The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #556  
Old 07-06-2019, 03:00 PM
AndreaPelle AndreaPelle is offline
Registered User
AndreaPelle's PC Specs
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 8
POST ID # = 1010469
AndreaPelle Reputation: 10
Default

With a past patch i haven't problem, but with the new sometimes the dis/connect sound return, don't know why. i didn't change nothing
Reply With Quote


  #557  
Old 07-08-2019, 05:39 PM
Kouzai Kouzai is offline
Registered User
Kouzai's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 1010626
Kouzai Reputation: 10
Default

Well i've been through a new h100i plat as the firmware update icue suggested bricked it in the process, new cooler and still the same issues. The only thing i was hoping someone could comment on for me is when icue is running, i get stutters and freezes like everyone else it seems, but when these happen the 12v 5v and 3.3v voltages in the right hand side of my copro monitoring drop hugely and bottom out, is anyone else seeing this? Possibly a mobo issue? i bought a nzxt internal USB 2.0 hub but made no difference
Reply With Quote


  #558  
Old 07-08-2019, 07:28 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1010635
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Kouzai View Post
Well i've been through a new h100i plat as the firmware update icue suggested bricked it in the process, new cooler and still the same issues. The only thing i was hoping someone could comment on for me is when icue is running, i get stutters and freezes like everyone else it seems, but when these happen the 12v 5v and 3.3v voltages in the right hand side of my copro monitoring drop hugely and bottom out, is anyone else seeing this? Possibly a mobo issue? i bought a nzxt internal USB 2.0 hub but made no difference
Was that CoPro one that came with the case? I have my suspicions they got a bunch of dodgy units and never checked them before shoving them in the case I had at the time (Obsidian 500D SE). Also is it a 2 wire power model? Because I was seeing 12, 5 and 3.3v that were low but not horribly so tended to see 11.49, 4.8 and 3.0 on those with the CoPro in it.

Mostly for my own curiosity. Wish I could give you a better answer but short of going to [insert store here], buying one then returning the "bad" one should that be the problem it will be an act of God to get this resolved. And it's only shady if you do it. What I can tell you is that it is NOT a motherboard issue or any other hardware/software issue beyond the Corsair products. Buckle up it is going to be a long ride.
Reply With Quote


  #559  
Old 07-08-2019, 07:54 PM
Kouzai Kouzai is offline
Registered User
Kouzai's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 1010638
Kouzai Reputation: 10
Default

No it was one bought individually, When i get the usb disconnect sound or an icue hitch the voltages drop from from 12v to 0.51, 5v rasies to 12.00 and 3 raises to 4.97... im watching the graph now as im typing this. Literally no idea whats going on, i've got a self test on the PSU and a few spare sata cables about so i'll try swapping. Any ideas for me?
Reply With Quote


  #560  
Old 07-08-2019, 10:01 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1010642
Waukeen Reputation: 16
Default

First thing to do is take it out, flaky stuff powering equipment is a no no. Then return it or RMA it.

And on the off chance the firmware needs an update make sure that has been done first. If still seeing the same after making sure remove it.
Reply With Quote


  #561  
Old 07-09-2019, 11:51 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,251
POST ID # = 1010675
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Kouzai View Post
No it was one bought individually, When i get the usb disconnect sound or an icue hitch the voltages drop from from 12v to 0.51, 5v rasies to 12.00 and 3 raises to 4.97... im watching the graph now as im typing this. Literally no idea whats going on, i've got a self test on the PSU and a few spare sata cables about so i'll try swapping. Any ideas for me?
That sounds like a potential conflict. Are you running any other monitoring software that reads from the Commander Pro? HWInfo?
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #562  
Old 07-09-2019, 04:22 PM
Kouzai Kouzai is offline
Registered User
Kouzai's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 1010707
Kouzai Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
That sounds like a potential conflict. Are you running any other monitoring software that reads from the Commander Pro? HWInfo?
I've uninstalled everything i can think of, the only other software i have running is razer synapse, been through a whole troubleshooting process most today, unplugged fans individually etc, just about to try without synapse, i do have hwinfo64 installed but not running?
Reply With Quote


