The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2019, 04:29 PM
iwanttogame iwanttogame is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
POST ID # = 1017383
iwanttogame Reputation: 10
Default Commander Pro not seeing fans

Hey all,

I have a commander pro with six of the Corsair LL series RGB. When I built initially everything worked fine. I then unplugged some fans (a couple while the system was on) to do some cable management. Now, the CP only sees one fan with a speed of 0 RPM. I am also unable to change the RPM.

What's kind of interesting is if I *barley* plug a fan into the header on the CP the fan will spin. However, once I plug it in securely the fan stops.

I feel like I am missing something obvious, esp since it all worked at first.

I have uninstalled and reinstalled all the software and drivers. I have also tried various SATA cables and plugs

EDIT: Also I have the CORSAIR HYDRO Series H150i which is plugged into the CPU fan header on the mobo. The fourth pin (far right) is unused as the H150 only has a three pin connector. Motherboard is a ASRock x570 Taichi

Thanks for any help!

Last edited by iwanttogame; 09-08-2019 at 04:34 PM.
Reply With Quote


  #2  
Old 09-08-2019, 05:06 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,505
POST ID # = 1017385
DevBiker Reputation: 88
Default

Have you tried setting the fan to 4-pin rather than Auto in the settings?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 09-08-2019, 05:28 PM
iwanttogame iwanttogame is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
POST ID # = 1017388
iwanttogame Reputation: 10
Default

Thank you for your help. I made the settings change and now all 6 fans are reported. However, they all say 0 RPM. For the life of me I can't figure out how to get them moving
Reply With Quote


  #4  
Old 09-08-2019, 09:05 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,505
POST ID # = 1017419
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by iwanttogame View Post
Thank you for your help. I made the settings change and now all 6 fans are reported. However, they all say 0 RPM. For the life of me I can't figure out how to get them moving
That would indicate that they aren't working. Have you done a full power down and reboot?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #5  
Old 09-08-2019, 09:08 PM
iwanttogame iwanttogame is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 3
POST ID # = 1017420
iwanttogame Reputation: 10
Default

Yes, a few times. Also the fans work when connected directly to the header on the mobo but not in the CoPro
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.