The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Memory

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-04-2018, 11:31 AM
discordstar discordstar is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
POST ID # = 967061
discordstar Reputation: 10
Default bad ram?

so i have a problem with one of my corsair rams.
its causing my pc to not boot into windows.

giving me an error 0xc0000098

is it still possible to fix the ram somehow?
i don't hear any error beeps and the ram itself is recognized by the bios

Last edited by discordstar; 08-04-2018 at 11:57 AM.
Reply With Quote


  #2  
Old 08-06-2018, 10:24 AM
Corsair Art's Avatar
Corsair Art Corsair Art is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 607
POST ID # = 967294
Corsair Art Reputation: 14
Default

Not enough info, which RAM? Which system? What other problems are you having? I'd submit a ticket.
Reply With Quote


  #3  
Old 08-09-2018, 01:21 PM
discordstar discordstar is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 2
POST ID # = 967851
discordstar Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Art View Post
Not enough info, which RAM? Which system? What other problems are you having? I'd submit a ticket.
this is my built

1 AMD Ryzen 5 2600 Wraith Boxed (CPU)
1 Asus Prime B350-Plus (MOBO)
1 Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Special Edition (GPU)
1 Seagate Barracuda, 2TB (HDD)
1 Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15B 16gb (2x8gb)
1 BitFenix Formula Gold 450W (PSU)
1 Samsung 860 EVO 250GB (SSD)

after swapping ram modules to test both the 2 rams and ram slot, it turned out that one of the rams is causing the problem. i wanted to check if the ram was corrupted.

So these are the test i done:
No error beeps.
No posting problems.
Able to see memory in linux and bios (however they are showing 2133 instead of 3000).
Did memtest v7.5 with 8 passes no errors. (4 passes with +0.1voltage)

everything seems fine.

Based on the QVL list my ram is listed but mine has a "B" at the end.
they should still be the same because the B stands for Blue.

i get 2 different errors
both ram inserted: 0xc0000098 (ntoskrnl.exe)
only bad ram inserted: 0xc0000017 (not enough ram inserted)

hdd/ssd were disconnected when testing so its not the problem.

Last edited by discordstar; 08-10-2018 at 04:10 AM.
Reply With Quote


  #4  
Old 08-10-2018, 01:07 PM
Corsair Art's Avatar
Corsair Art Corsair Art is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 607
POST ID # = 967975
Corsair Art Reputation: 14
Default

Quote:
Originally Posted by discordstar View Post
this is my built

1 AMD Ryzen 5 2600 Wraith Boxed (CPU)
1 Asus Prime B350-Plus (MOBO)
1 Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Special Edition (GPU)
1 Seagate Barracuda, 2TB (HDD)
1 Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3000C15B 16gb (2x8gb)
1 BitFenix Formula Gold 450W (PSU)
1 Samsung 860 EVO 250GB (SSD)

after swapping ram modules to test both the 2 rams and ram slot, it turned out that one of the rams is causing the problem. i wanted to check if the ram was corrupted.

So these are the test i done:
No error beeps.
No posting problems.
Able to see memory in linux and bios (however they are showing 2133 instead of 3000).
Did memtest v7.5 with 8 passes no errors. (4 passes with +0.1voltage)

everything seems fine.

Based on the QVL list my ram is listed but mine has a "B" at the end.
they should still be the same because the B stands for Blue.

i get 2 different errors
both ram inserted: 0xc0000098 (ntoskrnl.exe)
only bad ram inserted: 0xc0000017 (not enough ram inserted)

hdd/ssd were disconnected when testing so its not the problem.
See if the vendor can exchange the kit, otherwise submit a ticket.
Reply With Quote


Reply

Tags
ram

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.