The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 5 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 05-25-2013, 04:14 AM
flashcrew flashcrew is offline
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 15
POST ID # = 655442
flashcrew Reputation: 10
Default Question before updating my H100i

Hello guys, just an important questions before I proceed updating my H100i. My RMA fan replacement (PWM fans replacement due to noisy high pitch stock fans) is along the way and I just want to be prepared before I
update it. My H100i is working fine, LEDs are all working but just the noisy stock fans. Just confusion though for the descriptions and instructions on how to update, I just want to make sure all
is well before I proceed and don't make any mistakes and the worse to have a dead unit or like the LEDs stopped working now due to false procedures.

Currently, my CorsairLINK2 version is 2.3.4816. My Corsair H100i firmware version 1.0.4 and the Corsair Hydro USB is version 2.0.0. All of that information came from the CL2 dashboard under the Devices tab.

Here are my questions:
First, currently, I have my H100i CL2 installed with version 2.3.4816. Should I update it first to beta version 2.4.4948 before I update the firmware?

Second, looking at the firmware uploads and instructions on the forum, I noticed that there is a newly uploaded firmware version 1.07. Should I use this instead of 1.0.5 for updating the firmware?

Third, after reading some information in the forum, for example the page here: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=118618
I am so confused with the descriptions and download page like C-Link Commander Firmware and C-Link Cooling node Firmware Update V 1.2.11? What are these for? Should I also need these to be installed first? I don't have any
Corsair Link Cooling kit on my system.

Fourth, Is that Corsair Hydro USB from the CL2 dashboard under the Devices tab is also called the C-Link Commander Firmware? If so, I have mine currently at version 2.0.0, should I required to update it first to 2.0.6 before
updating the firmware?

I just want to do it the proper way to avoid any mistakes and problems.

Thanks guys in advance for answering all of my queries.

Last edited by flashcrew; 05-25-2013 at 04:21 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-25-2013, 09:07 AM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 655471
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

to make it short and to the point,your system is working so keep it where it is.some updates wont fix a working system
once installing your fans,if the noise persists,then update your hydro to 1.0.5,which is designed for your new fans,
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #3  
Old 05-25-2013, 09:54 AM
peanutz94's Avatar
peanutz94 peanutz94 is offline
Support Assistant
peanutz94's PC Specs
 
Join Date: Feb 2011
Location: Akron,Ohio
Posts: 9,740
POST ID # = 655480
peanutz94 Reputation: 84
Default

+1 Absolutly! Corsair DOES NOT recommend updating the FW if your unit is working just fine. The software on the other hand is up to you. Again if it ain't broke, don't fix it! :P

Quote from RamGuy
Quote:
The Firmware is listed below Version 1.07 for H80i and H100i Coolers.
This Version corrects detection problems when connected to Corsair Link Commander
If your cooler is working properly DO NOT do this update it is released to help solve a specific issue and not everyone will have to do this update.

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=118867
__________________
NO, I do not work for Corsair! But I am an official forum helper.
Reply With Quote


  #4  
Old 05-25-2013, 12:22 PM
flashcrew flashcrew is offline
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 15
POST ID # = 655526
flashcrew Reputation: 10
Default

So you guys suggesting is just replace my old stock fans and install the new PWN fans and leave the FW as it is (currently FW ver. 1.0.4)? That's it? I think updating to FW 1.05 is necessary because of the PWM fans now installed as per RAM GUY post. Isn't it? I just want to replace that 3-pin stock fans to eliminate or lessen that high pitch noise emitting from the stock fans.

