The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-15-2015, 11:06 PM
Crysto Crysto is offline
Registered User
Crysto's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
POST ID # = 753969
Crysto Reputation: 10
Default Win8.1 - App Error on shutdown, duplicate sensors, custom fan curves not working

Unfortunately even with multiple similar issues being reported, I've not found any real solutions to the major issues I've come across in an evening of playing around with the program.

I did a clean install of CL after already having it on my system for monitoring my AX1200i, now I've installed a Commander Mini and have plugged into it 3 fans to control (and one RPM-only signal for monitoring pump), 3 Temperature probes and the AX1200i Link cable.

I've allowed CL to install any updates and restarted when prompted.

1. Crash on shutdown - self explanatory, annoying.
Corsair link shutdown crash.jpg

2. Duplicate sensors at 0 - After configuring everything as needed, after restarting my PC there are duplicates of many sensors reporting 0. Right-click 'Reset device' makes the duplicate disappear, but this is obviously not a worthwhile solution.
Before: Link Configured.jpg
After: Link Goofed.jpg

3. Fan curves not working - Selecting 'fixed' modes of fan control will result in the fans speed changing, however any 'curve' based profile (even the included ones) would not control the fans as configured. As you can see the red indicator for where the fan is on the curve is way out, and fan speeds reflect this.
Fan Curve Goof.jpg

I'm eager to set up a simple profile to automatically control my fan speeds, however if simply doesn't work as advertised I'll be returning it.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-16-2015, 03:25 AM
CircuitWizardry CircuitWizardry is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 107
POST ID # = 754001
CircuitWizardry Reputation: 21
Default

Your response is likely the only type of response to get attention from Corsair. It has easily been over a year, and the same issues and problems continue.

I will need to see a lot of glowing reviews on this board from customers before I ever buy anything from Corsair again that requires software. They may be fine at hardware, but they absolutely suck at software!
Reply With Quote


  #3  
Old 01-16-2015, 04:20 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 754003
red-ray Reputation: 81
Default Try using the Temperature 4 sensor

Quote:
Originally Posted by Crysto View Post
3. Fan curves not working - Selecting 'fixed' modes of fan control will result in the fans speed changing, however any 'curve' based profile (even the included ones) would not control the fans as configured.
I have found if I use the temperature 4 sensor and the 1.1.06 firmware it works for fans 1 -> 6 (but Fan 6 is sometimes temperamental)! From my testing of SIV I expect this is a firmware issue and only temperature 4 works. Others have reported this, I added http://forum.corsair.com/forums/show...955#post746955 and raised ticket 6560108 in mid December but despite chasing this nothing seems to have been done about it.

Last edited by red-ray; 01-16-2015 at 05:26 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-16-2015, 10:48 AM
Crysto Crysto is offline
Registered User
Crysto's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
POST ID # = 754076
Crysto Reputation: 10
Default

It seems the fan curve issue is due to the fans not wanting to drop below 40% speed - is this just a limitation or is there some way to override that setting?

Mentioned in this thread from ~2 years ago http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=104571 'Most fans will not turn off and can only run at a low RPM so I am not sure that was ever even tried in testing but I we will check into that. FYI.'
Reply With Quote


  #5  
Old 01-16-2015, 11:40 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 754092
red-ray Reputation: 81
Default

I think it's 34% for the CL Mini, but on my H100i and Cooling Nodes I can get them to drop quite low using custom curves. I did some more testing and posted http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=136772. To my thinking the CL Mini firmware is causing many of the issues, but getting Corsair support to do anything is at best tricky.
I suspect if I sent a few hours with a half decent firmware engineer we could fix most of them!
Reply With Quote


  #6  
Old 01-16-2015, 11:56 PM
Crysto Crysto is offline
Registered User
Crysto's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 5
POST ID # = 754284
Crysto Reputation: 10
Default

Would love some confirmation on the inability to turn off fans, if that's the case (and will remain that way) then it's getting returned.
Reply With Quote


  #7  
Old 01-17-2015, 12:07 AM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 754288
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by Crysto View Post
Would love some confirmation on the inability to turn off fans, if that's the case (and will remain that way) then it's getting returned.
No,it doesn't have the ability to fully shut down its fans.,if the fans spin lower than ~650 rpm then their subject to stalling which will result in the fan spinning full rpm til its rpm range is again recognized ...
If a support ticket is needed to assist you,,Corsair will assist with any concerns but many times issues vary to a particular users build...
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1

Last edited by wytnyt; 01-17-2015 at 12:14 AM.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-18-2015, 05:48 AM
ApexAU ApexAU is offline
Registered User
ApexAU's PC Specs
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 78
POST ID # = 754535
ApexAU Reputation: 13
Default

Is there a solution to the duplicate devices reading 0.0? I'm having the same problem. I have several devices displaying 0.0 and when I right-click and select "reset device" they vanish but then reappear seemingly at random every few days. I now have at least three devices with four duplicates.

I've also reset a couple of devices that were displayed as 0.0 only to have them work correctly a few days later. However the icons for these devices do not re-appear in the profile I had active when they were reset.

In fact, the icon for any device I "reset" dissapears from the active profile completely. Is there any way to get these icons to reappear? I can see the devices in the group view but there doesn't seem to be any way to make the icon appear.

Ugh, so frustrating...
Reply With Quote


  #9  
Old 01-18-2015, 06:11 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 754537
red-ray Reputation: 81
Default

Quote:
Originally Posted by ApexAU View Post
Is there any way to get these icons to reappear?
Ugh, so frustrating...
The only way I found was to delete the profile and create a new one.

Given SIVs reports all my CL devices all the time I find it hard to believe how bad CL actually is!

Last edited by red-ray; 01-18-2015 at 06:15 AM.
Reply With Quote


Reply

Tags
commander, link, mini

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.