The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 01-02-2017, 02:11 PM
James48 James48 is offline
Registered User
James48's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Volendam
Posts: 33
POST ID # = 884759
James48 Reputation: 10
Confused StartUp Gmail with G key?

It is possible to start up Gmail with macro G-Key
Would like to know how please.

Regards,
James48
Reply With Quote


  #2  
Old 01-02-2017, 11:55 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,306
POST ID # = 884827
Inheritance Reputation: 70
Default

set up and action to launch and application and have it launch your browser. Of course Gmail would have to be one of your default pages.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #3  
Old 01-03-2017, 12:05 AM
electroskippy electroskippy is offline
Registered User
electroskippy's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Location: Indiana
Posts: 7
POST ID # = 884830
electroskippy Reputation: 10
Post

I was able to accomplish this by doing the following:

1. Create a .bat file called GMAIL.BAT in C:\ using Notepad with the following line:
cmd /c start chrome mail.google.com (for Chrome users)
- or -
cmd /c start iexplore mail.google.com (for IE users)
- or -
cmd /c start firefox mail.google.com (for FireFox users)
(You may have to right-click on the desktop, select New->Text document, rename it to GMAIL.BAT and then move it to C:\)
2. Open CUE (I'm using v2.7.78)
3. Select the K95 keyboard
4. Select ACTIONS then click on the "+" icon to add an action
5. In the window below the keyboard layout, select Launch Application from the drop-down menu and type "GMAIL" in the text box just to the right of that.
6. Select the "Run the following program" radio button
7. The associated text box below will be enabled. Enter C:/GMAIL.BAT
8. Finally, select the G-Key you want to use.

Don't forget to save your profile!

You can use this technique for any url. Also, you can put the .bat file anywhere you want and name it anything you want, I just used C:\GMAIL.BAT for simplicity.

Anyway, hope that helps!

Last edited by electroskippy; 01-03-2017 at 10:43 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 01-03-2017, 09:36 AM
James48 James48 is offline
Registered User
James48's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Volendam
Posts: 33
POST ID # = 884861
James48 Reputation: 10
Default

Thank you for replying...
I'm working with Corsair (CUE) Software Version 2.8.70
MS Outlook is my default page....
Mostly I'm working with Gmail.com
Mozilla Firefox is my explorer
Is this right please?

Last edited by James48; 01-03-2017 at 09:51 AM.
Reply With Quote


  #5  
Old 01-03-2017, 09:37 AM
James48 James48 is offline
Registered User
James48's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Volendam
Posts: 33
POST ID # = 884863
James48 Reputation: 10
Default

wrong message, sorry

Last edited by James48; 01-03-2017 at 09:44 AM.
Reply With Quote


  #6  
Old 01-03-2017, 09:56 AM
electroskippy electroskippy is offline
Registered User
electroskippy's PC Specs
 
Join Date: Jan 2017
Location: Indiana
Posts: 7
POST ID # = 884871
electroskippy Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by James48 View Post
Thank you for replying...
MS Outlook is my default page....
Mostly I'm working with Gmail.com
Mozilla Firefox is my explorer
Is this right please?
What you have shown is not correct. Please check the syntax.

For FireFox, use this line:

cmd[]/c[]start[]firefox[]mail.google.com

Note: [] indicates space
Reply With Quote


  #7  
Old 01-03-2017, 10:12 AM
James48 James48 is offline
Registered User
James48's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Volendam
Posts: 33
POST ID # = 884877
James48 Reputation: 10
Default

Thank you very much, sorry, i'm not familiar with this proces.
Now it is working very well, as you writed, can be used for more purposes :-)


This the one I will use

I'm very glad, thank you again.
Reply With Quote


  #8  
Old 01-14-2019, 04:59 AM
James48 James48 is offline
Registered User
James48's PC Specs
 
Join Date: Dec 2016
Location: Volendam
Posts: 33
POST ID # = 989793
James48 Reputation: 10
Default

Problem solved, this time used, Run the following program:
C:/Program Files/Microsoft Office/root/Office16/OUTLOOK.EXE
I have always thought that it should only be started with a batch file.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.