The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Legacy Corsair Software

Notices

 
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-05-2015, 07:30 AM
immortalkings immortalkings is offline
Registered User
immortalkings's PC Specs
 
Join Date: Sep 2015
Posts: 1
POST ID # = 805148
immortalkings Reputation: 10
Default Disable Firmware Update

Hi Corsair Team,

I just change my peripherals to corsair to match up my PC... now i just downloaded the Corsair Utility Engine (CUE) Software, now i i'm just wondering that is there any way to disable the update on the software, when ever i open or when i turned on my PC (CUE software autorun) there's a pop-up menu that i need to update my firmware, but i don't wanna update anytime soon just for some reasons, i checked the settings but there's no box there to check that don't check updates or disables automatic updates... i hope CUE Software next update would have a settings to disable firmware updates.. its so annoying..

Regards,
Your loyal Customer


  #2  
Old 09-05-2015, 10:00 AM
Elestriel's Avatar
Elestriel Elestriel is offline
CORSAIR Beta Team
Elestriel's PC Specs
 
Join Date: Sep 2014
Location: Canada
Posts: 389
POST ID # = 805162
Elestriel Reputation: 43
Default

You need to update the firmware of your devices or they might not work properly.


  #3  
Old 11-19-2015, 01:59 PM
jynx3004 jynx3004 is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 1
POST ID # = 820867
jynx3004 Reputation: 10
Default

Yes come on guys this is a no brainer! Auto updates are extremely annoying! I'm sure you've heard the saying "if its not broke, dont fix it"... A setting to disable updates is standard practice. Last time I updated to get rid of annoying popup it bricked my keyboard for 4 months until yall could fix CUE.

Please add this setting in the next release because this IS broken!


  #4  
Old 11-19-2015, 02:21 PM
franstam franstam is offline
Registered User
franstam's PC Specs
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 20
POST ID # = 820877
franstam Reputation: 10
Default

this has been suggested before here:

http://forum.corsair.com/v3/showpost...8&postcount=92

tried to block CUE from updating by using firewall block but end up with 100% cpu utilization on 1 core... still waiting for option to disable update checks.

but.. would you update to a new version that would break just so that u can disable auto updating?


  #5  
Old 11-19-2015, 04:11 PM
Corsair James's Avatar
Corsair James Corsair James is offline
iCUE Product Manager
 
Join Date: Oct 2013
Location: Fremont, CA
Posts: 4,460
POST ID # = 820919
Corsair James Reputation: 75
Default

Optimally we always want you to update to the latest CUE version as well as update all FW because there are constantly new features being added in addition to a multitude of fixes on both hardware and software.
__________________

iCUE - A CORSAIR Interface
https://www.corsair.com/us/en/icue


  #6  
Old 11-19-2015, 04:22 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,305
POST ID # = 820926
Inheritance Reputation: 70
Default

way i see it is Corsair fixes the bug with the firewall and the ones that dont want updates can then go ahead and block it.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support


  #7  
Old 07-06-2016, 04:53 PM
azef azef is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
POST ID # = 861317
azef Reputation: 10
Default

Just spent 3 days trying to fix my K70 rgb which CUE update broke. My PC is running windows 10.

I updated to lastest version Corsair-Utility-Engine-v1.16.42.
After this update my lighting profile in the keyboard went to default lightning. The cue software wouldn’t open, I could see it in the toolbar but clicking it with mouse did nothing.

I tried uninstalling CUE a hundred times, unplugging keyboard into different usb ports etc.

When installed on another pc (windows 8) that never had CUE installed before, the CUE software would open, but would say no device connected no matter what I did, even though keyboard input was working. (also had the right usb port connected to an usb 3.0 port – the one with keyboard icon)

Long story short the solution on both PC was to delete CUE, delete everything in %appdate%/Corsair, install a previous version of CUE (Corsair-Utility-Engine-v1.15.36)

So now I obviously don’t ever want to update CUE, and now I find out u cant even disable the update check. Way to go Corsair, making dollars on people bricking their keyboard with your updates coming out. Fix it.


  #8  
Old 02-27-2018, 12:04 AM
OmNom OmNom is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 1
POST ID # = 942385
OmNom Reputation: 10
Default THIS! This is why CUE needs an option to disable updates!

Quote:
Originally Posted by Corsair James View Post
Optimally we always want you to update to the latest CUE version as well as update all FW because there are constantly new features being added in addition to a multitude of fixes on both hardware and software.
To be more specific: "because there are constantly new features being added" ... Direct from the mouth of Corsair.

I don't want your new features, that you are constantly adding. So far I have not seen anything new added that was worth the annoying popup, or my time in updating. And since my headphones work perfectly, there is NOTHING YOU ARE FIXING! At least not for me, thus, I should be able to disable the updates. No?

My headphones work perfectly, and the only negative aspect of my headphones so far, is the annoying popup notification about an update being available, that I can not disable. It is the single biggest blemish on an otherwise perfect product. If I was ever asked by a friend if I would recommend these headphones (Corsair Gaming VOID|RGB), I would likely say "No!", just because of your constant annoying update notification.

You really want to add a "New Feature" that a lot of people are looking forward to? Add the option to disable the updates already! For crying out loud. People who want updates, can get updates, and people who don't, wont have to put up with you wagging your finger in their face every time they turn around.

Yes I know I necro'ed the crap out of this post, and so help me, if I can find any others pertaining to the lack of an option to disable updates, I will do the same there. I registered just to post about this issue as it's an option that almost every other developer includes in their software, unless they are somehow trying to take advantage of their users (read shady practices.)

Great Product + Bad Business = Mediocre At Best. Treat your users right!


 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.