  #563  
Old 07-09-2019, 04:32 PM
Kouzai Kouzai is offline
Registered User
Kouzai's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 1010709
Kouzai Reputation: 10
Default

no dice, made no difference at all, just agreed to have the commander pro rma'd, should be with me thursday.
Reply With Quote


  #564  
Old 07-09-2019, 07:15 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
iCue βeta Team Green
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,251
POST ID # = 1010726
DevBiker Reputation: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Kouzai View Post
I've uninstalled everything i can think of, the only other software i have running is razer synapse, been through a whole troubleshooting process most today, unplugged fans individually etc, just about to try without synapse, i do have hwinfo64 installed but not running?
If HWInfo has the persistent driver installed, this can cause the issue in the background. With HWInfo, it's important to have the Corsair/Asetek support disabled, even if you aren't running it all the time - because of that persistent driver. The other option is to disable the persistent driver as well.

I don't think that Synapse will cause issues.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #565  
Old 07-11-2019, 11:14 AM
Kouzai Kouzai is offline
Registered User
Kouzai's PC Specs
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 12
POST ID # = 1010834
Kouzai Reputation: 10
Default

Ok, desperate now. new commander pro, nothings changed. Constant disconnects and the same voltage fluctuations as written above? im positive its not the PSU, its powering everything else in the build with no stability issues at all. any ideas?even tried older versions of icue.
Reply With Quote


  #566  
Old 07-14-2019, 02:36 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 139
POST ID # = 1011213
Corsair Mike Reputation: 10
Default

Hi all,

Just wanted to drop an update about the USB disconnect issue on Platinum coolers. It looks like we may have found a solution to the problem and are working on a fix. Thanks for all the emails with system specs and iCUE dumps. I am working with the cooling product manager on when we can give a more detailed update but I should have something soon.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #567  
Old 07-14-2019, 03:05 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1011218
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Mike View Post
Hi all,

Just wanted to drop an update about the USB disconnect issue on Platinum coolers. It looks like we may have found a solution to the problem and are working on a fix. Thanks for all the emails with system specs and iCUE dumps. I am working with the cooling product manager on when we can give a more detailed update but I should have something soon.
Even though I have no issues (currently) would it be possible to get a rundown of what the heck was wrong Mike? Really curious to know what the issue was/is.
Reply With Quote


  #568  
Old 07-14-2019, 04:17 PM
Corsair Mike's Avatar
Corsair Mike Corsair Mike is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 139
POST ID # = 1011234
Corsair Mike Reputation: 10
Default

I would if I could. I bug the cooling team almost everyday about this issue and they are actively working on it. Hopefully I can have something more concrete than "I think we found it" to share soon. I will post here the moment they give me the go ahead to share details and hopefully a permanent fix.
Reply With Quote


1 members found this post helpful.
  #569  
Old 07-14-2019, 05:03 PM
Waukeen Waukeen is offline
Banned
Waukeen's PC Specs
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 264
POST ID # = 1011245
Waukeen Reputation: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Mike View Post
I would if I could. I bug the cooling team almost everyday about this issue and they are actively working on it. Hopefully I can have something more concrete than "I think we found it" to share soon. I will post here the moment they give me the go ahead to share details and hopefully a permanent fix.
That's all I ask. Thank you for the reply and apparently you guys are burning some serious oil over there to be this active on a Sunday. No reason not to explain the issue once it is tracked down and fixed.
Reply With Quote


  #570  
Old 07-17-2019, 12:42 AM
burnteskimos42 burnteskimos42 is offline
Registered User
burnteskimos42's PC Specs
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 17
POST ID # = 1011552
burnteskimos42 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Waukeen View Post
That's all I ask. Thank you for the reply and apparently you guys are burning some serious oil over there to be this active on a Sunday. No reason not to explain the issue once it is tracked down and fixed.
I'm with you. I'd like very much for an explanation as to why I've had a broken product for 8 months, the curiosity is literally eating me alive.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.