The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Corsair Link

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #16  
Old 06-16-2017, 04:24 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 908300
tyl3r99 Reputation: 10
Default

just a small update,

ive spoken with a tech at corsair and have uploaded my DXDiag information and he is going to pass it on to the correct team.

once i receive more information i will update everyone.
Reply With Quote


  #17  
Old 06-16-2017, 05:29 PM
Exdrummer Exdrummer is offline
Registered User
Exdrummer's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
POST ID # = 908308
Exdrummer Reputation: 10
Default

Hey thanks buddy. I have the exact same problem. I have the H115i LC.

Worked perfectly fine until the creators update rolled in and i updated to newest Corsair Link version.

On a sidenote: read somewhere that my board MSI X99A Gaming 7 (x99 in general)...was/is somewhat known for struggling with Corsair Link in the past for some - to me unknown - reason.

Anyway, grateful for any update / fix if you are provided with one.
Reply With Quote


  #18  
Old 06-16-2017, 05:52 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 908310
tyl3r99 Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Exdrummer View Post
Hey thanks buddy. I have the exact same problem. I have the H115i LC.

Worked perfectly fine until the creators update rolled in and i updated to newest Corsair Link version.

On a sidenote: read somewhere that my board MSI X99A Gaming 7 (x99 in general)...was/is somewhat known for struggling with Corsair Link in the past for some - to me unknown - reason.

Anyway, grateful for any update / fix if you are provided with one.
have you made a ticket?
I have an asus strix 7270e asus are usually good.
it detects the usb no problem it's completely software related
Reply With Quote


  #19  
Old 06-17-2017, 02:30 AM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 908331
tyl3r99 Reputation: 10
Default

I found 2 other event viewer items i think relate to CL4

Quote:
Faulting application name: CorsairLink4.Service.exe, version: 4.7.0.77, time stamp: 0x590b4eb0
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.15063.296, time stamp: 0x28e9cf15
Exception code: 0xe0434352
Fault offset: 0x000eb802
Faulting process ID: 0x200
Faulting application start time: 0x01d2e62557178c95
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\CorsairLink4\CorsairLink4.Service.exe
Faulting module path: C:\windows\System32\KERNELBASE.dll
Report ID: a0919583-b735-4791-9520-8995bf4c59f4
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

_________________________________________________________________________

Application: CorsairLink4.Service.exe
Framework Version: v4.0.30319
Description: The process was terminated due to an unhandled exception.
Exception Info: System.Net.HttpListenerException
at System.Net.HttpListener.AddAllPrefixes()
at System.Net.HttpListener.Start()
at Microsoft.Owin.Host.HttpListener.OwinHttpListener.Start(System.Net.HttpListener, System.Func`2<System.Collections.Generic.IDictionary`2<System.String,System.Object>,System.Threading .Tasks.Task>, System.Collections.Generic.IList`1<System.Collections.Generic.IDictionary`2<System.String,System.Obj ect>>, System.Collections.Generic.IDictionary`2<System.String,System.Object>, System.Func`2<System.String,System.Func`6<System.Diagnostics.TraceEventType,Int32,System.Object,Syst em.Exception,System.Func`3<System.Object,System.Exception,System.String>,Boolean>>)
at Microsoft.Owin.Host.HttpListener.OwinServerFactory.Create(System.Func`2<System.Collections.Generic.I Dictionary`2<System.String,System.Object>,System.Threading.Tasks.Task>, System.Collections.Generic.IDictionary`2<System.String,System.Object>)

Exception Info: System.Reflection.TargetInvocationException
at System.RuntimeMethodHandle.InvokeMethod(System.Object, System.Object[], System.Signature, Boolean)
at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.UnsafeInvokeInternal(System.Object, System.Object[], System.Object[])
at System.Reflection.RuntimeMethodInfo.Invoke(System.Object, System.Reflection.BindingFlags, System.Reflection.Binder, System.Object[], System.Globalization.CultureInfo)
at Microsoft.Owin.Hosting.ServerFactory.ServerFactoryAdapter.Create(Owin.IAppBuilder)
at Microsoft.Owin.Hosting.Engine.HostingEngine.StartServer(Microsoft.Owin.Hosting.Engine.StartContext)
at Microsoft.Owin.Hosting.Engine.HostingEngine.Start(Microsoft.Owin.Hosting.Engine.StartContext)
at Microsoft.Owin.Hosting.WebApp.StartImplementation(System.IServiceProvider, Microsoft.Owin.Hosting.StartOptions, System.Action`1<Owin.IAppBuilder>)
at CorsairLink4.Service.WindowsService.OnStart(System.String[])
at CorsairLink4.Service.WindowsService.Start(System.String[])
at CorsairLink4.Service.Program.Main(System.String[])

Reply With Quote


  #20  
Old 06-17-2017, 04:04 PM
Exdrummer Exdrummer is offline
Registered User
Exdrummer's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 2
POST ID # = 908438
Exdrummer Reputation: 10
Default

I did not yet file a support ticket. I am thinking about just letting my bios do the job, since CL seems to be a really unstable piece of software.

