue might be stemming from the fact that windows doesnt appear to see the VOID as a surround sound device. When i look at the properties in the playback device manager, there isnt an enhancement tab or a surround sound tab, nor can i change the default format of the headset in the headphone properties. The VOID is being picked up as a headset while my G35 was picked up as a speaker. Just trying to provide as much info as possible to get the best assistance.

IDK im grasping at straws here at this point and trying to keep this bumped for help.

I submitted a ticket with corsair as well. i still feel like this is way too much effort to be putting into a BRAND NEW headset
Reply With Quote


  #6  
Old 12-11-2016, 11:55 AM
Dottzx Dottzx is offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 6
POST ID # = 882185
Dottzx Reputation: 10
Default

Ok so if i record with Dolby Surround Sound on, and listen to the recording with it on, it sounds super echo-y and has a reverb, but if i record with Dolby Surround on and listen to the recording with it off, it sounds fine.
Reply With Quote


  #7  
Old 07-24-2019, 07:32 AM
Xeleas Xeleas is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
POST ID # = 1012320
Xeleas Reputation: 10
Default

Any news? Still have the same problem, and i don't want to return mine :(
Reply With Quote


Reply

Tags
dolby, echo, obs, reverb, void

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.