The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-30-2013, 09:26 AM
Safado Safado is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 41
POST ID # = 643835
Safado Reputation: 11
Default Corsair Link Devices: What the Hell??

Hello guys,

Finally got the time to use my corsair devices.

I was able to Upgrade the following FW:

Corsair link software: 2.2.0

H100i using now the 1.05
Commander: 2.06

Everything so far, so good, However

The Cooling node is using the FW 1.1.12 and I cant update the FW using the corsair link 1.2.7 or the 2.2.0!!

Also, my 860i DOES NOT SHOW AT ALL!

I'd like to Flash the new FW for the cooling node and find out, why i cant see my 860i

Current configutration as this:

H100i connected straight to the usb header
Commander connected to the 2nd susn header
Cooling node connected to the commander
860i connected to the commander.

When I try to Flash the new FW for the cooling kit (1.2.5) It does not show the cooling kit option to update the FW at all!

Have i Brick my Commander at all? And why the 860i does not show at all??

Thanks a lot!

Edit: I think now why the 860i does not shows up.

I have tried using the Corsair Link Digital interface cable from the psu to the commander, Same thing, does not show up.
I have tried using the Corsair Link Digital interface cable from the psu to the usb dongle (had to unplugged the commander) Still not showing up.

I have checked the cable and then i remembered that accidently removed the 4 pins where the little black connector is!!! I was trying to pull it off from the dongle and the 4 little pins came out without the little black bracket

Where can i buy a Corsair Link Digital interface cable?????

More Edit: Finally, I was able to flash the FW for the cooling mode, I had to installed the 2.1.1 version of corsair link.
After that, Flashed the corsair cooling mode to the current FW of 1.2.5, No problems so far.

In regards of the faulty cable, I managed to put it back together again, and now It does shows at the Corsair Link 2.20, however It does shows as AX760I, when in fact I've got a AX860I!!

This is weird!! I reckon it's because of the cable I stuffed up.

Cant find any spare cable like that without buying a brand new PSU :S!

Last edited by Safado; 03-30-2013 at 11:27 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 03-31-2013, 07:57 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 644002
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

Delete your profiles folder and sierra2_ui.cfg from %Appdata%/Corsair and reload the software. Does it display your devices correctly?
Reply With Quote


  #3  
Old 04-08-2013, 04:05 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 645649
RAM GUY Reputation: 10
Default

And you will need to use the latest version of the software to update the cooling nodes or go back to Version 2.1.1 as mentioned here
In addition and more importantly do not update the firmware on the cooling nodes unless you are using 3rd party fans.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #4  
Old 04-09-2013, 04:07 PM
tastyhouse tastyhouse is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
POST ID # = 645878
tastyhouse Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
And you will need to use the latest version of the software to update the cooling nodes or go back to Version 2.1.1 as mentioned here
In addition and more importantly do not update the firmware on the cooling nodes unless you are using 3rd party fans.
RAM GUY are you guys able to reproduce the issue with the SP120 fans and the 1.2.5 firmware? I'm referring to the whirring noise.
Reply With Quote


  #5  
Old 04-09-2013, 06:07 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 645912
RAM GUY Reputation: 10
Default

The SP 120 Fans will not work with the cooling node and FW 1.25 go back to 1.19.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #6  
Old 04-09-2013, 07:28 PM
tastyhouse tastyhouse is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
POST ID # = 645923
tastyhouse Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by RAM GUY View Post
The SP 120 Fans will not work with the cooling node and FW 1.25 go back to 1.19.
Okay - can you tell me how please? I thought the older firmware wasn't available
Reply With Quote


  #7  
Old 04-10-2013, 12:38 AM
millerjp millerjp is offline
Registered User
millerjp's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
POST ID # = 645946
millerjp Reputation: 10
Default

If you are still having issues and haven't figured out how to access the devices you have plugged into your CorsairLink commander, try this. There should be a triangle beside the commander that you can click which then will expand to show all the devices attached to the commander.
Reply With Quote


  #8  
Old 04-10-2013, 07:44 AM
Toasted Toasted is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 19,344
POST ID # = 645984
Toasted Toasted Reputation: 108
Default

You can't go back to FW 1.1.12 for the Cooling Node as there isn't a FW update file available online.

FW 1.19 is for the Commander Unit if he was to downgrade, that would also mean his AXi PSU and H100i won't be seen in the 1.X.X SW.
Reply With Quote


  #9  
Old 04-10-2013, 09:55 AM
tastyhouse tastyhouse is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 59
POST ID # = 645997
tastyhouse Reputation: 10
Default

sorry that post doesn't make sense to me. I also don't understand that with all the people having problems with the SP120 fans that corsair won't just upload the old version of the firmware. It worked fine on 1.1.12.
Reply With Quote


  #10  
Old 04-10-2013, 11:07 AM
Frank28's Avatar
Frank28 Frank28 is offline
Registered User
Frank28's PC Specs
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 54
POST ID # = 646002
Frank28 Reputation: 8
Default

Sadafo, have you tried CorsairLink v2.0.16 to upgrade the cooling node? I had to used it, to upgrade the cooling node firmware to V.1.2.5. CorsairLink v2.0.16 was the only one giving me the option to upgrade the firmware. see my post here http://forum.corsair.com/v3/showpost...4&postcount=50
__________________
Reply With Quote


  #11  
Old 04-10-2013, 11:27 AM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 646004
RAM GUY Reputation: 10
Default

At this time I dont have the firmware 1.1.12 for the cooling node I can give out but I will check with Cool Guy and see if we can send it to you. In the mean time I would just connect those SP12- Fans to a MB fan header and request an RMA for the Cooling node and let me know the case number.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Tags
commander, cooling node, h100i

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.