If i decide to file a ticket i will update about the progress here of course.

cheers.
Reply With Quote


  #21  
Old 06-20-2017, 05:57 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 908868
tyl3r99 Reputation: 10
Default

@red_ray

i noticed there is a app listed on my add/remove programs list called "corsair link (TM) USB dongle (driver removal) dated 1-6-17. is there a possible way i could have a outdated USB driver for corsair link?

it doesnt give me a driver version
Reply With Quote


  #22  
Old 06-20-2017, 06:20 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 908875
red-ray Reputation: 81
Arrow This is the AXi PSU driver and has not changed in years.

Quote:
Originally Posted by tyl3r99 View Post
i noticed there is a app listed on my add/remove programs list called "corsair link (TM) USB dongle (driver removal) dated 1-6-17. is there a possible way i could have a outdated USB driver for corsair link?

it doesnt give me a driver version
You should use http://forum.corsair.com/forums/profile.php?do=extra to add your PSU to your system specs.

This is the AXi PSU driver and has not changed in years. I expect it's 3.3.0.0.

Below are some commands and their output that you could issue in an admin mode command window. For find to work I recall UAC needs to be disabled.

Code:
D:\>dism /online /get-drivers /format:table | find "Corsair"
oem14.inf      | siusbxp.inf             | No    | USB                  | Corsair Memory, Inc.           | 14-Jul-10 | 3.3.0.0
oem18.inf      | hydros7289.inf          | No    | USB                  | Corsair Components, Inc.       | 30-Oct-15 | 3.6.0.0

D:\>dism /online /get-drivers /format:table

Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 6.1.7600.16385

Image Version: 6.1.7601.18489

Obtaining list of 3rd party drivers from the driver store...

Driver packages listing:


