The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rating: Thread Rating: 7 votes, 5.00 average. Display Modes
  #1  
Old 11-09-2012, 11:23 AM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 612543
Rassal Reputation: 10
Default H80 acting up

Hi,

I have to say, ever since i got that Corsair cooler, it worked fine. But since i got my Corsair Link, and since i linked them both together, i am getting all sort of issues.

My issues were mostly with the Corsair Link software/hardware but they are mostly all solved now with the new version 2.1.7... i say mostly, because the problem i still have is with the software itself.

But, now... i am getting wierd problems with my H80... i am currently running Windows 8, and on top of this, it shouldn't do anything to the H80 cooler itself.

Since yesterday, my H80 would not come out of sleep once my PC goes into sleep mode... i mean, the PC would wake up, but the pump and fans won't restart on the H80. I can see it in the Corsair Link software, both fans are at 0 RPM so is the pump... if i reboot... it stays the same... get into bios, and no speed is reported to the motherboard bios (got a rampage 4 extreme).

Everything is plugged in well... only way i can get this to restart, is to hard reset the cooler/pump by holding the profile button on the pump/heatblock for 5 sec, then once it powers off, keep holding it until all profile lights start blinking in sequence, then fan/pump restarts... until the PC goes in sleep again... Now, it never did that before i started linking my H80 with the Corsair Link... could it be related?

I will try and run the H80 without the Corsair Link, and see what happens, othewise, i will RMA the H80, because i got my CPU to 80C twice since this started, and i can't trust this cooler/link combo anymore... never had this kind of problems before with other coolers, i am pretty dissapointed in those Corsair products... any taughts on this?
Reply With Quote


  #2  
Old 11-09-2012, 02:42 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 612575
RAM GUY Reputation: 10
Default

Quote:
I will try and run the H80 without the Corsair Link, and see what happens, othewise, i will RMA the H80, because i got my CPU to 80C twice since this started, and i can't trust this cooler/link combo anymore... never had this kind of problems before with other coolers,
I'd do the same thing. Run the cooler with out being connected to Corsair link, if it behaves the same way then my suggestion is to get cooler replaced.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #3  
Old 11-12-2012, 11:16 AM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 612963
Rassal Reputation: 10
Default

So, i let it run for a couple of days without the Corsair Link kit connected to the H80 without a glitch... so it`s either a defective Corsair Link, or a software problem...

So i decided to take care of the software part, and do a complete re-installation of Windows 8 Pro x64 over the weekend... i am about to replug the H80 on the Corsair Link, we will see if problem starts again.
Reply With Quote


  #4  
Old 11-12-2012, 02:47 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 612999
RAM GUY Reputation: 10
Default

Keep me updated on how it went.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #5  
Old 11-12-2012, 06:14 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613061
Rassal Reputation: 10
Default

So far it's working, but ever since i plugged in the H80 in the Corsair Link, the software keeps crashing saying Sierra crashed... it happens only when i get the Link software to start up minimized and when i double click on the notification icon to open the window.

And so far, only thing i can see is the Pump and H80 pump and H80 temp... i can't see any of the fans connected in the H80 in the software... they are running, but low speed. The H80 triggered correctly on plugin, which was to switch from manual profile 2 (balanced) to the little man (Corsair Link controlled).

But i can't get the fans to display at all inside the Corsair Link (2.1.7) software... will continue testing overnight, but i fear i will end up with the same result... Which happened to me mostly when the PC was coming out of sleep... the fans wouldn't start up after a sleep state, and this is where it would overheat. Now i can't even see that the fans are not working, because they don't appear in Link 2.1.7. Will test some more tonight.

