The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2018, 12:22 AM
Sliv22000 Sliv22000 is offline
Registered User
Sliv22000's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 12
POST ID # = 954983
Sliv22000 Reputation: 10
Default Startup delay with corsair products

So, first of all, i have K95 Platinum Keyboard and a Corsair Glaive mouse. My PC Specs: GTX 1080 TI O11G OC Strix, I7-7700K, Asus Z270f, 32GB DDR4 3,000Mhz RGB Corsair And 960 EVO M.2 Nvme SSD 1TB.
My OS version is: Windows 10 PRO 1803
OS Build: 17134.48
My problem is that on my pc startup screen, my keyboard and mouse wont respond to anything for like 15-20 seconds (very very annoying) and after this time of period all of my corsair products led’s flash together and i can use them and open my lockscreen.
I’ve tried a lot of things, to re-install iCue, to update all of my drivers, to format all of my pc... nothing is working!!! Is this a common problem with iCue? What i can do in this type of situation? Please help.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2018, 01:19 PM
Corsair CJ's Avatar
Corsair CJ Corsair CJ is offline
Corsair Employee
Corsair CJ's PC Specs
 
Join Date: Jul 2016
Location: Corsair HQ
Posts: 688
POST ID # = 955190
Corsair CJ Reputation: 42
Default

Quote:
Originally Posted by Sliv22000 View Post
So, first of all, i have K95 Platinum Keyboard and a Corsair Glaive mouse. My PC Specs: GTX 1080 TI O11G OC Strix, I7-7700K, Asus Z270f, 32GB DDR4 3,000Mhz RGB Corsair And 960 EVO M.2 Nvme SSD 1TB.
My OS version is: Windows 10 PRO 1803
OS Build: 17134.48
My problem is that on my pc startup screen, my keyboard and mouse wont respond to anything for like 15-20 seconds (very very annoying) and after this time of period all of my corsair products led’s flash together and i can use them and open my lockscreen.
I’ve tried a lot of things, to re-install iCue, to update all of my drivers, to format all of my pc... nothing is working!!! Is this a common problem with iCue? What i can do in this type of situation? Please help.
iCUE wouldn't really have much to do with anything in the lockscreen/initial startup (before you login to your Windows user account) since it isn't actually running until you get to desktop.

The only suggestion I have is to try a different set of USB ports (it's possible that it could be whatever USB controller is driving the ports you currently have your keyboard/mouse plugged into).
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2018, 04:57 PM
c-attack c-attack is online now
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,585
POST ID # = 955213
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

There is a delay as all of your various services open and commence whatever tasks assigned. How much this is may depend on how many you have and the way Windows handles these things. You could try disabling iCUE from the start-up sequence and then manually launch it from the desktop. That would do nothing for the total time it takes to get up, lit, and ready to go, but it might help with the response time in the prior stage. If it does not, then you also know you need to look elsewhere for the source of this issue.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2018, 03:47 AM
Sliv22000 Sliv22000 is offline
Registered User
Sliv22000's PC Specs
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 12
POST ID # = 955243
Sliv22000 Reputation: 10
Default

Thank you guys. seems that updating the BIOS and my Chipset fixed the problem for me.
Have a good one :)
Reply With Quote
  #5  
Old 05-24-2018, 02:12 AM
Zammin Zammin is offline
Registered User
Zammin's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 76
POST ID # = 955922
Zammin Reputation: 10
Default

I returned my Glaive because when it was plugged in my windows boot times slowed down by around 30 seconds (during the windows loading circle on the black screen) and many times it would not respond for around 30sec after logging in. On the odd occasion it wouldn't turn on at all unless I unplugged it and plugged it back in. If you experience any of these things try using a different mouse and see if everything goes back to normal. It did for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.