The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Utility Engine (CUE) 1.x and 2.x

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-21-2017, 09:04 AM
decepticonlbc decepticonlbc is offline
Registered User
decepticonlbc's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Posts: 1
POST ID # = 904179
decepticonlbc Reputation: 10
Default Download Profile option missing

Hello everyone. First time posting here. I searched everywhere for this problem but could not find it. Therefore, I'm posting this here. I wanted to download other profiles from people but it seems there isn't an option for it on my menu. Everything else shows such as create profile, create folder, copy profile, import/export, and delete profile. The only one missing is download profile. Is there anything I have to enable to have that option added ? Thank you and I apologize if there is a thread regarding this problem.
Reply With Quote


  #2  
Old 05-21-2017, 01:55 PM
mayberts's Avatar
mayberts mayberts is offline
CORSAIR Beta Team
mayberts's PC Specs
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 88
POST ID # = 904200
mayberts Reputation: 43
Default

What version of CUE are you using? You can either import a profile or you should have a download custom profile button just below the import button.
Reply With Quote


  #3  
Old 05-21-2017, 05:01 PM
Testing123 Testing123 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 50
POST ID # = 904218
Testing123 Reputation: 10
Default

Check out the following thread:
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=167730
Reply With Quote


  #4  
Old 05-22-2017, 01:10 AM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,308
POST ID # = 904252
Inheritance Reputation: 70
Default

It seems to be a rare issue that occurs from time to time. I believe Corsair is trying to reproduce the bug so they can confirm and fix it. If you are having this issue please post your CUE build version and logs.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #5  
Old 05-22-2017, 07:39 AM
Testing123 Testing123 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 50
POST ID # = 904272
Testing123 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
It seems to be a rare issue that occurs from time to time. I believe Corsair is trying to reproduce the bug so they can confirm and fix it. If you are having this issue please post your CUE build version and logs.
I have this issue.
It is not rare for me, in that it occurs every time I boot my machine.

PC operating system:
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • Version 1511
  • OS Build 10586.916
I am using a newly purchased K95 RGB Platinum keyboard.

I'm running CUE 2 version 2.13.80 (latest at the time of this writing).

CUE 2 Settings:
  • Start on system startup
  • Enable SDK
  • Show only connected devices.

I found out where the logs are located and as I write this, I have 6 .log files. Which one(s) do you want me to post?

Thanks...

Last edited by Testing123; 05-22-2017 at 07:55 AM.
Reply With Quote


  #6  
Old 05-22-2017, 10:04 AM
Testing123 Testing123 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 50
POST ID # = 904286
Testing123 Reputation: 10
Default

Follow up to message above:

I think I’ve isolated at least one constant. In the SETTINGS area, GENERAL SETTINGS, there is a selection: Start on system startup. If this is checked, every time I boot the system, CUE 2 loads without showing the Download Custom Profiles icon.
If Start on system startup setting is unchecked, every time I boot the system, CUE 2 loads showing the Download Custom Profiles icon.

To be clear, on PC start up:
  • SETTINGS -> GENERAL SETTINGS -> Start on system startup - checked = Download Custom Profiles icon absent
  • SETTINGS -> GENERAL SETTINGS -> Start on system startup - unchecked = Download Custom Profiles icon present
Under the 1st scenario (CUE loads without showing the Download Custom Profiles icon) to get the icon to show, I quit CUE from the system on the bottom right of the task bar:
  • left click up carrot '^'
  • right click Corsair sailing ship icon
  • click Quit
I then reload CUE and the Download Custom Profiles icon appears as intended.

I hope that helps...
Reply With Quote


  #7  
Old 05-23-2017, 07:44 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,308
POST ID # = 904484
Inheritance Reputation: 70
Default

Quote:
Originally Posted by Testing123 View Post
I have this issue.
It is not rare for me, in that it occurs every time I boot my machine.

I found out where the logs are located and as I write this, I have 6 .log files. Which one(s) do you want me to post?

Thanks...
Sorry, I meant rare in terms of the number of people that experience this issue. And if you can zip them all up and upload them here the devs will look through them for any useful info.

And its odd that launching it after boot would fix the problem. Can I ask have you tried CUE on another machine and if not have you tried a clean format of windows on the machines your having problems on?
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #8  
Old 05-23-2017, 09:07 PM
Testing123 Testing123 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 50
POST ID # = 905327
Testing123 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
Sorry, I meant rare in terms of the number of people that experience this issue.
Ah, sorry for the misinterpretation.


Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
And if you can zip them all up and upload them here the devs will look through them for any useful info.
Ok, I'll give that a shot.


Quote:
Originally Posted by Inheritance View Post
Can I ask have you tried CUE on another machine and if not have you tried a clean format of windows on the machines your having problems on?
I presently have no other machine to try CUE on.
The machine I am using has recently had a clean install of windows, so that shouldn't be the issue (although I understand, assume nothing).

Might be the version or the OS Build of Windows I'm using. Here's that info again:

PC operating system:
  • Windows 10 Pro 64-bit
  • Version 1511
  • OS Build 10586.916

I'll grab the log files, zip them up and attach them to a reply to this thread.

Thanks for your reply!
Reply With Quote


  #9  
Old 05-23-2017, 11:20 PM
Testing123 Testing123 is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 50
POST ID # = 905332
Testing123 Reputation: 10
Default

Attached are the CUE logs that were present in the logs folder just now.
Hope these help.
Attached Files
File Type: zip 2017-05-23T11-44-47.zip (6.0 KB, 41 views)
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.