The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 03-27-2018, 12:43 PM
Telling Telling is offline
Registered User
Telling's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 7
POST ID # = 946842
Telling Reputation: 10
Default Single Fan Lighting up on Power Up

Hey,

Since installed the EA version of iCUE, myrig (6 LL fans + 4 Lighting Strips, connected to CP) has just a single fan (fan #1 on CP) illumiated on startup and none of the rest of fans or strips light up. Before iCUE on startup, all the fans and strips played a "demo" sequence.

Is this normal or is there some setting im missing in iCUE?

Other than this, am loving the updated software so far.

Thanks,
  #2  
Old 03-27-2018, 12:50 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,379
POST ID # = 946848
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Telling View Post
Hey,

Since installed the EA version of iCUE, myrig (6 LL fans + 4 Lighting Strips, connected to CP) has just a single fan (fan #1 on CP) illumiated on startup and none of the rest of fans or strips light up. Before iCUE on startup, all the fans and strips played a "demo" sequence.

Is this normal or is there some setting im missing in iCUE?

Other than this, am loving the updated software so far.

Thanks,
Normal. Lighting effects don't kick in until iCue starts. And ... I agree. I'd like to see the lighting a bit earlier. And when the workstation is locked.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

  #3  
Old 03-27-2018, 01:15 PM
Telling Telling is offline
Registered User
Telling's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 7
POST ID # = 946857
Telling Reputation: 10
Default

Thanks for the response. Its strange that a single fan lights up (with effect)


This was different as to when I had Link + CUE, on startup the fans/ strips would play demo mode, as there was no software controlling them, yet they had power.

It would be better (in my opinion) if none of the fans lit up till iCUE initiated, rather than just a single fan. Looks strange!

I guess the only way to return to this behavior is moving back to the separate CUE + Link setup.
  #4  
Old 03-27-2018, 01:30 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 946868
Corsair James Reputation: 75
Default

We haven't fully built in support for a lighting effect to save to the device yet. I'm still understanding what specification it uses from LINK to CUE to properly implement it. We should have it soon though in the next few upcoming monthly updates to iCUE.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
  #5  
Old 03-27-2018, 01:30 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,379
POST ID # = 946869
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Telling View Post
Thanks for the response. Its strange that a single fan lights up (with effect)


This was different as to when I had Link + CUE, on startup the fans/ strips would play demo mode, as there was no software controlling them, yet they had power.

It would be better (in my opinion) if none of the fans lit up till iCUE initiated, rather than just a single fan. Looks strange!

I guess the only way to return to this behavior is moving back to the separate CUE + Link setup.
Keep in mind, also, that this is "Early Release" (read: Public Beta/Tech Preview). Corsair is still working on it. And I would imagine that things like this would be a lower priority than core functionality - at least, they would be if I were scheduling the tasks (which I'm not).
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

  #6  
Old 03-27-2018, 02:25 PM
CoolZone CoolZone is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 4
POST ID # = 946891
CoolZone Reputation: 10
Default

Will there be added support for CORSAIR ML PRO Series RGB soon?
  #7  
Old 03-27-2018, 02:56 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,379
POST ID # = 946905
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by CoolZone View Post
Will there be added support for CORSAIR ML PRO Series RGB soon?
Yes. In the meantime, you can configure them as HD fans. 1x HD Fan == 3x ML Fan. Personally, I like the way this actually works.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

  #8  
Old 03-27-2018, 04:21 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 946935
Corsair James Reputation: 75
Default

Quote:
Originally Posted by CoolZone View Post
Will there be added support for CORSAIR ML PRO Series RGB soon?
Yes, its already being worked on and will be available in iCUE v3.2.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
  #9  
Old 03-28-2018, 12:44 AM
Freeblazin Freeblazin is offline
Registered User
Freeblazin's PC Specs
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 19
POST ID # = 947067
Freeblazin Reputation: 10
Default

To expand on this, for my setup, only the first 10 LEDs of the first device connected to LED Port 1 of each of the attached Corsair controller devices (1x Commander Pro, 2x Lighting Node Pros) activate in the spiral rainbow pattern before iCUE loads.

Seems as if the controllers now default to a single RGB strip configuration prior to iCUE loading.
  #10  
Old 03-28-2018, 12:46 AM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,446
POST ID # = 947069
Corsair James Reputation: 75
Default

We will resolve this in a future update when we can save some type of pattern to the device.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.