The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-18-2018, 05:30 AM
zstoichev zstoichev is offline
Registered User
zstoichev's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 7
POST ID # = 981040
zstoichev Reputation: 10
Default USB re-connect issues

Hello,

I have noticed that is iCUE software is running I have sporadic USB disconnect / reconnect events (sound notice) for 2 of Corsair devices, namely ST100 sound stand and MM880 mouse RGB. Which is really annoying. Just in few minutes it happened 3 times (logs attached).

Reinstalling iCUE is not helping. Changing USB port for the devices on MB back is not helping. Any advice?

BR
Attached Files
File Type: zip CorsairLogs3.zip (3.41 MB, 26 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 11-21-2018, 10:36 AM
B0GiE B0GiE is offline
Registered User
B0GiE's PC Specs
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 13
POST ID # = 981478
B0GiE Reputation: 10
Default

I am getting this issue as well. Ever since I updated Link to iCUE.

So far I have narrowed it down to:

Device Manager - Human Interface Devices - HID-compliant consumer control device


Random disconnect for keyboard mouse and joystick whilst i am usually gaming.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-21-2018, 02:57 PM
CorePrime CorePrime is offline
Registered User
CorePrime's PC Specs
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 22
POST ID # = 981531
CorePrime Reputation: 10
Default

I've been getting the same issue lately. Removed iCUE and issue gone.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2018, 07:42 PM
Gypsycurse Gypsycurse is offline
Registered User
Gypsycurse's PC Specs
 
Join Date: Jun 2018
Location: Brisbane, Australia
Posts: 15
POST ID # = 981640
Gypsycurse Reputation: 10
Default

I also get the same issue.

To provide a little more information this is my system

AMD ryzen 2700
Asus Crosshair VII motherboard
Corsair Commander
Corsair Light Node
Corsair ST100
Corsair H115i - on gpu
Corsair H150 on CPU
Corsair K95 Platinum
Corsair RGB Mousepad
Logitech 900 mouse

Basically the symptom is:
USB disconnection noise, followed by sound device changing, mouse disconnecting, typically 5 second delay, usb reconnecting. Its annoying in gaming, and more so during my business video calls.

When I investigate this, the disconnect is normally also associated with the corsairsevice crashing, and the icue software will alter the pump speeds on my Corsair AIO cooler. I then have to go into the icue software and manually restart it, this then allows me to alter the pump speed. That said 95% of the time one or more corsair device fail to be detected after restarting the corsairservice.

Gypsy
Reply With Quote
  #5  
Old 11-23-2018, 01:24 PM
koke6645 koke6645 is offline
Registered User
koke6645's PC Specs
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 4
POST ID # = 981712
koke6645 Reputation: 10
Default

Try this solution (It fixed my):
Power & sleep > Additional power settings > Change plan settings > Change advanced power settings
Then under 'USB settings', under "USB selective suspend setting' set it to 'Disabled'.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.