The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #61  
Old 12-28-2015, 07:20 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 827867
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Disabling enhancements in Windows did not resolve the issue?
What FW and CUE version are you on?
Which VOID headset are you using? USB or Wireless?
Reply With Quote


  #62  
Old 12-28-2015, 05:23 PM
Mekc Mekc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 47
POST ID # = 827969
Mekc Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Toasted View Post
Disabling enhancements in Windows did not resolve the issue?
What FW and CUE version are you on?
Which VOID headset are you using? USB or Wireless?
Is this to me?

With USB version you cannot turn off enhancements unless you completely delete CUE and drivers. The fix that was posted helps only with Wireless version I guess. With USB version - no chance, you simply cannot turn off enhancements with CUE installed.

For me the only chance to use Discord or RaidCall is to delete CUE + drivers, reboot, turn off enhancements and be on stereo mode and do not use anything that you could with CUE. So my solution sucks.
Reply With Quote


  #63  
Old 12-28-2015, 05:26 PM
Mekc Mekc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 47
POST ID # = 827970
Mekc Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Wired View Post
Please read the full thread. They have been working with the Discord devs. Someone posted a possible solution to the issue 2 weeks ago (5 posts up).
1. Solution does not work with USB version.
2. It's been 2.5 months since this problem was posted on the forums.
3. I've read full thread long ago.
4. Developers can simply allow us to tick / untick sound enhancements with the new set of drivers and the problem would be fixed already.
5. VOID USB version never had a firmware update.

Last edited by Mekc; 12-28-2015 at 05:30 PM.
Reply With Quote


  #64  
Old 12-30-2015, 10:53 PM
IcEWoLF IcEWoLF is offline
Registered User
IcEWoLF's PC Specs
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 114
POST ID # = 828355
IcEWoLF Reputation: 10
Default

I just wish they could get the discord team an d corsair team to finally get this thing working soon...:(
Reply With Quote


  #65  
Old 12-31-2015, 12:40 AM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,308
POST ID # = 828365
Inheritance Reputation: 70
Default

Its the holidays most if not all Corsair staff are on break. And i would imagine its the same for Discord.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #66  
Old 12-31-2015, 09:42 PM
MaelstromOC MaelstromOC is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 3
POST ID # = 828494
MaelstromOC Reputation: 10
Default

I just got a VOID wireless today and noticed the same issue with Discord. However, it is working fine now. When I first started to use the EQ in the CUE software, it actually crashed and wouldn't load back up until I restarted my pc. Haven't had the issue since. BUT, I also had Windows 10 (Pro x64) give me a pop up that stated enhancements associated with the headset were causing problems and that I could disable them. I told it yes, and haven't had a problem since and the CUE software works fine as well.

Hopefully the issue won't rear it's head again.

EDIT: Ok, I didn't realize disabling enhancements basically disabled CUE... so yeah, this is definitely no fix.

Oddly enough, using Discord through the browser works perfectly fine. It's only the desktop application that will not pass the audio through. I'll be using the web app until this is fixed. I HOPE it gets fixed, because this is very annoying.

Last edited by MaelstromOC; 01-01-2016 at 09:12 PM.
Reply With Quote


  #67  
Old 01-24-2016, 12:37 PM
shaunabrclay shaunabrclay is offline
Registered User
shaunabrclay's PC Specs
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
POST ID # = 832977
shaunabrclay Reputation: 10
Default

24th Jan 2016, still no fix
Reply With Quote


  #68  
Old 01-25-2016, 05:46 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 833098
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

@shaunabrclay

Which headset do you have? the VOID USB or VOID Wireless?
Reply With Quote


  #69  
Old 01-25-2016, 05:21 PM
Uggug Uggug is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
POST ID # = 833205
Uggug Reputation: 10
Default

This is ridiculos now, so many months without any fix to the problems, a headset that is £90-£100 and the developers seems to not care even though it is clearly a large issue for many of their customers!
Reply With Quote


  #70  
Old 01-25-2016, 06:38 PM
Corsair Chris Corsair Chris is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 381
POST ID # = 833227
Corsair Chris Reputation: 10
Default

Hi all,

We are still working with Discord directly to address this issue, but at the moment we're unsure what is causing this issue on our end and Discord is unable to find out what the issue is on their end. At the moment we suspect it is OS related since it doesn't affect everyone with VOID. We will continue to work with Discord to resolve the issue.

Thank you for your patience.
Reply With Quote


  #71  
Old 01-25-2016, 10:29 PM
IstBarP IstBarP is offline
Registered User
IstBarP's PC Specs
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 58
POST ID # = 833268
IstBarP Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Uggug View Post
This is ridiculos now, so many months without any fix to the problems, a headset that is £90-£100 and the developers seems to not care even though it is clearly a large issue for many of their customers!
To Conclude .. DISCORD IS ****!.. The headset has no issue with any other program, so discord is at fault.

If YOU actually decided to GOOGLE the problem, you would see that A TON of headsets has the issue.. Corsair is not at fault here. Plus a lot of crashing issues and other issues on Discord.

Anyways.. get a real VOIP program like Teamspeak instead of Discord. Discord is obviously still in beta with all the issues it has.
Reply With Quote


  #72  
Old 01-26-2016, 08:56 AM
Mekc Mekc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 47
POST ID # = 833310
Mekc Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by IstBarP View Post
To Conclude .. DISCORD IS ****!.. The headset has no issue with any other program, so discord is at fault.

If YOU actually decided to GOOGLE the problem, you would see that A TON of headsets has the issue.. Corsair is not at fault here. Plus a lot of crashing issues and other issues on Discord.

Anyways.. get a real VOIP program like Teamspeak instead of Discord. Discord is obviously still in beta with all the issues it has.
Raidcall is **** too?
Reply With Quote


  #73  
Old 01-26-2016, 08:57 AM
Mekc Mekc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 47
POST ID # = 833311
Mekc Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Chris View Post
Hi all,

We are still working with Discord directly to address this issue, but at the moment we're unsure what is causing this issue on our end and Discord is unable to find out what the issue is on their end. At the moment we suspect it is OS related since it doesn't affect everyone with VOID. We will continue to work with Discord to resolve the issue.

Thank you for your patience.
Thank you for the update. Just to say, I installed a fresh Windows 8.1 after being on Windows 10 - nothing changed in relation to Discord or Raidcall.
Reply With Quote


  #74  
Old 01-27-2016, 08:40 PM
IstBarP IstBarP is offline
Registered User
IstBarP's PC Specs
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 58
POST ID # = 833638
IstBarP Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mekc View Post
Raidcall is **** too?
Yea tbh it must be..
That's the only logical reason why Teamspeak and Skype has no problems using the headset..

Say, you have 10 cars. All of them petrol. You put in the same fuel in all of them, and 2 of them doesn't run properly, The other 8 runs fíne for years.
Is it really the fuel that's at fault?. That's the argument that you are trying to make with the statement above.
Reply With Quote


  #75  
Old 01-30-2016, 10:14 AM
MyBraiNz MyBraiNz is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 15
POST ID # = 834062
MyBraiNz Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by IstBarP View Post
Yea tbh it must be..
That's the only logical reason why Teamspeak and Skype has no problems using the headset..

Say, you have 10 cars. All of them petrol. You put in the same fuel in all of them, and 2 of them doesn't run properly, The other 8 runs fíne for years.
Is it really the fuel that's at fault?. That's the argument that you are trying to make with the statement above.
Nice try.. now explain why it all works fine when the CUE software ISNT installed?
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.