The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2017, 07:48 PM
donalgodon donalgodon is offline
Registered User
donalgodon's PC Specs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 130
POST ID # = 929692
donalgodon Reputation: 10
Default Should I buy the Commander Pro?

I have a system with two 140mm PWM 4-pin Noctua fans for intake and three of these for out.

http://www.fractal-design.com/home/p...namic-x2-gp-12

I don't think these are PWM.

Would the Corsair Commander Pro be able to control speed on all these fans?
Reply With Quote


  #2  
Old 12-08-2017, 07:51 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,131
POST ID # = 929693
Zotty Reputation: 52
Default

Shouldn't be a problem dude.. the later versions of Link (and commander pro firmware) allow you to select fan type.... auto/4 pin/3 pin are the options.

Imho.. its a good unit and a worthy addition to any system.

but beware,, it leads to other purchases the wife might not like lol....
Reply With Quote


  #3  
Old 12-08-2017, 08:37 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,359
POST ID # = 929702
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Yes, the Corsair Commander Pro can handle control for 3 pin DC or 4 pin PWM fans. Whether or not a C-Pro will be beneficial depends on your goal here. If you are looking for desktop software control of your case fans, it will work. However, it doesn't look like you need Corsair RGB fan control, a Corsair cooler, or temperature probes (maybe) that require Link or the C_pro. If those are not priorities or needs, then there may be a simpler solution you can live with.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-08-2017, 08:41 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,131
POST ID # = 929703
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by c-attack View Post
you need Corsair RGB fan control, a Corsair cooler,
I did say "it leads to other purchases the wife might not like lol"

its a Dangerous game your bank manager wont like either lol
Reply With Quote


  #5  
Old 12-08-2017, 09:01 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,359
POST ID # = 929706
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

I did catch that, but the unmarried might miss the crowbar like subtlety.

Now that I look again, it is an mini-atx build so likely poor choices in motherboard fan headers. Just some extra control options might be the main goal.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #6  
Old 12-09-2017, 07:12 PM
donalgodon donalgodon is offline
Registered User
donalgodon's PC Specs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 130
POST ID # = 929849
donalgodon Reputation: 10
Default

If I just want to add a couple of basic RBG strips, can I do that easily? I don't have RGB fans or any other sort of hub.
Reply With Quote


  #7  
Old 12-09-2017, 07:30 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,647
POST ID # = 929850
DevBiker Reputation: 88
Default

Yup, it will do everything that the Lighting Node Pro does. It has 2 RGB channels where you can have up to 4 strips each.
Which means you would just need to get the expansion pack (https://www.newegg.com/Product/Produ...82E16811978009) rather than the kit with the LNP.
Reply With Quote


  #8  
Old 12-09-2017, 08:38 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,131
POST ID # = 929857
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by donalgodon View Post
If I just want to add a couple of basic RBG strips.
i did warn you about those type of purchases suddenly happening lol. starts with a simple strips... ends up with most of the corsair line up lol..
Reply With Quote


  #9  
Old 12-09-2017, 09:05 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,647
POST ID # = 929862
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
i did warn you about those type of purchases suddenly happening lol. starts with a simple strips... ends up with most of the corsair line up lol..
True. I'm now trying to catch up with Zotty on the RGB front. He's got a head start tho.
It may require a 12 step program.
Reply With Quote


  #10  
Old 12-09-2017, 09:25 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,131
POST ID # = 929868
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
True. I'm now trying to catch up with Zotty on the RGB front. He's got a head start tho.
It may require a 12 step program.
LOL.. unless some bigger corsair glass cases happen I have no room for any more rgb'z once I have the H150i lol...

although...

once that goes in i will lose the hd fan sitting on top of the psu shroud atm as it will be on the bottom of the 360 rad.. and as my PSU was second hand meaning i have no warranty meaning i am going to fit a hd120 in it!

Last edited by Zotty; 12-09-2017 at 09:27 PM.
Reply With Quote


  #11  
Old 02-19-2018, 06:23 PM
donalgodon donalgodon is offline
Registered User
donalgodon's PC Specs
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 130
POST ID # = 941424
donalgodon Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Zotty View Post
i did warn you about those type of purchases suddenly happening lol. starts with a simple strips... ends up with most of the corsair line up lol..
It's already happening. I added the K95 Platinum and the Glaive. ;)
Reply With Quote


  #12  
Old 02-19-2018, 06:29 PM
Zotty's Avatar
Zotty Zotty is offline
CORSAIR Beta Team
Zotty's PC Specs
 
Join Date: Apr 2017
Location: South Staffordshire, England, UK
Posts: 3,131
POST ID # = 941428
Zotty Reputation: 52
Default

Quote:
Originally Posted by donalgodon View Post
It's already happening. I added the K95 Platinum and the Glaive. ;)
HaHa... its all about the RGBz maaaan...


Reply With Quote


  #13  
Old 02-19-2018, 06:50 PM
rschissler rschissler is offline
Registered User
rschissler's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Location: So Cal
Posts: 49
POST ID # = 941431
rschissler Reputation: 10
Default

Based on my experience trying a couple 3 pin fans for my M.2 SSD, Commander Pro can control them, but at only full speed rpm or half speed rpm. If I was you, I would get 4 pin fans.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.