The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-04-2019, 01:37 PM
Nonoh Nonoh is offline
Registered User
Nonoh's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1016863
Nonoh Reputation: 10
Default [H115i PLATINUM] Invisible in iCUE + USB disconnect sound

Hello all !

Today, I've updated my h115i platinum firmware, and from then, I can't see it in iCUE. I also can't see anything about this h115i in my device manager, meanwhile it's shown on USBDeview: https://prnt.sc/p1mk3y.

Also, every 30 seconds, I have the windows disconnect sound that pop, and it's related to my cooler, as I can see it disappear and reappear in USBDeview.
So no, I can't setup RGB, fan control, and even update once more the firmware in iCUE as it's not shown...
A corner is lighted in a blueish color as you can see here: https://prnt.sc/p1qt8b

I've already tried the following things:

Disabling fast boot in bios.
Enable XHCI Hand-off in bios.
Wiring pump on other motherboard usb slots.
Wiring pump on external usb slot using an other micro usb cable.

Do you guys have any idea how to fix this? Is RMA the only solution?

Thanks a lot in advance <3
Reply With Quote


  #2  
Old 09-04-2019, 08:31 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
POST ID # = 1016903
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Sounds like a bad firmware flash. I sent you a PM, please follow up and I can help you get this resolved.
Reply With Quote


  #3  
Old 09-05-2019, 11:38 AM
hvgotcodes hvgotcodes is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 19
POST ID # = 1016979
hvgotcodes Reputation: 10
Default

Im having the same issue, but I didn't update my firmware. This is a new PC build with

Corsair Ram
Corsair 3pack 120LL fans with RGB Hub and Node.

Those other two products show up in iCue. The only difference I can see is no Corsair products show up in USBDevview for me.

If you figure anything out, please let me know.
Reply With Quote


  #4  
Old 09-05-2019, 12:56 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
POST ID # = 1016989
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by hvgotcodes View Post
Im having the same issue, but I didn't update my firmware. This is a new PC build with

Corsair Ram
Corsair 3pack 120LL fans with RGB Hub and Node.

Those other two products show up in iCue. The only difference I can see is no Corsair products show up in USBDevview for me.

If you figure anything out, please let me know.
Hi Hvgotcodes,

Sorry to hear about that, has the cooler shown up in iCUE before?
Reply With Quote


  #5  
Old 09-05-2019, 01:17 PM
hvgotcodes hvgotcodes is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 19
POST ID # = 1016991
hvgotcodes Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Mike View Post
Hi Hvgotcodes,

Sorry to hear about that, has the cooler shown up in iCUE before?
Hi Corsair Mike,

thanks for the reply. Not it's never shown up. This is a brand new PC build for me; I haven't even closed the case up yet.

Edit to add, I asked a detailed question on the iCue sub forum, but haven't received any replies. And one random reddit post I saw said that installing the Link software fixed the issue in iCue for that user; I was going to try that when I get a chance.

Last edited by hvgotcodes; 09-05-2019 at 01:19 PM.
Reply With Quote


  #6  
Old 09-05-2019, 01:42 PM
Nonoh Nonoh is offline
Registered User
Nonoh's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 6
POST ID # = 1016995
Nonoh Reputation: 10
Default

With the help of Mike, I've been able to fix my issue. It seems it was a bad firmware update in the end.

Glad it has been fixed without having to RMA my cooler, I'm entirely satisfied of Corsair support! Keep up the good work!

Regards.
Reply With Quote


  #7  
Old 09-05-2019, 02:04 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
POST ID # = 1016998
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Nonoh View Post
With the help of Mike, I've been able to fix my issue. It seems it was a bad firmware update in the end.

Glad it has been fixed without having to RMA my cooler, I'm entirely satisfied of Corsair support! Keep up the good work!

Regards.
Thanks for the feedback Im glad that got the job done!
Reply With Quote


  #8  
Old 09-05-2019, 02:23 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
POST ID # = 1017001
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by hvgotcodes View Post
Hi Corsair Mike,

thanks for the reply. Not it's never shown up. This is a brand new PC build for me; I haven't even closed the case up yet.

Edit to add, I asked a detailed question on the iCue sub forum, but haven't received any replies. And one random reddit post I saw said that installing the Link software fixed the issue in iCue for that user; I was going to try that when I get a chance.
No problem. When you power up the case does the light on the pump head come on?

If not its likely due to power either the sata connector on the back of the cooler isn't plugged in all of the way or the PSU isn't suppling enough power.
Reply With Quote


  #9  
Old 09-05-2019, 02:28 PM
hvgotcodes hvgotcodes is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 19
POST ID # = 1017003
hvgotcodes Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Mike View Post
No problem. When you power up the case does the light on the pump head come on?

If not its likely due to power either the sata connector on the back of the cooler isn't plugged in all of the way or the PSU isn't suppling enough power.
Ah, I should have mentioned that. Yes the pump light is on, and the fans spin.
Reply With Quote


  #10  
Old 09-09-2019, 04:24 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 151
POST ID # = 1017535
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by hvgotcodes View Post
Ah, I should have mentioned that. Yes the pump light is on, and the fans spin.
No worries, I just wanted to gather some info on how it was set up first.

By any chance, how do you have the USB cable connected. If its not showing in USBDevview it could be that the USB cable isn't connected or a USB driver isn't installed.

If either one isn't the case I would go ahead and submit a ticket at corsair.com/support.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.