The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 12-28-2018, 12:25 AM
AdroG23 AdroG23 is offline
Registered User
AdroG23's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 13
POST ID # = 987299
AdroG23 Reputation: 10
Default Urgent Help with Vengeance pro and iCUE needed

Ok, so this is the deal.
Lately my pc has been crashing and reseting non stop.
After going about it like a mad man, i found an article that indicated that iCUE was the main reason behind it.
I uninstalled it and the crashes stopped.
Still i thougth that it was not possible that no one in Corsair found nor adressed this so i gave it another go. And the crashes returned.
Luckyly, a new BIOS was released for my ASUS PRIME x370 PRO. So i updated to Version 4207, released 13 days ago.
Now, the crashes cesed, which is great, but i can't control my RAM sticks...
So, what is the reason for this? is a compatibility issue with the new BIOS and will Corsair adress this somehow?
BTW i have 6 LL120, 2x8 Vengenace PRO rgb a Strafe rb and m65 pro rgb and a Void headgear. Was saving up for getting the H100 platinum, but if this issue is not going to ve solved i might be better off switching brands...
Please help here...
Reply With Quote
  #2  
Old 12-28-2018, 09:54 AM
crashniels crashniels is offline
Registered User
crashniels's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 52
POST ID # = 987334
crashniels Reputation: 19
Default

Quote:
Originally Posted by AdroG23 View Post
Ok, so this is the deal.
Lately my pc has been crashing and reseting non stop.
After going about it like a mad man, i found an article that indicated that iCUE was the main reason behind it.
I uninstalled it and the crashes stopped.
Still i thougth that it was not possible that no one in Corsair found nor adressed this so i gave it another go. And the crashes returned.
Luckyly, a new BIOS was released for my ASUS PRIME x370 PRO. So i updated to Version 4207, released 13 days ago.
Now, the crashes cesed, which is great, but i can't control my RAM sticks...
So, what is the reason for this? is a compatibility issue with the new BIOS and will Corsair adress this somehow?
BTW i have 6 LL120, 2x8 Vengenace PRO rgb a Strafe rb and m65 pro rgb and a Void headgear. Was saving up for getting the H100 platinum, but if this issue is not going to ve solved i might be better off switching brands...
Please help here...
i heard that the new bios update from asus broke the ram detection. might want to downgrade a bios version.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-28-2018, 01:27 PM
AdroG23 AdroG23 is offline
Registered User
AdroG23's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 13
POST ID # = 987362
AdroG23 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by crashniels View Post
i heard that the new bios update from asus broke the ram detection. might want to downgrade a bios version.
You've got to be kidding me...
But with the previous BIOS, iCUE was crashing my system.
Will Corsair try to fix this inside iCUE??
I'd rather have an up to date BIOS instead of being forced to use an old version just because a third party software doesn't play well with others...
Reply With Quote
  #4  
Old 12-28-2018, 07:00 PM
crashniels crashniels is offline
Registered User
crashniels's PC Specs
 
Join Date: Aug 2018
Location: Germany
Posts: 52
POST ID # = 987408
crashniels Reputation: 19
Default

Quote:
Originally Posted by AdroG23 View Post
You've got to be kidding me...
But with the previous BIOS, iCUE was crashing my system.
Will Corsair try to fix this inside iCUE??
I'd rather have an up to date BIOS instead of being forced to use an old version just because a third party software doesn't play well with others...
did you try older / newer icue versions? what other rgb software do you have installed other then icue?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-28-2018, 10:56 PM
AdroG23 AdroG23 is offline
Registered User
AdroG23's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 13
POST ID # = 987431
AdroG23 Reputation: 10
Default

I'm using the latest iCUE. Didn't try OLDER as really old.
The previous to this one made my system crash... so it kinda sucks too...
I USED to have AURA but sacrificed GPU and MoBo rgb in exchange for stability (all in vain now, as i see..)
Reply With Quote
  #6  
Old 12-29-2018, 07:49 AM
AdroG23 AdroG23 is offline
Registered User
AdroG23's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 13
POST ID # = 987461
AdroG23 Reputation: 10
Default

UPDATE: i was trying different stuff to see if i could fix this, unclicked "show only connected devices" and while every rgb Corsair product showed, the RAMS did not. So i'm not sure it's a BIOS problem anymore...
Reply With Quote
  #7  
Old 12-29-2018, 09:20 AM
Mussels Mussels is offline
Registered User
Mussels's PC Specs
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 129
POST ID # = 987470
Mussels Reputation: 10
Default

This is related to a bug with the latest version and certain BIOS updates

You're gunna have to wait for an update to iCue or a new BIOS to figure out which side the problem is, us gigabyte aorus owners had the reverse - the latest agesa update FIXED all the longstanding issues
Reply With Quote
  #8  
Old 12-29-2018, 01:36 PM
AdroG23 AdroG23 is offline
Registered User
AdroG23's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 13
POST ID # = 987484
AdroG23 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mussels View Post
This is related to a bug with the latest version and certain BIOS updates

You're gunna have to wait for an update to iCue or a new BIOS to figure out which side the problem is, us gigabyte aorus owners had the reverse - the latest agesa update FIXED all the longstanding issues
damn...
Well.... for the time being i'll roll back either icue or bios.
Can anyone point me to somewhere where they tell how to downgrade the BIOS? I'm having a hard time finding it on the web
Reply With Quote
  #9  
Old 12-29-2018, 01:56 PM
Jesso2k Jesso2k is offline
Registered User
Jesso2k's PC Specs
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
POST ID # = 987486
Jesso2k Reputation: 10
Default

I just updated my Crosshair VI Extreme to the new AGESA 1.0.0.6 bios.

Vengeance Pro detection is gone. I just spent 30 min tuning my ram to hit 3400 cl14 so I won't be rolling back the bios.

Reinstalling icue was a waste of time, is there an icue version someone can recommend or is it a waiting game now for an icue update that addresses this?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-29-2018, 07:21 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,306
POST ID # = 987506
Inheritance Reputation: 70
Default

If its a problem with the BIOS there is nothing Corsair can do

I would talk to the motherboard manufactures about this, to see if they have any suggestions.

I have alerted the Corsair team to this issue so they can work with the motherboard manufacturers to fix this, if the BIOS is the issue.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote
  #11  
Old 12-29-2018, 08:44 PM
Jesso2k Jesso2k is offline
Registered User
Jesso2k's PC Specs
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 22
POST ID # = 987513
Jesso2k Reputation: 10
Default

More to add now...

My ram made an appearance a few moments ago... While playing Tomb Raider, I noticed my temps getting too high so I alt-tabbed into icue to see if the fan profiles were kicking in, they weren't. I restarted icue service from the app and lo and behold the ram was back...

I've reinstalled icue, restarted the services multiple times but now it was back. I fiddled with the lighting a bit to confirm it was working then went on to play the game.

Afterwards I restarted the computer to see if it was a fluke and sure enough it's gone again.

Edit: I can't reproduce this going back and repeating the steps.

Last edited by Jesso2k; 12-29-2018 at 08:51 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.