The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cases

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 10-17-2018, 06:23 PM
SebbeT99 SebbeT99 is offline
Registered User
SebbeT99's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
POST ID # = 976868
SebbeT99 Reputation: 10
Question Corsair SPEC-Omega RGB Lighting problems

Hi! Me and my friend recently bought two Spec-omega rgb cases together. After installing and setting everything up we discovered that all of his lighting included (front led strip and 2 HD fans) were working when my didn´t. We tried plugging and unplugging everything without success which led us to conclude that the hubs we recieved with the case (1x lighting node pro + 1 rgb led fan hub) were defect. So we rma´d it and recieved two new hubs. After that things has been weird. On my friends computer, the SPEC-Omega RGB Case shows up as detected in iCue. In that tab he can alter the front strip and the two fans with success. On my side however, the case is not showing, instead the Lighting Node Pro itself is showing up as detected. In that tab I can edit the front strip so it does work, the problem is with the fans. I have chosen the right Lighting Channel 2 (which the hub is connected to) and clicked that I have 2 HD fans. But nothing happens. There is no lighting on the fans whatsoever even though everything is indeed connected properly. There is a 3 pin cable connected to the Node pro from the front led, and a 2 pin cable between the fan hub and the node pro. So my question is. Why does my fans RGB not work? And why isn´t the case itself show up in iCue? Why the Node Pro instead?
Reply With Quote


  #2  
Old 10-17-2018, 10:45 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,531
POST ID # = 976881
DevBiker Reputation: 88
Default

The Lighting Node Pro that comes with that case has a special firmware that indicates that it's a Spec Omega RGB. So ... you need that firmware from Corsair. Once you get it and apply it, your fan should appear as a Spec Omega RGB Case.

As for the fans ... that's difficult to say. Have you tried adding them to your friend's hub? Do you have them plugged in to position 1 and 2? Have you tried swapping their positions in the fan hub?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #3  
Old 10-18-2018, 09:13 AM
SebbeT99 SebbeT99 is offline
Registered User
SebbeT99's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
POST ID # = 976916
SebbeT99 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
The Lighting Node Pro that comes with that case has a special firmware that indicates that it's a Spec Omega RGB. So ... you need that firmware from Corsair. Once you get it and apply it, your fan should appear as a Spec Omega RGB Case.

As for the fans ... that's difficult to say. Have you tried adding them to your friend's hub? Do you have them plugged in to position 1 and 2? Have you tried swapping their positions in the fan hub?
I see, thank you! Do you know how I get this firmware and how to install/apply it?
Yeah the fans is weird, it doesn´t work with another hub. The fans are connected to 1 and 2 but I´ve also tried other ports, switching around etc. without results
Reply With Quote


  #4  
Old 10-18-2018, 10:03 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,531
POST ID # = 976925
DevBiker Reputation: 88
Default

If the fans aren't working on a known-good hub and NoPro, then at least one of them is bad. And, to clarify, they must be on ports 1 and 2 on the Fan Hub. However, switching the order of the fans may help - the fans operate in a series (like Christmas lights) and one bad fan can make anything past it on the fan hub go out.

As for the firmware, you would need to contact Corsair Support. The firmware isn't available for separate download so that'll be the only way that you get it.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #5  
Old 11-03-2018, 07:57 AM
Dutchious Dutchious is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
POST ID # = 978759
Dutchious Reputation: 10
Default

Looking to get spec omega rgb's "special" firmware too here. If anyone has it, please send it to me.
Reply With Quote


  #6  
Old 11-03-2018, 10:07 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,531
POST ID # = 978777
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Dutchious View Post
Looking to get spec omega rgb's "special" firmware too here. If anyone has it, please send it to me.
As noted above, please contact Corsair Support.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


Reply

Tags
no light, rgb fans, spec omega rgb

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.