The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-03-2012, 08:34 PM
Tensees Tensees is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
POST ID # = 551921
Tensees Reputation: 10
Exclamation Vengeance 1500 Headset - Driver trouble

Hi,

I just recieved my 1500 headset and correctly installed the 1.1.1 drivers version, but the sound is only crackelings and fizzelings. I processed as explained, 3 of 4 times, but I can't get more.
Strangely, if I reboot right after uninstalling the application and with the headset still plugged-in, windows does an installation of drivers only and make my headset works properly, but I still can't use the equalizer. Hope that I explained clearly... and sorry for my poor english.
Reply With Quote


  #2  
Old 01-07-2012, 07:06 AM
Tensees Tensees is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
POST ID # = 552765
Tensees Reputation: 10
Thumbs up

Ok today i tried again to solve this ****, and god knows what i did but it works well.
I tried again to uninstall then reinstall drivers, when deactivate all other audio-related devices/drivers... Things I already tried before and that didn't work, but I changed the USB port used from USB3.0 to USB2.0 and it seems this solved the case.
Reply With Quote


  #3  
Old 01-13-2012, 12:39 AM
blackblade blackblade is offline
Registered User
blackblade's PC Specs
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 2
POST ID # = 554373
blackblade Reputation: 10
Default

How (exactly) does one go about reverting from USB 3.0 to USB 2.0 drivers for a specific USB port? My computer shipped with 3.0 drivers installed, so I can't just roll back. I am also having similar driver problems with the 1500, and I am hoping this might be the answer. Thanks in advance.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-14-2012, 12:22 AM
OmniNegro OmniNegro is offline
Registered User
OmniNegro's PC Specs
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Fiery Pits of Texas
Posts: 148
POST ID # = 554639
OmniNegro Reputation: 10
Default

If your motherboard does not have native USB 2.0 ports, but has native USB 3.0 ports then you are stuck with those. Most still have a few 2.0 ports though. Check if you have them and where on the motherboard they are, then you can wire one up and roll with it.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-15-2012, 10:37 AM
Dixy360 Dixy360 is offline
Registered User
Dixy360's PC Specs
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 3
POST ID # = 554927
Dixy360 Reputation: 10
Default

Yea, i've just had the exact same problem. I had to wipe my pc 4 times in order to get windows stable enough due to it crashing every program in my pc. All you have to do, is make sure you put the headset in a USB 2.0 slot, not a USB 3.0 slot when installing the drivers. CORSAIR, i think you should warn people about it and leave a little notice on the download page for the drivers, statting that it should be placed in a usb 2.0 slot.
Reply With Quote


Reply

Tags
1500, audio, drivers, headset, vengeance

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.