The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2011, 08:17 PM
sqpantz sqpantz is offline
Registered User
sqpantz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
POST ID # = 547357
sqpantz Reputation: 10
Default Vengeance1500 mute button

I have just purchased this headset and have installed the latest drivers from your website. I am just beginning to fiddle with the functionality of the unit and have come across what appears to be a problem. The mute button does not appear to work properly. The light turns red when the button is depressed, but the sound is not muted. I wouldn't think there are any tricks to getting a basic button to function, but I've been wrong so many times before and it never hurts to be sure.

Any response, advice, feedback, snide remark, etc. will be greatly appreciated!

Thanks!
Reply With Quote


  #2  
Old 12-13-2011, 05:15 PM
OmniNegro OmniNegro is offline
Registered User
OmniNegro's PC Specs
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Fiery Pits of Texas
Posts: 148
POST ID # = 547564
OmniNegro Reputation: 10
Default

Asking for snide remarks will always get a response. :)

The mute button should disable the microphone. But it does not mute sounds played back through the headset. Is this what you are referring to? Do you think it should mute sounds that it would otherwise play?

On a technical side it is impossible for that button to do anything effecting the playback of sounds. It is hardwired and controls only the microphone and/or the input side of the DAC.
Reply With Quote


  #3  
Old 12-13-2011, 08:06 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 547624
RAM GUY Reputation: 10
Default

Just to confirm the proper function is that the mute button will mute the microphone and not the sound. When the mic is muted both the + and - will be solid red.
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


  #4  
Old 12-13-2011, 09:32 PM
sqpantz sqpantz is offline
Registered User
sqpantz's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
POST ID # = 547657
sqpantz Reputation: 10
Default

Thanks for the responses guys. Yes, I was expecting the sound playback to cease when the mute button was pressed. After giving the unit a closer look I did notice the button has a little microphone icon with a line through it.
At any rate it's good to know the unit is working as it should.

Now I'm off to figure out how to tweak these things to achieve the optimal settings for BF3 gaming!
Reply With Quote


  #5  
Old 12-14-2011, 06:29 PM
RAM GUY's Avatar
RAM GUY RAM GUY is offline
Corsair Product Guru
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fremont, CA
Posts: 118,269
POST ID # = 547916
RAM GUY Reputation: 10
Default

I'm glad you were able to get your question answered. Happy fragging!
__________________
Support accounts and tickets can be created at https://support.corsair.com.
Reply With Quote


Reply

Tags
1500, corsair, mute, problem, vengeance

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.