The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 05-22-2017, 07:14 PM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 417
POST ID # = 904364
SpeedyV Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by m-sean View Post
Ah yes, glad you're at least thorough with this stuff, I think I'll just have to finally switch over to SIV because it seems CL3 just drops my Commander every month or so and I have to redo the USB Input driver update.

Thanks for your other post, has the info to clear up some stuff about the unit to come.
DO IT. DELETE Corsair LINK and then hunt down whatever mess it leaves behind. Get rid of it. Every release has been full of bugs and every time they release an update, Red Ray runs it through it's paces and posts a LONG list of problems. He even tells them how to fix it sometimes and they STILL ignore him.

I gave up on LINK and got SIV running (with Ray's help). He even added some features that I asked for, and the additions were done the SAME DAY. I still follow this forum, except now when a new version of LINK comes out, instead of installing it and then spending hours trying to get it to work, and then posting all the problems I am having, I just sit back, watch SIV control my fans and LEDs perfectly, and read the storm of problem posts. Corsair rarely, if ever, responds.

They do seem to at least read these threads as they seem to have a habit of selectively deleting posts they don't like. But help a customer suffering through their latest, buggy, obviously untested software and firmware releases - never seems to happen, other than to suggest an RMA even when it's obvious that the problem is not hardware related. It's really sad.

Ditch LINK. Learn SIV. Enjoy your system instead of fighting with problems that you will never be able to solve.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #17  
Old 05-23-2017, 01:25 AM
Edgarus Edgarus is offline
Registered User
Edgarus's PC Specs
 
Join Date: May 2017
Location: Poland
Posts: 25
POST ID # = 904381
Edgarus Reputation: 10
Default

You can always use for example Revo Uninstaller (free version), and uninstal CL, clean up files and registry entries. I'm not sure if RU can remove drivers for all Corsair stuff, but IMHO they using windows built in Usb HID drivers.
Reply With Quote


  #18  
Old 05-23-2017, 02:35 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 904383
red-ray Reputation: 81
Sigh.. CL4 installs two drivers

Quote:
Originally Posted by Edgarus View Post
but IMHO they using windows built in Usb HID drivers.
CL4 installs two drivers one for AXi PSUs and one for Asetek coolers.

See http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=833695
Reply With Quote


  #19  
Old 05-24-2017, 02:49 AM
warboss choppa warboss choppa is offline
Registered User
warboss choppa's PC Specs
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 22
POST ID # = 905344
warboss choppa Reputation: 10
Default

Would you look at that, 2 days after I ask if there is one and there is.
Reply With Quote


  #20  
Old 05-24-2017, 11:30 AM
Specter's Avatar
Specter Specter is offline
Registered User
Specter's PC Specs
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 376
POST ID # = 905424
Specter Reputation: 22
Default

Yep theres one and you still cant buy the LED strips to connect to it unless you buy a LNP

Reply With Quote


  #21  
Old 05-24-2017, 12:52 PM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 417
POST ID # = 905437
SpeedyV Reputation: 41
Default Standard LED Strips and Commander Pro

Can't you make a cross-wired cable to connect standard pin-out LED strips like the one discussed in this thread?

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=727395
Reply With Quote


  #22  
Old 05-24-2017, 06:17 PM
wytnyt's Avatar
wytnyt wytnyt is offline
`~~`
wytnyt's PC Specs
 
Join Date: Jun 2012
Location: Roanoke, Virginia
Posts: 8,108
POST ID # = 905497
wytnyt wytnyt Reputation: 159
Send a message via ICQ to wytnyt Send a message via AIM to wytnyt Send a message via Yahoo to wytnyt Send a message via Skype™ to wytnyt
Default

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
Can't you make a cross-wired cable to connect standard pin-out LED strips like the one discussed in this thread?

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=727395
use a voltmeter to find the positive lead exiting your led node,the other wires are just led colors,you cant go wrong
__________________
My 4930k Air 540 Custom Loop Build Pics
http://s39.photobucket.com/user/wytn...?sort=3&page=1
Reply With Quote


  #23  
Old 05-24-2017, 08:40 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 905525
red-ray Reputation: 81
Thumbs down the protocol is totally different.

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
Can't you make a cross-wired cable to connect standard pin-out LED strips like the one discussed in this thread?

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?p=727395
No, one is +5V, the other +12 and most of all the protocol is totally different.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #24  
Old 05-26-2017, 08:24 AM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 417
POST ID # = 905705
SpeedyV Reputation: 41
Default Guru 3D CLCP Review

Here is a link to a Guru 3D review of the CLCP with a pretty good picture of the circuit board which may be interesting to some. In the review they are using both HD and SP series fans. They complain about the CLCP needing another RGB channel because the HD and SP fans are not compatible. The SP series fans they used came with the Crystal 570x case. There is no mention of these fans not working properly. I need to read this review a few more times but aside from having to do a firmware update and a reboot, they had no trouble with the CLCP or Link.



http://www.guru3d.com/articles-pages...-review,4.html
Attached Images
File Type: png CLCP Circuit Board.png (655.6 KB, 284 views)

Last edited by SpeedyV; 05-26-2017 at 10:28 AM. Reason: Add Photo
Reply With Quote


  #25  
Old 05-26-2017, 12:14 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,087
POST ID # = 905726
Zotty Reputation: 52
Default

I'll just leave this here


Attached Images
File Type: png screenshot_1.png (294.0 KB, 95 views)
Reply With Quote


  #26  
Old 05-26-2017, 12:26 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,087
POST ID # = 905727
Zotty Reputation: 52
Default

and this
Reply With Quote


  #27  
Old 05-26-2017, 05:41 PM
SpeedyV SpeedyV is offline
Registered User
SpeedyV's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 417
POST ID # = 905752
SpeedyV Reputation: 41
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
I'll just leave this here


So you have a Commander Pro. Do you have SIV?
Reply With Quote


  #28  
Old 05-26-2017, 05:59 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,087
POST ID # = 905755
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
So you have a Commander Pro. Do you have SIV?

No and no buddy.. just found them on the tinter Web ;)
Reply With Quote


  #29  
Old 05-26-2017, 07:15 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 905763
red-ray Reputation: 81
Wink I wondered the same

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
So you have a Commander Pro. Do you have SIV?
Then I noted Msi Z97-G43 Gaming rather than Sabertooth X99
Reply With Quote


  #30  
Old 05-30-2017, 11:05 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 906188
red-ray Reputation: 81
Excited No, I have 2 x CLCP

Quote:
Originally Posted by SpeedyV View Post
So you have a Commander Pro. Do you have SIV?
Both ports of the USB header are used, one for the CLCP and the other for a CLUH

Quote:
Attached Images
File Type: png [USB Bus] - 2 x CLCP + 1 x CLNP.png (120.9 KB, 581 views)
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.