Last edited by flashcrew; 05-25-2013 at 12:27 PM.
Reply With Quote


  #5  
Old 05-25-2013, 12:31 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 655527
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by flashcrew View Post
So you guys suggesting is just replace my old stock fans and install the new PWN fans and leave the FW as it is (currently FW ver. 1.0.4)? That's it? I think updating to FW 1.05 is necessary because of the PWM fans now installed as per RAM GUY post. Isn't it? I just want to replace that 3-pin stock fans to eliminate or lessen that high pitch noise emitting from the stock fans.
once installing your fans,if the noise persists,then update your hydro to 1.0.5,which is designed for your new fans
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #6  
Old 05-25-2013, 12:45 PM
flashcrew flashcrew is offline
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 15
POST ID # = 655529
flashcrew Reputation: 10
Default

Thanks wytnyt. Just last question though, if ever, do I need to update first my CL2 to the latest one before I proceed updating my FW to 1.05? Currently I have 2.3.4816 installed on my system. I noticed there's an updated Corsair Link Software Version 2.4.4948 . Many thanks!
Reply With Quote


  #7  
Old 05-25-2013, 01:26 PM
WesternDreaming's Avatar
WesternDreaming WesternDreaming is offline
Bored Geek
WesternDreaming's PC Specs
 
Join Date: May 2013
Location: Calgary Alberta Canada
Posts: 225
POST ID # = 655532
WesternDreaming Reputation: 27
Default

if necessary, update just the FW, if the current drivers and versions you are using work
leave the working parts alone
__________________
Reply With Quote


  #8  
Old 05-25-2013, 01:33 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 655533
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by flashcrew View Post
Thanks wytnyt. Just last question though, if ever, do I need to update first my CL2 to the latest one before I proceed updating my FW to 1.05? Currently I have 2.3.4816 installed on my system. I noticed there's an updated Corsair Link Software Version 2.4.4948 . Many thanks!
i always do my firmware update first,
the Corsair Link Software Version 2.4.4948 addresses led issues and unless your having problems in this area then stay on 2.3.4816
and if any others q's,please ask before hand,grey hairs pop up easy enough,no need to promote them
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #9  
Old 05-27-2013, 01:50 AM
flashcrew flashcrew is offline
Registered User
 
Join Date: May 2013
Posts: 15
POST ID # = 655764
flashcrew Reputation: 10
Default

Just **** happened! Just want to share with you guys so you can give me advise or any. My H100i is 4 months old. Without any issues just the noist stock fans. I am supposed to replace only my stocks fans to PWN fans. My RMA is approved and my PWM fans just got arrived. My red LED on my H100i is malfunctioning now! Green and Blue is OK. I can slide the blue and green LED color calibrator but not the red. But this is not the issue in the first place, I am just supposed to replace the fan and that's all. I'm sure the red LED is not dead because upon booting up my computer, All LED is white or sometimes light bluish for a while then the red LED is turned on. Sometimes lasting only at POST test and sometimes during windows log-on then it black. I currently have CL2 ver 2.3.4816 installed. Now I replaced it with the beta ver. 2.4.4948. At first, nothing has changed. Just like before, red LED is not lighting or the worse, it doesn't display at all during POST or during windows log-on. I don't give up yet, surprisingly, after saving profiles, shutting down my PC for a couple of times, that effin red LED now is alive! Thank God! Just for now and still observing it. :)

Just question guys? What keeps this LED problem occurring particular on mine? Is that replacing the CL2 version to beta 2.4.4948 was actually the fixed for it?

I am now supposed to replace my stock fans to the PWM fans. Coming from FW 1.0.4, is it mandatory to upgrade to FW 1.0.5 for it to function the PWM fans properly?

Last edited by flashcrew; 05-27-2013 at 02:08 AM.
Reply With Quote


  #10  
Old 05-27-2013, 10:46 AM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 655824
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by flashcrew View Post
I am now supposed to replace my stock fans to the PWM fans. Coming from FW 1.0.4, is it mandatory to upgrade to FW 1.0.5 for it to function the PWM fans properly?
i would install the fans and see how they are and if the problem persists,then update to the 1.0.5 firmware.
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


Reply

Tags
commander, corsair link, firmware, h100i, hydro

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.