The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Solid State Drives (SSD) > SSD Firmware Update

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 04-18-2016, 09:06 AM
DanilS DanilS is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 7
POST ID # = 847792
DanilS Reputation: 10
Default My SSD brick after using "Corsair SSD Toolbox"

That my first SSD bought an year ago http://www.corsair.com/en-us/force-s...-3-6gb-s-ssd-b (corsair 60gb LS force)

before:
windows7 with new intel UEFI motherboard
yes I read and know about AHCI(it was enabled)
sata 3 cable
SSD used for "linux root"-only 50GB write and 700GB read(for year in SMART,I read before press "update")

I update fairmware to S9FM02.0 year ago also...all was fine

...yesterday I launch "Corsair SSD Toolbox"
(boot windows from HDD, SDD was unmounted and unused)
it show new firmware aviable-S9FM02.6

I press download->update......
"Fail Update Firmware"(with no error and progress on 0%)
okey...I try press again...again failed

Today I turn on my PC(with this SSD)
and got stuck on "boot logo"
my PC "blink" with "red"(hdd)-led 1 sec delay-blink 1 sec-delay...forever(I wait few mins)

only when I "unplag SATA or power on SSD"-I can boot my PC

I turn on "hot plug" for sata divices in uefi-I boot windows from HDD...
and plug this SDD...red led blink again but windows continue work...only windows "device manager" forever show "detect new plugnplay device"

so SSD not detected in UEFI...

okey I try it on old BIOS(other PC)
BIOS log:
....
sec master: SATAFIRM S9 S9FM02.0
...and loading process also wont pass farther
...after 30 sec loading continue
SSD detected by bios...but still "red hdd-led" blink same as on UEFI

I can not boot from this SSD on bios PC....black screen forever...look like can not read data
...il try install windows on this bios PC(on hdd)...also will try live linux
I read this thread http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=139254
...maybe more info like this....any way to fix?

so Fact is-"Corsair SSD Toolbox" brick my SSD
its my first SSD....and end like this?
I dont think I ever again use SSD
First firmware(to S9FM02.0) format my SSD...okey
now what"
firmware update by "official tood" kill device????
one year device...when I use 10 year old HDD-s 80-160 GB...and has 0 problem...and SSD 1 year????????
not nice

....ofc will be nice if I can fix it or someone help...

will update latter today with progress....
thanks for reading
Reply With Quote


 

Tags
brick, ssd

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.