The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Keyboards and Mice

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 07-28-2015, 08:54 PM
Artur N. Artur N. is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 14
POST ID # = 792116
Artur N. Reputation: 10
Default [bug report] Firmware update stops at 3 %

Firmware update stops at 3 % and dont move forward for more then 5 min.

Maybe you should stick to PC enclosures and power supplies - just saying.

I have nothing but problems with this keyboard.
Reply With Quote


  #2  
Old 07-28-2015, 08:58 PM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,306
POST ID # = 792118
Inheritance Reputation: 70
Default

http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=138472
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #3  
Old 07-29-2015, 03:51 PM
Artur N. Artur N. is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 14
POST ID # = 792319
Artur N. Reputation: 10
Default

still dont work
Reply With Quote


  #4  
Old 07-29-2015, 05:29 PM
Brody Proof Brody Proof is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 8
POST ID # = 792335
Brody Proof Reputation: 10
Default

My update also gets stuck at 3%. Weird.

I followed the steps from the unofficial FAQ and it still got stuck at 3%. Then I restarted my PC, tried again, and now it is stuck at 5%. Progress I guess.

Last edited by Brody Proof; 07-29-2015 at 05:42 PM.
Reply With Quote


  #5  
Old 07-29-2015, 10:59 PM
Balerathon Balerathon is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 5
POST ID # = 792368
Balerathon Reputation: 10
Default

I had this problem as well.

Stuck at 3%. I aborted, quit the CUE, did the whole permissions thing on the Corsair folder, then it got stuck at 5%.

Since I was using a USB 3.0, I only had 1 USB lead plugged in (as per Corsair's instructions).

Solved it by unplugging the KB and plugging both USB leads to USB 2.0 ports.

Then restarted the CUE, hit Update and it blew through.

Hopefully this helps!
Reply With Quote


  #6  
Old 07-30-2015, 12:21 AM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,306
POST ID # = 792378
Inheritance Reputation: 70
Default

Hum, must be a different bug causing the 3% freeze.
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #7  
Old 07-30-2015, 02:02 AM
Huy Huy is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
POST ID # = 792392
Huy Reputation: 10
Default

I have this bug too, also tried to fix it by adjusting the permissions on the folder, without success. I only have 1 USB lead plugged into a USB 3.0 port. I don't have any USB 2.0 ports right now (GA-Z77X-UD3H), so I can't try what Balerathon did. Any other suggestions?
Reply With Quote


  #8  
Old 07-30-2015, 03:43 AM
Inheritance's Avatar
Inheritance Inheritance is offline
CORSAIR Beta Team
 
Join Date: Jul 2013
Location: Somewhere in Texas
Posts: 5,306
POST ID # = 792400
Inheritance Reputation: 70
Default

Try two usb 3.0 ports. Plug the one with the arrow in first
__________________
Colors of the RAINBOW shine so bright!
USER IS NOT A CORSAIR EMPLOYEE
Come Join My Discord =(^.^)= [iCUE Guide]
Corsair USER Forums is NOT Corsair Tech Support
Reply With Quote


  #9  
Old 07-30-2015, 01:56 PM
Huy Huy is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
POST ID # = 792516
Huy Reputation: 10
Default

Doesn't work either. :(
Reply With Quote


  #10  
Old 07-30-2015, 05:56 PM
Balerathon Balerathon is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 5
POST ID # = 792560
Balerathon Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Huy View Post
I have this bug too, also tried to fix it by adjusting the permissions on the folder, without success. I only have 1 USB lead plugged into a USB 3.0 port. I don't have any USB 2.0 ports right now (GA-Z77X-UD3H), so I can't try what Balerathon did. Any other suggestions?
Hey bud. Most BIOS (and I know yours does for certain (Z77X-D3H here)) allow you to disable USB 3.0. Try to do that, which will effectively turn all your USB 3.0 into 2.0 :)

There are also ways to turn 3.0 into 2.0 with drivers but I wouldn't go that route.

A quick google search will yield results.

Then just switch it back on.

Hope this helps!

Last edited by Balerathon; 07-30-2015 at 06:36 PM.
Reply With Quote


  #11  
Old 08-01-2015, 03:33 PM
Huy Huy is offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
POST ID # = 792951
Huy Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Balerathon View Post
Hey bud. Most BIOS (and I know yours does for certain (Z77X-D3H here)) allow you to disable USB 3.0. Try to do that, which will effectively turn all your USB 3.0 into 2.0 :)
Thanks for your advice. I indeed found a way to disable USB3.0 on my motherboard. After I disabled USB3.0, I checked the permissions of the Corsair folder as suggested in the FAQ, then I unplugged my keyboard and plugged in the cable with the arrows first, followed by the one with the keyboard. Just to be sure I did another restart and then tried to update the firmware again. This time I got stuck at 10%, after 10 minutes I gave up again.

Any other ideas? :(
Reply With Quote


  #12  
Old 08-08-2015, 03:14 AM
Brody Proof Brody Proof is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Posts: 8
POST ID # = 794521
Brody Proof Reputation: 10
Default

Is there any fix for this? I'm still unable to update the firmware.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.