The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2018, 07:33 AM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954207
KingTitan Reputation: 10
Default Problems with iCUE

Hello everybody.

I have been having a few issues with iCUE since I've installed it on my PC a few months ago. Upon initial install of the iCUE software everything works fine, the program detects all hardware just fine and i'm able to set up my lighting accordingly. However, EVERY single time I turn my computer off for the night and start it back up in the morning iCUE ALWAYS wont detect any of my RGB hardware. Its driving my crazy. Does anybody have a solution for this? I've Looked everywhere.

Currently the hardware I'm attempting to control with my iCUE are my 2x LL140 fans, 3x LL120 Fans (all five connected though Commander Pro), RGB K55 Keyboard and the RGB Harpoon mouse that came with it.

On an unrelated note.. ever since I've started (trying) to use the iCUE software, I noticed that the "ARC" lighting setting for my LL fans is different in the iCUE than the "ARC" lighting effect in the LINK4 software. In the LINK application the leds are lit all of the time, whereas in the iCUE the fans will go dark for a second before continuing the ARC effect. Is there anyway to change this in the iCUE software?

Thank you very much! Hopefully it's not too much to read!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2018, 05:32 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,308
POST ID # = 954302
Inheritance Reputation: 70
Default

Corsair knows about the Arc lighting discrepancy.

Does exiting and relaunching iCUE help? Or are you forced to reinstall?
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2018, 06:58 PM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954318
KingTitan Reputation: 10
Default

Yes, the only way I can get iCUE to detect everything again is to uninstall and reinstall the software.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2018, 08:20 PM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954670
KingTitan Reputation: 10
Default

so, I still haven’t figured out anything that will fix the problem I’ve been having but I have figured out that if once I boot my computer up in the morning and iCUE does not detect any of my devices, if I then just restart my computer iCUE will detect everything. All my profiles will still be there and everything will light up correctly.

Has anybody else ever had any problems like this?
Reply With Quote
  #5  
Old 05-15-2018, 12:08 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,526
POST ID # = 954687
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by KingTitan View Post
so, I still haven’t figured out anything that will fix the problem I’ve been having but I have figured out that if once I boot my computer up in the morning and iCUE does not detect any of my devices, if I then just restart my computer iCUE will detect everything. All my profiles will still be there and everything will light up correctly.

Has anybody else ever had any problems like this?
I have not seen this but it sounds like an initialization problem. Do you have Fast Boot enabled in your BIOS? How about Fast Start in Windows? One or both of them may be the root cause.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2018, 12:06 PM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954730
KingTitan Reputation: 10
Default

Both are now disabled and I'm still having the same problem, wont detect and devices after first reboot once reinstalled.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-16-2018, 01:01 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 578
POST ID # = 954917
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Hi KingTitan,

This tends to be an issue with, as stated above, some kind of initialization problem. If you set CUE to not turn on when the system boots, and instead start it yourself after the system has turned on, do you still see this issue?

We're assessing your problem as an initialization issue because of your statement that it happens on Cold Boot, but works when the computer restarts.
Reply With Quote
  #8  
Old 05-16-2018, 06:45 PM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 954957
KingTitan Reputation: 10
Default

First off, I really appreciate you guys trying to help me solve this.

Fast Boot is currently disabled in both windows settings and my Bios and iCUE is set to start with windows (both through the task manager and the icue settings)

I had previously uninstalled all Corsair software I have a few days earlier. (LINK 4 and iCUE)

When i got home from work this evening, right away I did a clean install of iCUE. My RGB K55, RGB Harpoon mouse and the Commander Pro showed up in the detected devices, so i went a head and just set everything to a blue with the "Instant lighting" feature and saved the profile. RESTARTED my computer and everything lit up in the rainbow effect. Opened iCUE and no devices detected. The few times that I restarted my computer and everything was detected must have been a random coincidence.

