The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-24-2018, 05:38 PM
djcalied djcalied is offline
Registered User
djcalied's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
POST ID # = 981884
djcalied Reputation: 10
Angry Sabre RGB Mouse - Not detected by iCUE, doesnt work either.

So i walked away from my PC for a sec, came back and my mouse wasn't lit up or working. I popped in an old cheapy microsoft wireless mouse to reinstall icue (updated it to latest) no dice.

It shows in device manager 3 mice plugged (HID compliant) in when theres only 2, furthermore it shows the sabre as being manufactured by microsoft and the driver as being microsoft as well.

I have uninstalled and rebooted thru device manager, i have reinstalled CUE, i have plugged mouse into different ports. I cannot get CUE see the sabre at all, it shows my H100 and my k70 lux with no issues. But no mouse.

It is almost as if it refuses to use the proper drivers, and device manager shows it continues to try and run with a microsoft driver from 2006 no matter what i do (wtf)

So currently my mouse is dead, doesnt work, wont be properly recognized, and idk what the heck to do. Maybe older version of CUE?
Reply With Quote


  #2  
Old 11-25-2018, 02:07 PM
Apophis3 Apophis3 is offline
Registered User
Apophis3's PC Specs
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 582
POST ID # = 982009
Apophis3 Reputation: 12
Default

Use a different port so that the item gets recognized as a new device.
Reply With Quote


  #3  
Old 11-28-2018, 09:19 PM
kirispy kirispy is offline
Registered User
kirispy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 9
POST ID # = 982657
kirispy Reputation: 10
Default

Those are the correct drivers, all the features come from CUE, the mouse is supposed to show up as several generic HIDs.

But, have you tried a soft reset on the mouse?
Just unplug it, hold down left and right click while plugging it back in and release after it's recognized.

They don't want to help me with my Sabre RGB mouse either :( I put in a support ticket asking for old firmware, they sent me the same version firmware I told them that it doesn't work. They said that's the only firmware available. LOL, then what was on the mouse when I bought it? That firmware worked...this doesn't. Explain that Corsair!

I think they just don't like this mouse which is dumb because it's the only optical mouse I could find. I'm not going to bother ordering a mouse, I go to the store and get one and if it sucks then I say it sucks.

Having no way to reset to factory firmware SUCKS. Having popups in CUE that update the firmware and make the device incompatible is REALLY DUMB. If it doesn't work with that version then it should never suggest updating to that version.

The other Sabre thread is years old, many pages long, and no help whatsoever.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-01-2018, 01:09 AM
djcalied djcalied is offline
Registered User
djcalied's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
POST ID # = 982959
djcalied Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Apophis3 View Post
Use a different port so that the item gets recognized as a new device.
Didnt make a difference :/
Reply With Quote


  #5  
Old 12-01-2018, 01:11 AM
djcalied djcalied is offline
Registered User
djcalied's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
POST ID # = 982960
djcalied Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by kirispy View Post
Those are the correct drivers, all the features come from CUE, the mouse is supposed to show up as several generic HIDs.

But, have you tried a soft reset on the mouse?
Just unplug it, hold down left and right click while plugging it back in and release after it's recognized.

They don't want to help me with my Sabre RGB mouse either :( I put in a support ticket asking for old firmware, they sent me the same version firmware I told them that it doesn't work. They said that's the only firmware available. LOL, then what was on the mouse when I bought it? That firmware worked...this doesn't. Explain that Corsair!

I think they just don't like this mouse which is dumb because it's the only optical mouse I could find. I'm not going to bother ordering a mouse, I go to the store and get one and if it sucks then I say it sucks.

Having no way to reset to factory firmware SUCKS. Having popups in CUE that update the firmware and make the device incompatible is REALLY DUMB. If it doesn't work with that version then it should never suggest updating to that version.

The other Sabre thread is years old, many pages long, and no help whatsoever.

Did you end up getting yours working? if so how?

This damn mouse works on my laptop but not on my desktop where i need it to work, frustrating.
Reply With Quote


  #6  
Old 12-01-2018, 06:08 PM
kirispy kirispy is offline
Registered User
kirispy's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 9
POST ID # = 983040
kirispy Reputation: 10
Default

I wish they fixed it, but no they just stopped talking to me.

That's weird yours works on 1 machine but not another.
The soft reset do anything for you? All it did for me was reset my lights to stuck on blue/gold instead of being stuck on white/red. My mouse never stopped working, just can't access it from CUE anymore to adjust my DPI settings or lights :(

I'm literally afraid of iCUE for 2 reasons:
1. lame hipster name that reminds me of black market rip off products.
2. tons of threads here saying it sucks.
Reply With Quote


  #7  
Old 12-02-2018, 12:13 AM
djcalied djcalied is offline
Registered User
djcalied's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
POST ID # = 983073
djcalied Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by kirispy View Post
I wish they fixed it, but no they just stopped talking to me.

That's weird yours works on 1 machine but not another.
The soft reset do anything for you? All it did for me was reset my lights to stuck on blue/gold instead of being stuck on white/red. My mouse never stopped working, just can't access it from CUE anymore to adjust my DPI settings or lights :(

I'm literally afraid of iCUE for 2 reasons:
1. lame hipster name that reminds me of black market rip off products.
2. tons of threads here saying it sucks.
Actually its dead on both machines now sadly. Soft reset didnt do anything for me.

Hell, my lights dont even light up :(
Reply With Quote


Reply

Tags
drivers, mouse, not detected, sabre

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.