The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-25-2018, 05:33 AM
GlNGERNlNJA GlNGERNlNJA is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 965378
GlNGERNlNJA Reputation: 10
Default scimitar pro mouse stopped working after firmware update

last night i went in to CUE to look for firmware updates as you do, and i saw i had an update avalible for my mouse so i clicked on it it started downloading then the lights went out no my mouse and i thought nothing of it i just thought it was installing so i left it for 2 mins came back to it and still nothing. So i replugged the mouse and i got a popup in the lower right of my display which i thought was strange (at this point i couldnt use my mouse at all) i navigated to my file explorer using my keyboard and found a device called CRP DISABLED. which i assume is the mouse because it disappears when i remove the mouse. i have now resorted to using my phone as a mouse so if there is anything anyone can do to help me it would be greatly appreciated. the mouse is a scimitar pro rbg is that helps

Last edited by GlNGERNlNJA; 07-25-2018 at 05:49 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 07-25-2018, 05:43 AM
ElBuda ElBuda is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 6
POST ID # = 965380
ElBuda Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by GlNGERNlNJA View Post
last night i went in to CUE to lok for firmware updates as you do, and i saw i had an update avalible for my mouse so i clicked on it it started downloading then the lights went out no my mouse and i thought nothing of it i just thought it was installing so i left it for 2 mins came back to it and still nothing. So i replugged the mouse and i got a popup in the lower right of my display which i thought was strange (at this point i couldnt use my mouse at all) i navigated to my file explorer using my keyboard and found a divice called CRP DISABLED. which i assume is the mouse becaues it dissapers when i remove the mouse. i have now resorted to using my phone as a mouse so if there is anything anyone can do to help me it would be greatly appreciated. the mouse is a scimitar pro rbg is that helps
the same happens to me.
I downloaded 1.06 FW For Scimitar and managed to update the mouse to 2.04 but the sensor has stopped working and I can not move the cursor, all the buttons work but I can not move the mouse.
Reply With Quote


  #3  
Old 07-25-2018, 05:51 AM
GlNGERNlNJA GlNGERNlNJA is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 965383
GlNGERNlNJA Reputation: 10
Default

its worse for me the mouse dosent even show up in ICUE
Reply With Quote


  #4  
Old 07-25-2018, 05:55 AM
ElBuda ElBuda is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 6
POST ID # = 965384
ElBuda Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by GlNGERNlNJA View Post
its worse for me the mouse dosent even show up in ICUE
I did not appear either, but I did what I did and now the sensor does not work for me, that's why it's better to wait for a response from the support.
Reply With Quote


  #5  
Old 07-25-2018, 06:40 AM
GlNGERNlNJA GlNGERNlNJA is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 965392
GlNGERNlNJA Reputation: 10
Default

ive created a support ticket after seeing this http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?p=917349 i suggest you do the same
Reply With Quote


  #6  
Old 07-25-2018, 06:51 AM
ElBuda ElBuda is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 6
POST ID # = 965395
ElBuda Reputation: 10
Default

Ok, thanks mate ;)
Reply With Quote


  #7  
Old 07-25-2018, 06:53 AM
Rønn Rønn is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
POST ID # = 965396
Rønn Reputation: 10
Default

Litteraly just bought the mouse, downloaded ICUE to set it up and clicked the firmware update. It said the update failed and the mouse won't do anything now, it's not detected at all and no lights starts... Tried plugging it in different ports, to my other PC, nothing, just dead. Tried holding left+right click and then connect, dosen't do anything either....
Reply With Quote


  #8  
Old 07-25-2018, 07:13 AM
GlNGERNlNJA GlNGERNlNJA is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 965401
GlNGERNlNJA Reputation: 10
Default

make a support ticket and join the waiting club
Reply With Quote


  #9  
Old 07-25-2018, 10:28 AM
djomaster djomaster is offline
Registered User
djomaster's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
POST ID # = 965436
djomaster Reputation: 10
Sad

Same here. I opened a ticket so i'm waiting
Reply With Quote


  #10  
Old 07-25-2018, 11:16 AM
VibePositiva VibePositiva is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 3
POST ID # = 965454
VibePositiva Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by djomaster View Post
Same here. I opened a ticket so i'm waiting
I did same we now just have to wait
Reply With Quote


