The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > iCUE Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 09-12-2019, 08:57 AM
elric75 elric75 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 108
POST ID # = 1017922
elric75 Reputation: 10
Default HELP ! Commander pro not displaying fans or just for one sec

Hi,

i've just installed a commander pro + lighting node but the commander isn't showing my fans or just for one sec..

I don't know what to do, the chassis fan are running at max speed and I can't control anything, neitgher speed or RGB

Thanks for the help
Reply With Quote
  #2  
Old 09-12-2019, 10:47 AM
elric75 elric75 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 108
POST ID # = 1017937
elric75 Reputation: 10
Default

Well I figured it out, had to uninstall Hwinfo.. that sucks..

Is there any software that won't cause conflict with the commander and keep an eye on cpu / gpu temps in game?

Last edited by elric75; 09-12-2019 at 10:51 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2019, 10:50 AM
DevBiker's Avatar
DevBiker DevBiker is offline
CORSAIR Beta Team
DevBiker's PC Specs
 
Join Date: Feb 2017
Location: Republic of Texas
Posts: 7,509
POST ID # = 1017938
DevBiker Reputation: 88
Default

You can use HWInfo you just need to go to Safety and disable Corsair Link/Asetek support. I'd also recommend disabling the persistent driver.
__________________
Please click "Edit System Specs" and fill out your system info.

This comment is provided "as-is", without warranty of any kind, express or implied, including, but not limited to, the sanity or mental fitness of the author. The author is not a Corsair employee, does not represent Corsair, and no comment should be construed as an official statement from Corsair.

Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2019, 11:58 AM
elric75 elric75 is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 108
POST ID # = 1017950
elric75 Reputation: 10
Default

Oh thanks ! Perfect.

Also, I see that the fans are at max speed untill Icue launch at boot.

Any way to "calm" them down at startup? thanks

Also does that changes anything to plug my AIO on the MB or on the commander?

Since it wasn't showing up before i'll let it on the motherboard


Also last question, I also plugued the USB of my psu and i see that there is a possibility to set a fan curve on it. Is that usefull somehow?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2019, 03:21 PM
BlaiseP's Avatar
BlaiseP BlaiseP is offline
Registered User
BlaiseP's PC Specs
 
Join Date: Mar 2009
Location: Sydney, Australia
Posts: 180
POST ID # = 1017985
BlaiseP Reputation: 35
Default

Quote:
Originally Posted by DevBiker View Post
You can use HWInfo you just need to go to Safety and disable Corsair Link/Asetek support. I'd also recommend disabling the persistent driver.
Or use the "portable" version which doesn't include the persistent driver if I remember correctly.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.