The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2015, 10:50 AM
minh.ng1003 minh.ng1003 is offline
Registered User
minh.ng1003's PC Specs
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
POST ID # = 762854
minh.ng1003 Reputation: 10
Smile No Keyboard Detected during boot

Hi guys,

I've just got my K70 RGB a few days ago and I cannot press 'delete' or 'F2' to get to the BIOS and the screen would briefly say 'NO KEYBOARD DETECTED' before Windows boot up. It works on they keyboard's BIOS mode when I switch it but it takes at least a minute to get to the UEFI. I'm using USB 2.0 (1 plug with the keyboard on it).

In addition, I also encounter a delay when I boot on to Windows, that I have for like 10 seconds before the keyboard would work so that I can enter my password.

Thanks in advance guys.

EDIT: It turns out I didn't realise that I needed 2 USB 2.0 or 1 USB 3.0 for the keyboard to work. Was using 1 USB on 2.0 the whole time, I feel so stupid now.

Now everything works perfect! No more crashing on steam, no more "No Keyboard detected", no more slow boot.


Last edited by minh.ng1003; 02-27-2015 at 01:24 PM. Reason: Added more info
Reply With Quote


  #2  
Old 02-26-2015, 12:38 PM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,354
POST ID # = 762884
terabyte Reputation: 73
Default

The delay is a known issue, they are working on it.

As for the buttons not working, try putting the keyboard in BIOS mode. You can do so using the poll rate switch behind it, move it to the end all the other way and try again.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-26-2015, 01:17 PM
minh.ng1003 minh.ng1003 is offline
Registered User
minh.ng1003's PC Specs
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
POST ID # = 762900
minh.ng1003 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by terabyte View Post
The delay is a known issue, they are working on it.

As for the buttons not working, try putting the keyboard in BIOS mode. You can do so using the poll rate switch behind it, move it to the end all the other way and try again.
Yeah that works but it does take ages as well, I guess I gotta wait then. :/
Reply With Quote


  #4  
Old 02-26-2015, 01:47 PM
terabyte's Avatar
terabyte terabyte is offline
CORSAIR Beta Team
terabyte's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Italy
Posts: 4,354
POST ID # = 762902
terabyte Reputation: 73
Default

More details on the slow boot up are in this thread if you want to have a look, along with the other 2 major issues: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=137940
Reply With Quote


  #5  
Old 02-27-2015, 12:29 AM
minh.ng1003 minh.ng1003 is offline
Registered User
minh.ng1003's PC Specs
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
POST ID # = 763003
minh.ng1003 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by terabyte View Post
More details on the slow boot up are in this thread if you want to have a look, along with the other 2 major issues: http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=137940
Thanks buddy, glad to know that they are actively working on the issues. Hope they will be resolved soon.

Furthermore, does the delay occuring before I can enter the password in Windows related to the fact that the USB doesn't get recognized immediately by the motherboard?
Reply With Quote


Reply

Tags
bios, k70, rgb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.