  #11  
Old 07-25-2018, 01:38 PM
zephar zephar is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
POST ID # = 965477
zephar Reputation: 10
Default

same for me, i put a ticket yesterday, if i get the files before than you i will post in here
Reply With Quote


  #12  
Old 07-25-2018, 02:21 PM
GlNGERNlNJA GlNGERNlNJA is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
POST ID # = 965490
GlNGERNlNJA Reputation: 10
Default

thanks dude
Reply With Quote


  #13  
Old 07-25-2018, 02:55 PM
Reyalyn Reyalyn is offline
Registered User
Reyalyn's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
POST ID # = 965500
Reyalyn Reputation: 10
Default

Have the same issue with my Scimitar, opened iCUE, got halfway to updating the latest firmware, boom, lights out and no response from the mouse whatsoever.

I've also sent in a ticket to support, waiting for a solution. Will share the .bin file whenever I can if needed, I'll keep this updated to let you know how it goes.
Reply With Quote


  #14  
Old 07-25-2018, 03:25 PM
Goudada Goudada is offline
Registered User
Goudada's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 1
POST ID # = 965503
Goudada Reputation: 10
Default Instructions

Instructions sent to me by corsair for my Corsair Schmitar Pro RGB Model Code: CH-9304111

Note: I will not be held responsible if you further break your device by installing this firmware on the wrong mouse or you fail to follow the instructions below.

Firmware File: https://drive.google.com/file/d/1hwX...ew?usp=sharing

1: Unplug your mouse from the computer.
2: Locate the small pinhole underneath your mouse. For some, this will be located directly on the bottom in plain sight. On others, it will be located underneath one of the removable weights attached to the bottom of the mouse.
3: Using a small paperclip or push-pin, press down on the button inside the pinhole.
4: Plug your mouse back into the computer, while holding down the pinhole button.
5: Once it is plugged back in, your computer should recognize a drive called CRP_Disabled. Please open this.
6: Download the firmware file from the ticket. If it is compressed into a .RAR file, please extract this file to an easily found location on the computer.
7: Delete the file FIRMWARE.BIN from the CRP_DISABLED drive, and then place the file with ISP in it’s name to the CRP_Disabled drive.
8: Once you have performed the steps above, please unplug your mouse and then plug it back in. The device will then return to normal. Please test to see if the issue reappears. If it does, please inform us on the ticket for further troubleshooting.

Edit: attached zipped file to post.
Attached Files
File Type: zip ScimitarPro_ISP_v110.zip (82.1 KB, 230 views)

Last edited by Goudada; 07-25-2018 at 03:27 PM.
Reply With Quote


  #15  
Old 07-25-2018, 05:15 PM
ElBuda ElBuda is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 6
POST ID # = 965515
ElBuda Reputation: 10
Sigh..

Quote:
Originally Posted by Goudada View Post
Instructions sent to me by corsair for my Corsair Schmitar Pro RGB Model Code: CH-9304111

Note: I will not be held responsible if you further break your device by installing this firmware on the wrong mouse or you fail to follow the instructions below.

Firmware File: https://drive.google.com/file/d/1hwX...ew?usp=sharing

1: Unplug your mouse from the computer.
2: Locate the small pinhole underneath your mouse. For some, this will be located directly on the bottom in plain sight. On others, it will be located underneath one of the removable weights attached to the bottom of the mouse.
3: Using a small paperclip or push-pin, press down on the button inside the pinhole.
4: Plug your mouse back into the computer, while holding down the pinhole button.
5: Once it is plugged back in, your computer should recognize a drive called CRP_Disabled. Please open this.
6: Download the firmware file from the ticket. If it is compressed into a .RAR file, please extract this file to an easily found location on the computer.
7: Delete the file FIRMWARE.BIN from the CRP_DISABLED drive, and then place the file with ISP in it’s name to the CRP_Disabled drive.
8: Once you have performed the steps above, please unplug your mouse and then plug it back in. The device will then return to normal. Please test to see if the issue reappears. If it does, please inform us on the ticket for further troubleshooting.

Edit: attached zipped file to post.
Worked for me! Thanks a lot.
I probably will not update the mouse again
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.