-------------- | ----------------------- | ----- | -------------------- | ------------------------------ | --------- | ----------------
Published Name | Original File Name      | Inbox | Class Name           | Provider Name                  | Date      | Version
-------------- | ----------------------- | ----- | -------------------- | ------------------------------ | --------- | ----------------
oem0.inf       | iastorac.inf            | No    | SCSIAdapter          | Intel Corporation              | 04-Nov-15 | 14.8.0.1042
oem1.inf       | prnms001.inf            | No    | Printer              | Microsoft                      | 21-Jun-06 | 6.1.7601.17514
oem10.inf      | tixhci.inf              | No    | USB                  | Texas Instruments Incorporated | 30-Jul-13 | 1.16.3.0
oem11.inf      | tihub3.inf              | No    | USB                  | Texas Instruments Incorporated | 30-Jul-13 | 1.16.3.0
oem12.inf      | lcdsysinfo_goverlay.inf | No    | libusb-win32 devices | Coldtears Electronics          | 13-Apr-13 | 1.0.0.0
oem13.inf      | slabvcp.inf             | No    | Ports                | Silicon Laboratories           | 19-Mar-14 | 6.7.0.0
oem14.inf      | siusbxp.inf             | No    | USB                  | Corsair Memory, Inc.           | 14-Jul-10 | 3.3.0.0
oem15.inf      | heci.inf                | No    | System               | Intel                          | 17-Dec-12 | 9.0.0.1287
oem16.inf      | mvs91xx.inf             | No    | SCSIAdapter          | Marvell Inc.                   | 09-Oct-12 | 1.2.0.1032
oem17.inf      | mv91cons.inf            | No    | System               | Marvell Semiconductor Inc.     | 09-Oct-12 | 1.2.0.1032
oem18.inf      | hydros7289.inf          | No    | USB                  | Corsair Components, Inc.       | 30-Oct-15 | 3.6.0.0
oem19.inf      | 3007wfp.inf             | No    | Monitor              | Dell Inc.                      | 01-Jun-09 | 1.0.0.0
oem2.inf       | nv_dispi.inf            | No    | Display              | NVIDIA                         | 16-Mar-17 | 21.21.13.7892
oem20.inf      | gemccid.inf             | No    | SmartCardReader      | Gemalto                        | 28-Oct-14 | 4.1.3.0
oem22.inf      | itpcdless.inf           | No    | HIDClass             | Microsoft                      | 27-Oct-15 | 9.9.108.0
oem23.inf      | mchpcdc.inf             | No    | Ports                | Microchip Technology, Inc.     | 06-Oct-14 | 5.1.2600.9
oem24.inf      | nx6000.inf              | No    | Image                | Microsoft                      | 02-Dec-10 | 3.60.250.0
oem25.inf      | nx6000m.inf             | No    | MEDIA                | Microsoft                      | 01-Nov-10 | 6.5.6004.0
oem26.inf      | nodriver.inf            | No    | RHS                  | RH Software                    | 21-Jun-14 | 4.0.0.5
oem27.inf      | tixhci.inf              | No    | USB                  | Texas Instruments Incorporated | 07-Jan-15 | 1.16.5.0
oem28.inf      | tihub3.inf              | No    | USB                  | Texas Instruments Incorporated | 07-Jan-15 | 1.16.5.0
oem3.inf       | nvhda.inf               | No    | MEDIA                | NVIDIA Corporation             | 08-Feb-17 | 1.3.34.23
oem30.inf      | patsburgsystem.inf      | No    | System               | INTEL                          | 19-Aug-16 | 10.1.2.80
oem31.inf      | patsburgusb.inf         | No    | USB                  | INTEL                          | 19-Aug-16 | 10.1.2.80
oem32.inf      | ivytownsystem.inf       | No    | System               | INTEL                          | 19-Aug-16 | 10.1.2.80
oem33.inf      | null_hecisystem.inf     | No    | System               | INTEL                          | 04-Jan-13 | 0.0.0.1
oem34.inf      | aseusb.inf              | No    | USB                  | Asetek A/S                     | 23-Sep-13 | 3.3.0.0
oem35.inf      | mchpcdc.inf             | No    | Ports                | Microchip Technology, Inc.     | 06-Dec-12 | 5.1.2600.7
oem4.inf       | nvstusb.inf             | No    | USB                  | NVIDIA                         | 26-Jul-16 | 6.14.13.6904
oem43.inf      | winusbcompat.inf        | No    | USBDevice            | Microsoft                      | 30-Aug-12 | 1.1.0.0
oem44.inf      | 2407wfp.inf             | No    | Monitor              | Dell Inc.                      | 22-Aug-06 | 1.0.0.0
oem45.inf      | 2007fp.inf              | No    | Monitor              | Dell Inc.                      | 22-Aug-06 | 1.0.0.0
oem46.inf      | patsburgsystem.inf      | No    | System               | INTEL                          | 03-Oct-16 | 10.1.1.38
oem47.inf      | iccwdt.inf              | No    | System               | Intel                          | 13-Mar-16 | 11.0.0.1010
oem48.inf      | patsburgusb.inf         | No    | USB                  | INTEL                          | 03-Oct-16 | 10.1.1.38
oem49.inf      | dymo.inf                | No    | Printer              | DYMO                           | 25-Feb-13 | 8.5.0.542
oem5.inf       | ivytown.inf             | No    | System               | Intel                          | 25-Feb-13 | 9.3.2.1009
oem50.inf      | dymo_lmmls.inf          | No    | Printer              | DYMO                           | 29-Jan-16 | 1.0.0.121
oem51.inf      | hpygid19.inf            | No    | Printer              | HP                             | 16-Dec-15 | 19.73.1.5563
oem52.inf      | hpwia_oj6970.inf        | No    | Image                | HP                             | 16-Dec-15 | 39.2.1960.60061
oem53.inf      | hpreststub.inf          | No    | USB                  | Hewlett-Packard                | 16-Dec-15 | 39.2.1960.60061
oem54.inf      | hpwinusbstub.inf        | No    | USB                  | Hewlett-Packard                | 16-Dec-15 | 39.2.1960.60061
oem55.inf      | nuidfltr.inf            | No    | HIDClass             | Microsoft                      | 08-May-09 | 7.0.258.0
oem56.inf      | ipcdless.inf            | No    | HIDClass             | Microsoft                      | 27-Oct-15 | 9.9.108.0
oem57.inf      | dc3du.inf               | No    | USB                  | Microsoft                      | 06-Nov-15 | 9.9.114.0
oem58.inf      | arduino-org.inf         | No    | Ports                | Arduino Srl (www.arduino.org)  | 19-Mar-15 | 1.1.1.0
oem59.inf      | 1394dbg.inf             | No    | 1394Debug            | Microsoft                      | 21-Jun-06 | 10.0.10240.16384
oem6.inf       | patcore.inf             | No    | System               | Intel                          | 25-Feb-13 | 9.2.3.1030
oem7.inf       | patsmb.inf              | No    | System               | Intel                          | 25-Feb-13 | 9.2.3.1030
oem8.inf       | patusb.inf              | No    | USB                  | Intel                          | 25-Feb-13 | 9.2.3.1030
oem9.inf       | k57nd60a.inf            | No    | Net                  | Broadcom                       | 26-Jul-13 | 15.6.0.10

The operation completed successfully.

