The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Audio

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2020, 10:30 AM
Welsige Welsige is offline
Registered User
Welsige's PC Specs
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 14
POST ID # = 1040114
Welsige Reputation: 10
Default new HS70 Pro Auto shutdown initiated while active

Hi,

I just bought the hs70 pro, but it keeps emitting the "Auto shutdown initiated" message even while its on use, its very annoying.

Any fix for it?
Reply With Quote


  #2  
Old 04-06-2020, 05:52 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,314
POST ID # = 1040320
Corsair Nick Reputation: 39
Default

In iCUE under settings, what do you have the Sleep Mode timer set to? When this occurs, is there audio playing over the headset or over the mic? Also try performing a Force Firmware update in the same settings tab.
Reply With Quote


  #3  
Old 04-16-2020, 06:01 AM
Zhirnovski Zhirnovski is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 1
POST ID # = 1041555
Zhirnovski Reputation: 10
Default

Hi,

same issue for me here, having a HS70 Pro for a few days.
It keeps emitting "Auto Shutdown Initiated", gives double beeps every now and then and after some time it cancels the auto shutdown. After some time, it starts over again.

This all happens while listening to music, having a video call with and without the mic activated.

Enable auto shutoff is enabled and set to the default 5 minutes.
iCUE and firmware are the latest version.
Reply With Quote


  #4  
Old 05-01-2020, 10:47 PM
waterfallbay waterfallbay is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 1
POST ID # = 1044196
waterfallbay Reputation: 10
Default

This happened to my HS70, which i have bought for more than 1 year.
I was all well before. And after the iCue version 3.25.60 (suspicious only). The auto-shutdown is basically not functioning. It would either:
1. initiate auto-shutdown even when the headset is in use
2. do NOT wake up when the sounds play again (before, it would "wake up" when you play a sound during sleep, e.g. playing a youtube video)
3. in the latest firmware 3.28.70, or its previous release, it would NEVER initiate auto-shutdown even if it is set in iCue. So if you forget to manually shutdown or charge the headset before you go to sleep, it will drain all the battery.

Restoring iCue to previous (very old) version seems doesn't help much.

I am giving up all my Corsair peripherals as the new iCue is really buggy and crappy.
Reply With Quote


  #5  
Old 05-15-2020, 12:50 AM
RincewindTVD RincewindTVD is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 15
POST ID # = 1046309
RincewindTVD Reputation: 10
Default

I got my HS70 Pro Wireless a few days ago, and as of today I also have the "Auto Shutdown Initiated" voiceover happening while I'm playing music through Spotify.

Firmware v 0.01
iCue v 3.28.70
-Rince
Reply With Quote


  #6  
Old 08-29-2020, 04:07 AM
Lasagna_M Lasagna_M is offline
Registered User
Lasagna_M's PC Specs
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
POST ID # = 1059144
Lasagna_M Reputation: 10
Default

still no fix for this?
Reply With Quote


  #7  
Old 08-30-2020, 07:53 PM
RincewindTVD RincewindTVD is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 15
POST ID # = 1059247
RincewindTVD Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Lasagna_M View Post
still no fix for this?
The fix is to close iCue.

I only use iCue for my headset, nothing else. So after I've set the sidetone on, I close iCue and it all works fine. (but will never turn off after being idle)
Reply With Quote


  #8  
Old 09-01-2020, 07:28 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,314
POST ID # = 1059466
Corsair Nick Reputation: 39
Default

What happens when you adjust the auto shutoff time period in iCUE? Does the sound still play even when it's shorter or longer? You can find this option in the settings tab for iCUE.
Reply With Quote


  #9  
Old 09-02-2020, 11:40 PM
RincewindTVD RincewindTVD is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 15
POST ID # = 1059690
RincewindTVD Reputation: 10
Default

for me it still tells me "auto shutdown initiated" it just takes longer
Reply With Quote


  #10  
Old 09-09-2020, 07:50 PM
lagosta lagosta is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
POST ID # = 1060569
lagosta Reputation: 10
Default

I'm also having the same problem, it's very anoying to keep pressing the power button to avoid auto shutdown while playing....
Please fix this issue, this shouldn't be a problem on headphones of this price tag.
Reply With Quote


  #11  
Old 09-10-2020, 05:32 PM
RincewindTVD RincewindTVD is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 15
POST ID # = 1060766
RincewindTVD Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by lagosta View Post
I'm also having the same problem, it's very anoying to keep pressing the power button to avoid auto shutdown while playing....
Please fix this issue, this shouldn't be a problem on headphones of this price tag.
It's been an issue since mine were new, the support people were unable to help.

I think we just have to close icue, and when this headset dies ... purchase something from someone else.
Reply With Quote


  #12  
Old 09-11-2020, 06:23 AM
lagosta lagosta is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
POST ID # = 1060847
lagosta Reputation: 10
Default

Well, for sure it's not a very good first impression...
Firmware v0.01??? Is this beta testing?
Reply With Quote


  #13  
Old 09-14-2020, 02:42 PM
zaphodikus zaphodikus is offline
Conrad
zaphodikus's PC Specs
 
Join Date: Aug 2020
Location: UK
Posts: 16
POST ID # = 1061321
zaphodikus Reputation: 10
Default

was running 3.32.80 and updated to 3.33.246 ...

And it appears to have resolved.

Last edited by zaphodikus; 09-14-2020 at 04:42 PM.
Reply With Quote


  #14  
Old 09-14-2020, 08:00 PM
Corsair Nick's Avatar
Corsair Nick Corsair Nick is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 1,314
POST ID # = 1061357
Corsair Nick Reputation: 39
Default

Quote:
Originally Posted by lagosta View Post
Well, for sure it's not a very good first impression...
Firmware v0.01??? Is this beta testing?
Try performing the update to iCUE 3.33.246 that zaphodikus mentioned, and verify if the issue continues. If there is no notification (beep) while iCUE is shutdown, it is less likely to be firmware related. I'll have to follow up with our developers to confirm that, but usually the case.
Reply With Quote


  #15  
Old 09-16-2020, 09:47 AM
lagosta lagosta is offline
Registered User
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 5
POST ID # = 1061566
lagosta Reputation: 10
Default

I do have the last iCUE version 3.33.246. and problem still persists.
It doesn't happen always but when it starts happening I need to close iCUE. This is very anoying...
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.