The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-06-2019, 08:48 AM
quango2k quango2k is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 17
POST ID # = 992869
quango2k Reputation: 10
Angry Icue using 9% of CPU usage at all times

As per the title, latest version.

9% of my i9-9900k being used at idle..PC just sat on desktop doing nothing.

What gives?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2019, 10:57 AM
solarity solarity is offline
CORSAIR Beta Team
solarity's PC Specs
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rochester, NY
Posts: 746
POST ID # = 993186
solarity Reputation: 33
Default

Do you have RGB Pro RAM and do you have software mode enabled?
__________________
RGB 101 Video: General overview on RGB
Zotty's Corsair Guide: RGB FAQ and Sample Diagrams


Disclaimer: I am not an employee of Corsair all my opinions are my own.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-08-2019, 08:56 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 583
POST ID # = 993265
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Can we get some screenshots of this? Are you using a Laptop or a desktop? How many monitors are you using, and where are they connected on the PC?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2019, 08:33 PM
quango2k quango2k is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 17
POST ID # = 993408
quango2k Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by solarity View Post
Do you have RGB Pro RAM and do you have software mode enabled?
I did yes, just turned it off and gone! thanks.

Wish Corsair would employ some real coders...

A new Corsair issue today...USB ports on the commander pro failing...fun times!
Reply With Quote
  #5  
Old 02-11-2019, 06:38 PM
Jesso2k Jesso2k is offline
Registered User
Jesso2k's PC Specs
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
POST ID # = 993753
Jesso2k Reputation: 10
Default

I had the same issue with the icue cpu usage. Adding a light enhancement kit doubled it's usage from 4ish to 9%.

I've never had the usb ports on the commander pro work. Reading about the issue I see they like to state that it's the mobos fault and the Nzxt usb splitter won't work either. That isn't the case for me, I have to use the Nzxt splitter as a workaround for the commander pro never recognizing that it has something plugged in.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-11-2019, 08:27 PM
Corsair Calico Jack's Avatar
Corsair Calico Jack Corsair Calico Jack is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 583
POST ID # = 993770
Corsair Calico Jack Reputation: 10
Default

Its not so much that it won't work. It's more that USB hubs are unpredictable. We've had plenty report it's fine, but we've also had lots of instances where moving directly to the board works better. It's not any less true with the CPRO acting as a USB hub.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.