The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2013, 06:49 AM
Salemik Salemik is offline
Registered User
Salemik's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
POST ID # = 648285
Salemik Reputation: 10
Important Can't update firmware on H100i

When I first booted up my new system a month ago using the H100i with no "Corsair Link" software installed the Corsair logo on the pump was pure white. Upon installing the "Link" software (cant remember version but it had FW v 1.0.4) a slight pink tinge was present which could not be corrected by the link colour sliders although all three LED's were working. I ignored this as I figured I could maybe fix it later.

The logo is now red as the blue and green channels have stopped working. Temp is fine at 29 degrees. I uninstalled the link software and rebooted but the logo was still red. I followed links found on this forum and found "Link v2.3.4816" plus "FW v 2.0.6.

Installing Link v 2.3.4816 didn't help so I tried to update the FW from the v1.0.4 to v2.0.6 but when I do there is a dropdown box to select either "H100i" or "Commander" not knowing what to do (I only have H100i kit, pump, radiator plus fans) I've tried both. If I select "H100i" I get message "The firmware file is not correct", if I select "Commander" I get the message "Corsair Commander failed to reset" ( I suspect that I don't have Commander). Any help with this would be greatly appreciated as would REALLY like to not have to return my cooler and be without my lovely new system.

Please keep any advice simple to follow as my knowledge of tekkie terms is limited and I've only got this far with system building by using Google :)

I have included a screen clipping of what I am talking about and hope it shows up.

Thanks in advance for any help offered.

EDIT
I have now found FW v_1.1.12 and tried to update to that. Still getting message "The firmware file is not correct".
Attached Images
File Type: png Failed corsair FW update.PNG (907.0 KB, 401 views)

Last edited by Salemik; 04-21-2013 at 07:24 AM. Reason: update
Reply With Quote


  #2  
Old 04-22-2013, 01:49 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,338
POST ID # = 648402
Toasted Toasted Reputation: 124
Default

FW 2.0.6 is only for the Commander Unit (Included in the CorsairLINK Kits)

FW 1.05 is for the Hydro Series i coolers

FW 1.1.12 is only for the previous Hydro Series Coolers (H100/H80)
Reply With Quote


  #3  
Old 04-23-2013, 08:16 PM
Salemik Salemik is offline
Registered User
Salemik's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
POST ID # = 648817
Salemik Reputation: 10
Default

Thanks for that. The update to v1.05 worked but didn't fix LED issue so looks like the unit is faulty.
Now I suppose I'm going to be stuck without my PC while I drag this out with Amazon. I've just looked and they've pulled this product due to it being "not as described". So do I try another or bail out and get something more reliable?, as many people seem to be having this issue.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-23-2013, 08:32 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 648820
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by Salemik View Post
TI've just looked and they've pulled this product due to it being "not as described".
not sure where your looking but i see it still being sold.
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #5  
Old 04-23-2013, 08:47 PM
Salemik Salemik is offline
Registered User
Salemik's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
POST ID # = 648823
Salemik Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by wytnyt View Post
not sure where your looking but i see it still being sold.
I bought mine from Amazon themselves. The one you're looking at is probably being sold by ADMI or Ballicom.

http://www.amazon.co.uk/Corsair-H100...keywords=h100i

Not really sure what to do as looking online there isn't really anything comparable. I've lost faith with the H100i now. Shame because I was pleased with it. Amazon's return policy seems likely to leave me without a PC for up to 2 months if they spin it out.
Reply With Quote


  #6  
Old 04-23-2013, 08:53 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 648826
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

amazon is amazon regardless where there dist. is
http://www.amazon.com/gp/offer-listi...&condition=new

show where it was pulled
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #7  
Old 04-23-2013, 09:08 PM
Salemik Salemik is offline
Registered User
Salemik's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 8
POST ID # = 648834
Salemik Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by wytnyt View Post
amazon is amazon regardless where there dist. is
http://www.amazon.com/gp/offer-listi...&condition=new

show where it was pulled
I already did. Click the link.

http://www.amazon.co.uk/Corsair-H100...keywords=h100i

And "Amazon is Amazon" isn't true when thing go wrong. I've had it before with a £1000 motherboard bundle. If you buy from an "Amazon trader", Amazon won't help you.

Last edited by Salemik; 04-23-2013 at 09:12 PM.
Reply With Quote


  #8  
Old 04-23-2013, 09:15 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 648835
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

yeah i guess it suxx to be in the uk where a single customer can stop an item from being sold regardless the validity of the complaint and especially before investigating said complaint.
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.