The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2016, 05:57 PM
Lukey_R Lukey_R is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 12
POST ID # = 870687
Lukey_R Reputation: 10
Default Static colours glitching on K95

Hi all,

I will link my profile.

Basically, i created a profile with a custom visor as sort. but when i make the layer visible, it doesn't show it on the CUE, but the purple section (macros) bugs and flashes blue/dimmer purple for about 0.5 seconds. (its visible because it flashes, so yes, it is noticeable, even for 0.5 seconds!!).

Here is a video showing it (more noticeable in real life):
https://www.dropbox.com/s/uf0sthb2ci...%2035.mov?dl=0

The Profile:
https://www.dropbox.com/s/9j0g2t7stt...ueprofile?dl=0

Running on:
K95
Windows 10

Please could someone help?
just upload your fix please

cheers,
Luke
Attached Files
File Type: cueprofile broken profile.cueprofile (121.4 KB, 213 views)
Reply With Quote


  #2  
Old 09-08-2016, 10:38 PM
Elestriel's Avatar
Elestriel Elestriel is offline
CORSAIR Beta Team
Elestriel's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Canada
Posts: 389
POST ID # = 870706
Elestriel Reputation: 43
Default

Disable 16.8 million colours.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-14-2016, 08:53 PM
Lucario Lucario is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
POST ID # = 871353
Lucario Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Elestriel View Post
Disable 16.8 million colours.
How? I'm using CUE 2.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-15-2016, 09:10 AM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,360
POST ID # = 871404
terabyte Reputation: 73
Default

Open the settings page (cog button at the top in the center), the option to disable the 16,8m colors is listed under your keyboard.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-16-2016, 07:15 PM
Lucario Lucario is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
POST ID # = 871633
Lucario Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by terabyte View Post
Open the settings page (cog button at the top in the center), the option to disable the 16,8m colors is listed under your keyboard.
There is no "Enable 16.8m" checkbox for my keyboard (K70 RGB RAPIDFIRE). I've found it under demo K95 RGB though. I've tried uncheck it before plugging my keyboard in (The K95 demo will disappear once I plug in the K70 one) to see the difference but nope, the flickering lights are still there.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-17-2016, 11:21 AM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,360
POST ID # = 871736
terabyte Reputation: 73
Default

The flickering affects only the "old" K65/70/K95 RGB keyboards. The new LUX or Rapidfire series have a new controller that doesn't have the flicker issue, thus the option won't appear for those.
Reply With Quote


  #7  
Old 09-17-2016, 05:50 PM
Lucario Lucario is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
POST ID # = 871782
Lucario Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by terabyte View Post
The flickering affects only the "old" K65/70/K95 RGB keyboards. The new LUX or Rapidfire series have a new controller that doesn't have the flicker issue, thus the option won't appear for those.
And yet I'm seeing flickering lights on my K70 RGB RAPIDFIRE. Do I have a faulty K70? I read somewhere that STRAFE has new controller but can't remember whether it goes the same for the new K70's.
Reply With Quote


  #8  
Old 09-18-2016, 10:45 AM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,360
POST ID # = 871839
terabyte Reputation: 73
Default

Yeah, you shouldn't see any flicker on the rapidfire. At least not caused by the controller, not sure if there are other types of flicker
Reply With Quote


  #9  
Old 09-19-2016, 10:23 AM
Elestriel's Avatar
Elestriel Elestriel is offline
CORSAIR Beta Team
Elestriel's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Canada
Posts: 389
POST ID # = 871974
Elestriel Reputation: 43
Default

Quote:
Originally Posted by terabyte View Post
Yeah, you shouldn't see any flicker on the rapidfire. At least not caused by the controller, not sure if there are other types of flicker
Messed up effects/layers, most likely.
Reply With Quote


  #10  
Old 09-19-2016, 11:41 AM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,360
POST ID # = 871992
terabyte Reputation: 73
Default

Quote:
Originally Posted by Elestriel View Post
Messed up effects/layers, most likely.
Good point
Reply With Quote


  #11  
Old 09-20-2016, 07:58 PM
Lucario Lucario is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
POST ID # = 872236
Lucario Reputation: 10
Default

It's consistent across my two PC, the profile hasn't even been copied over. It has to be just software/firmware or my K70.

Can you test if this effect will cause flickering to your keyboard too?

Try recreate this lighting effect, use color picker to replicate the color hex code from the screenshot if you'd like. The rainbow effect is running to the right in medium speed.



----

EDIT: This is to confirm that it's not just my K70 RGB RAPIDFIRE. I'm kinda worried since that Terabyte said that I shouldn't be seeing flickering lights on my K70 and yet I'm seeing them. Or maybe I misunderstood here. The flickering lighting is absolutely not controller's at fault and it's certainly from somewhere else, right?
Reply With Quote


  #12  
Old 09-21-2016, 01:35 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,308
POST ID # = 872359
Inheritance Reputation: 70
Default

You should not be seeing any flickering on your K70 RGB Rapidfire. It comes with a new updated controller that supports 16.8 million colors.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #13  
Old 09-24-2016, 09:27 PM
Lucario Lucario is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 29
POST ID # = 872877
Lucario Reputation: 10
Default

I feel lost here. Should I RMA my K70? I'll post video soon for proof.

----

EDIT: Well, I'd rather take a video on request.

Question is, can I downgrade firmware? Where can I find list of firmware images for my keyboard? And another question, did you guys tested K70 RGB RAPIDFIRE with the latest firmware and confirmed there's no flickering light issue on it? My friend confirmed no flickering issue on his K70 RGB LUX, but he hasn't updated to latest firmware though.

----

I've opened a ticket for the problem I'm having with K70 RGB RAPIDFIRE. I find it absurd to see flickering lights on it so I figured I'd open a ticket for it then.

Last edited by Lucario; 09-25-2016 at 06:45 AM.
Reply With Quote


Reply

Tags
cue 2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.