The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 10-17-2019, 10:53 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,464
POST ID # = 1021619
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Sacco Belmonte View Post
Can you guys please make the corsair service not to use 1% / 1.5% constantly?

Even with a static light and the SDK disabled the service still uses more CPU that it should.

Can you please! oh please! add custom pump speeds? My H115i Pro quiet speed of 1100RPM is bascially useles (doesn't move enough water) and I would love to have it at 1500RPM or so. Pleeeease! I sent a report to tech support, they said they were gonna look into it and got no news, that was a year ago.
Pump speed configuration is actually dependent on hardware - we can't control through software what the hardware doesn't allow.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #17  
Old 10-17-2019, 10:54 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,464
POST ID # = 1021621
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Falcon2045 View Post
As there is finally a HWINFO beta that contains support for Ryzen CPUs... Does this iCue build finally have support for Ryzen systems?
Not yet, we may do so next version after CPUID updates their SDK.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #18  
Old 10-17-2019, 10:55 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,464
POST ID # = 1021622
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Malustra View Post
Still waiting for a fix, that the K68 RGB Keyboard saves the hardwareprofile. :-(
When I try to save my profile in iCue to the keyboards OnBoard memory, the profile is gone
after iCue is turned off or the computer is in standby mode.
The support told me, the issue is known and will be fixed.
K68 RGB doesn't support hardware profiles.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #19  
Old 10-18-2019, 07:00 AM
Sacco Belmonte's Avatar
Sacco Belmonte Sacco Belmonte is offline
Registered User
Sacco Belmonte's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 261
POST ID # = 1021648
Sacco Belmonte Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Pump speed configuration is actually dependent on hardware - we can't control through software what the hardware doesn't allow.
But you're the guys that could ask Corsair directly for that. Maybe we don't need custom pump speeds, but change 1100 RPM to 1500 or 1600RPM

I'm just a customer. They will never listen to me.
__________________
Do NOT mix PSU cables.

Last edited by Sacco Belmonte; 10-18-2019 at 07:11 AM.
Reply With Quote
  #20  
Old 10-18-2019, 01:05 PM
Sengutso Sengutso is offline
Registered User
Sengutso's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
POST ID # = 1021673
Sengutso Reputation: 10
Default

Hello guys, i just download this today and when i check the windows bitrate it only shows 2 channel where on the 8.20 version it shows 8 channel by the way im using the virtuoso headset
Reply With Quote
  #21  
Old 10-18-2019, 09:05 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,464
POST ID # = 1021689
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by Sacco Belmonte View Post
But you're the guys that could ask Corsair directly for that. Maybe we don't need custom pump speeds, but change 1100 RPM to 1500 or 1600RPM

I'm just a customer. They will never listen to me.
This isn't true. We always listen, but sometimes there are reasons why we can't do XYZ. In this case, the assumption is increasing speed would contribute to performance but this may not be the case. There may also be reasons why the speed can't be changed to XYZ but I'd have to find out specifically why from the respective team.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Reply With Quote
  #22  
Old 10-18-2019, 09:08 PM
demonking demonking is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
POST ID # = 1021690
demonking Reputation: 10
Default

Still crashes when i try to import a profile -_-
Reply With Quote
  #23  
Old 10-19-2019, 04:38 AM
emsir emsir is offline
Registered User
emsir's PC Specs
 
Join Date: Aug 2016
Posts: 23
POST ID # = 1021706
emsir Reputation: 10
Default

Your pump should run at full speed. If not you have to do something in settings

In ICUE you go in to cooler settings. Here you see fan 1 - fan 2 - pump

to the left click Performance > Extreme. click Pump and highlight pump (yellow)
If it doesn't change to extreme. Do this: Highlight Pump and then click Extreme to the left. When done you see Extreme under Pump and it will run at full speed.
Reply With Quote
  #24  
Old 10-19-2019, 08:01 AM
chefkoech chefkoech is offline
Registered User
chefkoech's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
POST ID # = 1021715
chefkoech Reputation: 10
Default icue v3.21.88 Update

