The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-23-2020, 06:48 PM
Nathanz Nathanz is offline
Registered User
Nathanz's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
POST ID # = 1032593
Nathanz Reputation: 10
Woah! Please help me with my problem

I have recently picked up a Commander pro to power and control my RBG LL120 fans. But I've encountered a problem with it. The Commander Pro is disconnecting and reconnecting in the ICue software. This only happens from every 30 mins to several times a minute. It seems random and there is no action that causes this. This also is messing with my USB headphones, (connected through an amp) which worked completely fine when I didn't have the Commander pro. I have tried things in HWINFO and disabling Hardware monitoring. Nothing seems to fix it, I even, very carefully rewired all of the plugs and ports in my pc. There is also a problem where my H100i RGB plat se, which is plugged into via USB on the Commander Pro, doesn't show up. The aio still works and is powered though. Hopefully, someone can help and I'll be quick to respond because it's really bugging me that I don't know what is causing it.

I also made a quick MSpaint depiction of how it's hooked up
Attached Images
File Type: png Corsair.png (45.1 KB, 11 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2020, 08:28 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,252
POST ID # = 1032602
DevBiker Reputation: 94
Default

Does it happen when you aren't running HWInfo? Did you disable the persistent driver in HWInfo?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2020, 10:18 PM
Nathanz Nathanz is offline
Registered User
Nathanz's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
POST ID # = 1032610
Nathanz Reputation: 10
Default

yes, the persistent driver is disabled. it happens when I run hwinfo as well
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2020, 10:56 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 8,252
POST ID # = 1032616
DevBiker Reputation: 94
Default

I would expect issue with HWInfo running. Though it's typically not USB disconnects.

Start with making sure that you have the latest chipset drives direct from your motherboard manufacturer's site installed.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Helpful Links and FAQs:
AIO FAQ | RGB FAQ |
HydroX FAQ | RGB Cables |
iCUE Tips & Tricks

Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2020, 05:33 PM
Nathanz Nathanz is offline
Registered User
Nathanz's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
POST ID # = 1032699
Nathanz Reputation: 10
Default

I've downloaded the latest drivers and it still happens. I don't know what is wrong. Could it be the commander it's self? Nothing has fixed the AIO cooler not showing up either
Reply With Quote
  #6  
Old 01-24-2020, 08:52 PM
Nathanz Nathanz is offline
Registered User
Nathanz's PC Specs
 
Join Date: Jan 2020
Posts: 4
POST ID # = 1032723
Nathanz Reputation: 10
Default

so I've hunted down a possible solution.
The problem is the X570 board's internal USB is having trouble for some reason with corsair products. The guy I watched bought an NZXT USB hub and plugged it into that and it worked fine.
Reply With Quote
Reply

Tags
commander pro, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.