After that, I uninstalled iCUE and restarted my computer. Reinstalled and everything was detected just fine. went ahead and did the same Blue instant lighting profile and saved it. Turned my computer OFF for about 15-20 minutes and booted it back up. Keyboard and mouse lit up to the default rainbow effect but my LL fans did NOT. Opened iCUE and nothing is detected.

In the past when I had my LL fans set up through the LINK4 software they worked perfectly with every boot of my computer, never had an issue.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-17-2018, 09:28 PM
KingTitan KingTitan is offline
Registered User
KingTitan's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 7
POST ID # = 955101
KingTitan Reputation: 10
Default

Update:

My apologies, Calico Jack, I totally misread your reply. When I have Fast Boot disabled in both my windows settings and my bios and CUE set to not start with windows, After both a total shut down and reboot of my computer and just a regular restart CUE detects all my devices.

HOWEVER, when I only restart my computer, everything works as it should. When I do a total shut down and reboot of my computer CUE will still detect everything, BUT my LL fans will be stuck on the default rainbow effect and are flickering very fast.

Here's a tiny video of what my fans are doing. https://imgur.com/a/9zuE2pZ When they're flickering like this, if i go ahead and restart my computer, CUE detects everything just fine and the fans go back to normal. They only Flicker after a shutdown/reboot.

Last edited by KingTitan; 05-17-2018 at 09:31 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-17-2018, 09:48 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,241
POST ID # = 955105
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

LL fan flickering is a separate issue. Take a look in the iCUE part of the forum. There a few ongoing threads and I am sure that issue is being addressed.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-17-2018, 09:50 PM
darylshipp darylshipp is offline
Registered User
darylshipp's PC Specs
 
Join Date: May 2018
Posts: 1
POST ID # = 955106
darylshipp Reputation: 10
Default

So far so good. Turning off windows 10 "fast boot" option appears to fix the issue I had with the random blinking fan lights. All of the other fixes I tried failed (uninstall/reinstall iCue, re-ordering the fans, forcing an update of the firmware etc.- all worked briefly, then failed)

I will update this post if it fails (again).
Reply With Quote
  #12  
Old 05-18-2018, 02:36 PM
RIP1794 RIP1794 is offline
Registered User
 
Join Date: May 2018
Location: Panama City FL
Posts: 1
POST ID # = 955200
RIP1794 Reputation: 10
Default Corsair Utility Engine stays in Demo mode

I have just bought a K70 RGB Rapid fire keyboard and I am not a massive gamer. I wanted it for my office computer and I need some help getting the correct software to download without Demos in it. I filled out as much as I could of what I know about this computer. If anyone is willing to help me, thanks so much
Reply With Quote
  #13  
Old 05-18-2018, 05:07 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,241
POST ID # = 955215
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by RIP1794 View Post
I have just bought a K70 RGB Rapid fire keyboard and I am not a massive gamer. I wanted it for my office computer and I need some help getting the correct software to download without Demos in it. I filled out as much as I could of what I know about this computer. If anyone is willing to help me, thanks so much
You can use either CUE 2 version 2.24.50 or the current Early Release Version of iCUE. For work, I would probably go with CUE 2. They are both very similar and all the extra new features and capabilities largely relate to fans and lighting control now operating much more like the keyboards already do. This means a minimal change from CUE 2 to iCUE and all your CUE 2 profiles will import into iCUE at a later date.

See download page here: https://www.corsair.com/us/en/downloads. You can type in K70 LUX and find your exact product listing, but there is only one version of the CUE 2 software for all devices, so take any of the 2.24.50 listings from landing page.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-28-2019, 10:47 PM
mercilesswizrd mercilesswizrd is offline
Registered User
mercilesswizrd's PC Specs
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
POST ID # = 1009660
mercilesswizrd Reputation: 10
Default Stupid easy fix for this but only temporary

Since Corsair doesn’t seem to know how to fix this. I have came up with a solution that’s temporary.
1. Install icue
2. Great the headphones stop working
3. Go to settings and remove the headphones
4. Unplug the usb dongle
5. Plug in the usb dongle.
There done.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.