The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 02-14-2016, 01:12 AM
alexi adhi alexi adhi is offline
Registered User
alexi adhi's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1
POST ID # = 836960
alexi adhi Reputation: 10
Default H100i GTX , CPU Fan Eror

Hi , I have a problem with the Corsair H100i GTX , Core i5 6600 and Mobo Asus Maximus Hero Alpha VIII . Where for pump and fan settings are not detected in the corsair link , whereas the socket placements I think it is correct that in the CPU Fan , is there a solution ?
Reply With Quote


  #2  
Old 02-14-2016, 01:27 AM
red-ray red-ray is offline
Banned
red-ray's PC Specs
 
Join Date: May 2014
Location: England (GMT+1)
Posts: 7,152
POST ID # = 836962
red-ray Reputation: 81
Default

Have you disabled CPU_FAN control in the BIOS?
Is the H100iGTX listed by Devices and Printers?
Does Windows Device Manager list the H100iGTX? If there is a yellow triangle look at the device properties and report the reason code, ideally post a .PNG image.
Reply With Quote


  #3  
Old 02-14-2016, 07:00 AM
19DeltaSNAFU 19DeltaSNAFU is offline
Registered User
19DeltaSNAFU's PC Specs
 
Join Date: Feb 2016
Location: Georgia
Posts: 14
POST ID # = 836992
19DeltaSNAFU Reputation: 10
Default

It's the BIOS. Download the manual and read, read, read. I went through what I though were two faulty boards before I downloaded the manual. I've been building 20 years. Been programming since there was only basic.... if....then. There is way too much redundancy built into that board, you may have do disable fan control in several menus. I made the mistake of not building on the motherboard box, then updating bios, then reading the manual like I should. I built it out completely and all fans, pumps etc booted up at 100%. 11 AF fans at 100%, I thought the case was gonna slide off the table. hehe. The actual manual they send out is about 10 pages long, which I guess is a cost saving measure. With that board I had to have a working computer just to get it built. The two boards that were returned had new Windows 10 Pro keys in them when they went back. I took me a couple of weeks back and forth with MS but I finally not new keys issued. They basically told me I was an idiot and shouldn't be building my own computer...................... I agreed. hehe But I got my keys back. Like I said disable in the BIOS then Asus software or Asus software then BIOS, not sure I remember. Wish you luck with the H100, I put the H110 in all my builds except for my personal, then it's ekg...... love the smell of melting lexan in the morning. I'm new to the forum and I'm an old disabled vet, but if you need any help and can't get a decent answer here PM me.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.