D:\>
Reply With Quote


  #23  
Old 06-20-2017, 06:32 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 908879
tyl3r99 Reputation: 10
Default

Quote:
You should use http://forum.corsair.com/forums/profile.php?do=extra to add your PSU to your system specs.
Added my PSU specs

Quote:
Corsair vs550
Thanks Ray, it didnt work for me but im assuming its nout to do with CL4 so not to worry!
i spoke to corsair tech again, and they have advised me there is no immediate fix until the validation team have come up with one...

he said maybe try a fresh install of the (OS) but i will only do that as a last resort.

Last edited by tyl3r99; 06-20-2017 at 06:34 PM.
Reply With Quote


  #24  
Old 06-21-2017, 05:02 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 909004
tyl3r99 Reputation: 10
Default

@red_ray

i might have some useful information, it seems another person has experienced the same issue i have.. ever since a windows update... which ties up with when mine packed up.
as my pc was on over night and it had restarted itself

so i put it down to an update which it turned out it had.

turns out he reformatted twice as the first time he installed other programs (not sure which) and link stopped working again.
so hes wiped it the 2nd time and just installed LINK only.

hes questioning Asus Aurora

Last edited by tyl3r99; 06-21-2017 at 05:10 PM.
Reply With Quote


  #25  
Old 06-21-2017, 05:16 PM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 909005
red-ray Reputation: 81
Idea Ask Corsair support.

Quote:
Originally Posted by tyl3r99 View Post
@red_ray
You need to ask Corsair via https://corsair.secure.force.com/home/home.jsp why their software has issues rather than asking me.
Reply With Quote


  #26  
Old 06-21-2017, 05:18 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 909006
tyl3r99 Reputation: 10
Default ticket has been made already :)

Quote:
Originally Posted by red-ray View Post
You need to ask Corsair via https://corsair.secure.force.com/home/home.jsp why their software has issues rather than asking me.
sorry, i just thought you might like to keep informed as its an issue you have not encountered before, as you do help a lot of people out it may arise again who knows.
Reply With Quote


  #27  
Old 06-21-2017, 05:46 PM
tyl3r99 tyl3r99 is offline
Registered User
tyl3r99's PC Specs
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 19
POST ID # = 909010
tyl3r99 Reputation: 10
Default

IVE FIXED IT!!!

Cause: Asus Aura
steps i did to resolve the issue:

Quote:
1. uninstall CL4 and restart
2. uninstall Asus aura and restart
3. install cl4 and restart
4. devices start popping back up
note make sure your bios setting for CPU fan control is set to disabled otherwise it causes the popular "0rpm" fan monitor fix

thanks so much ray for all the support. aprechiated.
please spread the word asus aura is the conflicting software

ive put this on the ticket as ideally corsair need to address this but i can live without aura
Reply With Quote


  #28  
Old 10-23-2018, 08:15 AM
Kingston 1 Kingston 1 is offline
Registered User
Kingston 1's PC Specs
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
POST ID # = 977630
Kingston 1 Reputation: 10
Default

strange had to re-reg to post here.

i have been having this issue and deleting log files etc failed to fix. however after a bit of checking my system i found the cause.
shut down link, open task man, go to services, bottom of window open services and make sure its set to automatic or delayed automatic. restart Clink and it now should be showing correctly.
worked for me :)
Reply With Quote


  #29  
Old 04-12-2019, 08:02 AM
Mastiff's Avatar
Mastiff Mastiff is offline
Registered User
Mastiff's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
POST ID # = 1001230
Mastiff Reputation: 10
Default

try this, it appears as though UAC Windows Firewall even if disabled will block the C4LinkServices.exe. to fix this disable you're Antivirus if using, and then locate your UAC "windows 10 users" open you're UAC firewall and find the allow apps to run on exception in the firewall. worked for me.
Reply With Quote


  #30  
Old 04-12-2019, 08:48 AM
Mastiff's Avatar
Mastiff Mastiff is offline
Registered User
Mastiff's PC Specs
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
POST ID # = 1001233
Mastiff Reputation: 10
Default

well that didn't work UAC blocked it again even though its off and I added exceptions.

Looks Like corsair needs to talk with Windows...Microsoft devs.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.