Last edited by Rassal; 11-12-2012 at 09:19 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 11-12-2012, 07:51 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 613084
RAM GUY Reputation: 10
Default

Can you try this in Windows 7?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #7  
Old 11-12-2012, 09:15 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613108
Rassal Reputation: 10
Default

I could, but i was on windows 7 prior to getting the corsair link, and it was doing the same thing, i upgraded thinking that a re-install wouldn't be bad... but now... sounds like the H80 decided to go mad... i powered off the PC to change some bios settings, and after a power cycle (cold boot) the pump started to make an enourmous rattle noise, and of course, the fans didn't start... so i don't know if it has anything to do with the sleep mode, because this time everything was working well under windows. I powered it off and the same exact problem showed up... i really think it's combination of the Corsair Link and the H80 together, because when the H80 was going alone (not plugged in the Corsair Link) it was waking up from sleep with working fans... the problem is only there when both the corsair link is plugged in the H80... but now, i got an H80 noisy pump that will need to be replaced i guess...

I guess now i have the pump/noise problem and will have to RMA the H80... Which i just filled up...

And according to my Corsair Link, the pump went from quiet running @2200rpm to noisy running @1700rpm... so there is definitly something wrong with the pump.

And you know what... now my Corsair Link is reporting a Corsair PSU Fan and Temp, and if i see the list of devices in Link 2.1.7, i see my Corsair H80 with version 1.1.12 on channel 8 and i also see a Corsair PSU on channel 2... Well guess what... i don't have a Corsair PSU (I got a PC Power & Cooling PSU, and i can see it's outputing +12.226V on the +12v rail) and i don't have anything else plugged in the Corsair Link.

Should i RMA only the H80 or should i RMA both the Corsair Link along with the H80... i am starting to think there is something wrong with the Corsair Commander, it shouldn't report a Corsair PSU and over the top, i already spoke about this on another thread, the Corsair Link only reports one of the 2 fans plugged in the Corsair Commander Link... what's next?

I think i will remove the H80 from the computer, because i don't know if the pump will fail on me, and i can't afford to bust a 600$ CPU on a failed 80$ cooler... will just revert to my old air cooler and await for RMA for the H80 i guess...

Last edited by Rassal; 11-12-2012 at 11:30 PM. Reason: Give more information
Reply With Quote


  #8  
Old 11-13-2012, 01:19 AM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613144
Rassal Reputation: 10
Default

Ok, the grinding H80 is out of the PC and all wrapped up in the box, ready to be RMA'd. Just awaiting an answer from Corsair about it. Back to my old air cooler.
Reply With Quote


  #9  
Old 11-13-2012, 01:42 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613234
Rassal Reputation: 10
Default

What`s your input on this RamGuy?
Reply With Quote


  #10  
Old 11-13-2012, 04:06 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 613275
RAM GUY Reputation: 10
Default

We can sure try and replace it but what was you case number I will see it gets approved?
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #11  
Old 11-13-2012, 05:10 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613292
Rassal Reputation: 10
Default

I didn`t get any email with a case number. I know i filled my request last evening, but i guess i should have gotten a case number by email by then. I didn`t get any confirmation of anything, how can i know my case number?
Reply With Quote


  #12  
Old 11-13-2012, 11:15 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613352
Rassal Reputation: 10
Default

Here's my case number, is there any way i can get an advanced RMA? How does it works?

Case #5270027
Reply With Quote


  #13  
Old 11-13-2012, 11:40 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,107
POST ID # = 613355
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by Rassal View Post
Here's my case number, is there any way i can get an advanced RMA? How does it works?

Case #5270027
you will need to call corsair support and request an advanced rma
Reply With Quote


  #14  
Old 11-14-2012, 02:26 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,268
POST ID # = 613471
RAM GUY Reputation: 10
Default

I have sent them a message for you but it may be best to call them by phone and the number is listed under contact on the main site
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #15  
Old 11-14-2012, 05:58 PM
Rassal Rassal is offline
Registered User
Rassal's PC Specs
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 41
POST ID # = 613533
Rassal Reputation: 10
Default

Got an email today saying that Corsair is backorder on RMA for the H80, they will contact me once they stock up again on this cooler type so my RMA can be proceeded... more waiting time for me i guess :-(
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.