Hi,
Mir wurde heut morgen das Update auf die neue Version angezeigt welches ich auch sofort runtergeladen habe doch beim installieren wurde dann meine Maus und Tastatur deaktiviert und ich konnte den jetzt neu Starten Button nicht mehr betätigen. ergo auch die Installation nicht korrekt beenden. auch eine Alte Maus anzuschließen hat nicht funktioniert. scheinbar habe ich jetzt die neue Version drauf mein Profile sind wohl auch noch gespeichert aber die Tastenbelegung für meine Maus funktioniert nicht mehr in CS GO und ich kann mir auch nicht mehr das ICUE Fenster anzeigen lassen. Per Rechtsklick auf das ICUE Symbol werden mir zwar noch die optionen angezeigt aber ein klick darauf zeigt keine Wirkung.
Reply With Quote
  #25  
Old 10-19-2019, 10:21 AM
PJH's Avatar
PJH PJH is offline
Registered User
PJH's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 213
POST ID # = 1021724
PJH Reputation: 20
Default

Quote:
Originally Posted by demonking View Post
Still crashes when i try to import a profile -_-
Hey, hey!

What profile? Could you link to it? Some of Schwitz profiles are known to crash in later versions of iCUE. I believe they fixed most of them, so if indeed it is one of theirs, perhaps see if that particular one has been updated recently.

If not one of Schwitz, which one in particular? One from Alex's RGB Site? An older one from CUE1?
Reply With Quote
  #26  
Old 10-19-2019, 03:15 PM
xIHighVoltageIx xIHighVoltageIx is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 43
POST ID # = 1021747
xIHighVoltageIx Reputation: 10
Default

Corsair VOID PRO Mic is not really works. I rollback to 3.20.80 an all fine. I can scream but Mic is not really activ and i put sensivity on Max Settings :(
Reply With Quote
  #27  
Old 10-19-2019, 05:33 PM
Sacco Belmonte's Avatar
Sacco Belmonte Sacco Belmonte is offline
Registered User
Sacco Belmonte's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 261
POST ID # = 1021754
Sacco Belmonte Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
This isn't true. We always listen, but sometimes there are reasons why we can't do XYZ. In this case, the assumption is increasing speed would contribute to performance but this may not be the case. There may also be reasons why the speed can't be changed to XYZ but I'd have to find out specifically why from the respective team.
I just know 1100RPM moves so little water, the coolant temps start rising slowly if I push the PC a little.

I rather have the pump at 1600 for a good noise / flow compromise. At 1100RPM the cooling capability is too far on the low side.
__________________
Do NOT mix PSU cables.

Last edited by Sacco Belmonte; 10-19-2019 at 05:41 PM.
Reply With Quote
  #28  
Old 10-19-2019, 08:18 PM
Gavote Gavote is offline
Registered User
Gavote's PC Specs
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
POST ID # = 1021763
Gavote Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Sacco Belmonte View Post
I just know 1100RPM moves so little water, the coolant temps start rising slowly if I push the PC a little.

I rather have the pump at 1600 for a good noise / flow compromise. At 1100RPM the cooling capability is too far on the low side.
Quick pointer: If your coolant temp and CPU/GPU temps slowly rise at the same rate, you need to increase your fan speed.

If your CPU/GPU temps climb and the coolant stays static, this means your pump isn't running fast enough.
Reply With Quote
  #29  
Old 10-19-2019, 09:11 PM
Sacco Belmonte's Avatar
Sacco Belmonte Sacco Belmonte is offline
Registered User
Sacco Belmonte's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 261
POST ID # = 1021774
Sacco Belmonte Reputation: 10
Default

Is not that :) I know very well how it works. I just think 1100RPM is just too slow waterflow going through the block. Corsair tuned that speed real slow, hence is useless.
__________________
Do NOT mix PSU cables.
Reply With Quote
  #30  
Old 10-19-2019, 09:25 PM
n0ahg n0ahg is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 21
POST ID # = 1021776
n0ahg Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Not yet, we may do so next version after CPUID updates their SDK.
Still no support for Gigabyte Z390 M Gaming. I worked with cpuid over two months ago to get a beta of hwmonitor to see the montherboard sensors but the support must also be waiting for a sdk update :-(

Last edited by n0ahg; 10-19-2019 at 09:35 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.