The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-31-2019, 09:57 PM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006465
simon77047 Reputation: 10
Default RGB fans installed. 3 work. 3 do not. Mystery.

To begin, I searched for answers, but found none in this particular forum. I built a gaming pc last year and installed six Corsair 120's. After installing I discovered the 3 fans attached to my radiator were not RGB. Made perfect sense then that there wouldn't be lights. I replaced those 3 with 3 new ML 120 pro RGBs and installed them today. I connect the power leads into the commander pro and the rgb leads into the node. (the part with three connections on each side). I fired it up, opened Corsair Link, configured the fans and NO lights. lol. It does recognize six fans however, but only 3 of them are showing lights. Why so difficult? What do I do? Seems to me I should just be able to plug them in. Thanks
Reply With Quote


  #2  
Old 05-31-2019, 10:46 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,256
POST ID # = 1006467
DevBiker Reputation: 88
Default

Are you using the fans that come with the case? If so, those are SP-RGB fans and will not work with any other fan type on the same hub.

Take a look at the RGB FAQ that's linked in my signature. Many answers are there.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 06-01-2019, 08:57 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006500
simon77047 Reputation: 10
Default

No. I replaced the 3 fans that came with the case. I will look at the RGB FAQ though.
Reply With Quote


  #4  
Old 06-01-2019, 09:14 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006501
simon77047 Reputation: 10
Default

I looked at the FAQs and my set up is identical to Corsair RGB Fan & Lighting Node Pro Setup. I think I am understanding ML fans and SP fans cannot be put on the same hub. Is this my problem? Thanks
Reply With Quote


  #5  
Old 06-01-2019, 10:12 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,256
POST ID # = 1006512
DevBiker Reputation: 88
Default

You said you replaced the fans - then you said that you have ML fans and SP fans. Which is it?
Please be specific about how many and what type of fans you have on that hub. And as I mentioned in my first reply, the SP-RGB fans do not work with any other fan on the same hub. With other fan types, they'll work if you mix and match, even if configuration and control is wonky. But the SP fans use a different protocol and absolutely, positively cannot be on the same hub as any other type of fan.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #6  
Old 06-01-2019, 11:10 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006518
simon77047 Reputation: 10
Default

My case has 3 HD 120 RGB LED PWM case fans and 3 ML 120 Pro RGB fans. All fans are connected as diagrammed under the RGB FAQs Corsair RGB fan and lighting node pro setup. Corsair Link shows all six fans, but only the 3 HD 120's are showing lights. The 3 ML 120's are not. I tried configuring them, but that didn't work. I double checked on orders from Newegg and the fans are HD, not SP. sorry.

Last edited by simon77047; 06-01-2019 at 11:12 AM.
Reply With Quote


  #7  
Old 06-01-2019, 03:05 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,256
POST ID # = 1006536
DevBiker Reputation: 88
Default

OK, then that should work even if you can't configure it properly - you'd need to configure the single channel as 4 HD-RGB fans. How do you have the fans arranged on the hub? 3 HD and then 3 ML? Can you show your lighting setup/configuration?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #8  
Old 06-01-2019, 04:30 PM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006544
simon77047 Reputation: 10
Default

How do I put a picture of it on this forum? Yes, the fans are arranged 3 hd then 3 ml. I did have it split into channel 1 and channel 2, but I just now made it 4 hd fans on one. Still only 3 fans show lighting. The 3 ml are dark, but spinning.
Reply With Quote


  #9  
Old 06-01-2019, 05:52 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,256
POST ID # = 1006555
DevBiker Reputation: 88
Default

You can attach to a post or you can host in imgur (or any other cloud hosting site) and embed as an image.
Have you tried just connecting the MLs to ports 1-2-3? Rearranging them?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #10  
Old 06-02-2019, 10:28 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006615
simon77047 Reputation: 10
Default

I am trying to upload two photos
Attached Images
File Type: jpg photo one.jpg (2.84 MB, 15 views)
File Type: jpg photo two.jpg (2.81 MB, 14 views)
Reply With Quote


  #11  
Old 06-02-2019, 10:34 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006617
simon77047 Reputation: 10
Default

Okay. I added another RGB Hub and connected the 3 ML fans in spaces 4 through 6 and connected the Hub to the Commander Pro LED channel 2. Nothing.

I then connected the 3 ML fans in spaces 1 through 3 and I got one of them to work as shown in the picture. I switched fans 1 and 2 around and then got the middle fan to work.

I cannot get all 3 of them to light up. Only one at a time. Makes no sense. And thanks for your help.
Reply With Quote


  #12  
Old 06-02-2019, 12:04 PM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006622
simon77047 Reputation: 10
Default

Here are photos of how I made the connections. RGB Hub 1 shows present HD fans and RGB Hub 2 shows 3 ML fans. Commander Pro show both connected to led channels 1 and 2. Also, power connected 1 through 6 as well as the 4 temperature sensors. Four sensors show readings and 4 fans light up. I changed software from Corsair Link to ICUE thinking I could gain more control. That did not make any difference. Will probably uninstall ICUE and re-install Link. I am at an end with this. :(
Attached Images
File Type: jpg Commander Pro.jpg (2.07 MB, 17 views)
File Type: jpg RGB Hub 1.jpg (2.37 MB, 19 views)
File Type: jpg RGB Hub 2.jpg (2.21 MB, 16 views)
Reply With Quote


  #13  
Old 06-02-2019, 09:31 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,256
POST ID # = 1006651
DevBiker Reputation: 88
Default

At this point, I don't think that it's a software issue. I think it's more likely that one or more of your fans is bad.
Put them into port 1 one fan at a time. If a fan lights up, move it to port 2. Put another in port 1. If BOTH fans light up, then the fan in port 1 is "Known Good".
The fans operate in series. They get the control signal and pass it down the line to the next fan. So one bad fan can take the entire chain out. You need to keep close track of which is which and what has been verified. Or just return the whole 3 pack.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #14  
Old 06-03-2019, 08:38 AM
simon77047 simon77047 is offline
Registered User
simon77047's PC Specs
 
Join Date: May 2019
Posts: 9
POST ID # = 1006705
simon77047 Reputation: 10
Default

I thought I did that with the first 2 fans. Both the top and the middle fans lite up, just not together. Anyway. I am gone for a couple weeks and when I get back home I will do all 3 in steps to see. Again, thank you for your help. I will post again with results.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.