The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2019, 12:41 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017794
KBhamm Reputation: 10
Default H100i Platinum gets stuck after icue start

The led Profile wont move, and it doesnt accept changes in Fan RPM. Logs in attachment. Only a Hard reboot will help. So i need to get the pc completly of. then it works for a few seconds or minutes. i can change the leds of the whole pc. only the pump gets stuck.
Attached Files
File Type: zip asd.zip (50.7 KB, 12 views)
Reply With Quote


  #2  
Old 09-11-2019, 01:46 PM
xMacias xMacias is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 298
POST ID # = 1017804
xMacias Reputation: 20
Default

Is this new after installing 3.19?
Reply With Quote


  #3  
Old 09-11-2019, 02:39 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017812
KBhamm Reputation: 10
Default

Yes I just uninstalling icue and it doesn't come back, with installing a older version of icue it is now the same only without icue it runs fine but before 3.19 it never happened, the temp sensors get stuck, the rgb effect doesn't move anymore and it doesn't accept rpm changes. Is there any way to get a image of an older firmware?
Reply With Quote


  #4  
Old 09-11-2019, 05:46 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,359
POST ID # = 1017839
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

I can send this on to the iCUE team, but since you have RGB RAM you don't want to be on 3.19 right now anyway. Roll back to 3.18.
Reply With Quote


  #5  
Old 09-11-2019, 05:58 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017842
KBhamm Reputation: 10
Default

Why? I have software control inside the ram offline so no 10% usage on cpu
:D but now I get it that's the problem users complain about at the moment... Im currently without icue because with icue my aio just doesn't work. 3 hours playing now not a single stuck of the aio... Now I install icue 3.18 or 3.19 the stuck starts again
Reply With Quote


  #6  
Old 09-11-2019, 06:13 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,359
POST ID # = 1017847
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

The 3.19 and RGB RAM issues are not directly related to iCUE software control "check box". I only use hardware mode, I do not have any odd CPU usage percentages, but am still very much affected by system interrupts crippling CPU metrics and performance.

I am not sure I understand the "Now I install icue 3.18 or 3.19 the stuck starts again". Are you saying the cooler is locking up on 3.18 as well?
Reply With Quote


  #7  
Old 09-11-2019, 06:29 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017851
KBhamm Reputation: 10
Default

Yes it belongs to the sentence in front of the 3 dots sorry English isn't my native one :P
I played few hours with icue. Then I installed 3.18 it locked up same as 3.19. I did a complete reinstall again now it works fine for more than 10 minutes with 3.18.77 maybe something screwed up some registry files before maybe it works now :)
Reply With Quote


  #8  
Old 09-11-2019, 07:01 PM
c-attack c-attack is offline
Registered User
c-attack's PC Specs
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 9,359
POST ID # = 1017855
c-attack c-attack Reputation: 107
Default

Quote:
Originally Posted by KBhamm View Post
... now it works fine for more than 10 minutes with 3.18.77 maybe something screwed up some registry files before maybe it works now :)
Install corruption seems to be one of the more common issues. If you are on 3.18.77 and things seem to be OK, leave it alone. There is nothing in 3.19 that should be critical to your use and hopefully we will see another version shortly.
Reply With Quote


  #9  
Old 09-11-2019, 07:13 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017857
KBhamm Reputation: 10
Default

Yeah but please still send this to the beta team. An malfunctioning aio can cause serious hardware damage. I just tried it again it happens with 3.19.
Reply With Quote


  #10  
Old 09-11-2019, 07:58 PM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,647
POST ID # = 1017863
DevBiker Reputation: 88
Default

Are you running any other monitoring tools?

And ... while a malfunctioning cooler can damage hardware, you'll see CPU temps spike. If you've not seen it, the cooler is still operating even if the monitoring isn't. Even still, modern CPUs will throttle as well. So ... permanent damage is unlikely.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote


  #11  
Old 09-12-2019, 11:39 AM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1017946
KBhamm Reputation: 10
Default

I don't use any monitoring tool since February the aio gets constantly disconnected after starting any monitoring tool... The same for the commander pro. Nop the temperature rises because of not increasing the rpm. But this is different than the usb reconnect error. The pump just get stuck spinning at the rpm it has while getting stuck. No change even if the fluid temp rises and rises (got an IR temp sensor right on the radiator and it reaches 50 degrees celsius while the fans spin very low)

Last edited by KBhamm; 09-12-2019 at 11:42 AM.
Reply With Quote


  #12  
Old 10-06-2019, 02:24 PM
KBhamm KBhamm is offline
Registered User
KBhamm's PC Specs
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 50
POST ID # = 1020457
KBhamm Reputation: 10
Default

The pump still has this issue, it's since the pump firmware update 1.15....
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.