The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Systems > CORSAIR ONE

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-11-2020, 04:35 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1045656
dev_sebas Reputation: 10
Default i160, lost ability to maintain temperature

Hello,
I have an i160 system, bought from Amazon UK in September 2019.
A week ago, early May, the system started to overheat even when not under load (simple tasks), for example open some images (not heavy) and navigating on File Explorer.
normal.PNG
The system lost the ability to increase fan speed automatically, as it would normally do when required. As a software developer, if I want to build some applications and compute something the system flashes red and gets really slow.
To solve this, I have to manually set the Performance to Extreme or Custom on iCue, it works but it lost the ability to trigger the main fan by itself, which is bad. The Default set should automatically increase the fan speed as it would normally do before. It's crazy, as you can see the main fan is always at 0, increasing the temperature to 70´s even on idle. When it eventually gets really hot, it turns the fan during 1-2 seconds and then gets to 0. iCue version is latest, 3.28.70
So, I hope this is a software stuff, and would like to get Corsair´s attention on this. Very similar to MxiSlem´s situation.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #2  
Old 05-11-2020, 06:47 PM
Corsair Mint's Avatar
Corsair Mint Corsair Mint is offline
Corsair Employee
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 936
POST ID # = 1045685
Corsair Mint Reputation: 31
Default

Hey dev_sebas, can you try one version prior? Uninstall the current version and try this previous one:
http://downloads.corsair.com/Files/C...68_release.msi
Reply With Quote


  #3  
Old 05-11-2020, 11:02 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1045713
dev_sebas Reputation: 10
Default

Hi, thanks for replying
I have uninstalled the latest and installed your version, unfortunately the problem persists. The system cooks itself since it can't even react to high temperatures.
Hope to get a fix for this, any help is appreciated.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #4  
Old 05-12-2020, 07:28 PM
Corsair Caliente's Avatar
Corsair Caliente Corsair Caliente is offline
Corsair Employee
 
Join Date: May 2017
Posts: 205
POST ID # = 1045925
Corsair Caliente Reputation: 15
Default

Thanks for bringing his up Sebastião.

Do the fans change speed appropriately when set to Extreme? Do you notice the fan speeds actively adjusting to the PC's temperature? What about custom?
Reply With Quote


  #5  
Old 05-12-2020, 10:22 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1045940
dev_sebas Reputation: 10
Default

Hey, thanks for reaching out
Yes, the fans change appropriately then set to extreme or any value defined on custom mode. The problem is the fans do not adjust to the system temperature when required.
I can put on the extreme, but it's overkill since it would only require that type of values when under extreme processing conditions.
Currently I have set on Custom mode at 50 percent (±750 RPMs), which works for 60% for my work, the problem is that when I’m working with more complex task the system won’t trigger the fans in order to dissipate the heat. It should do that by itself, as advertised on iCue (Fan speed may not apply if additionally cooling is required to reduce the temperature.). I have to adjust it myself.
Hope you guys can find a solution for this.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #6  
Old 05-13-2020, 08:10 PM
Corsair Caliente's Avatar
Corsair Caliente Corsair Caliente is offline
Corsair Employee
 
Join Date: May 2017
Posts: 205
POST ID # = 1046073
Corsair Caliente Reputation: 15
Default

Hello Sebastião,

Thanks for the reply. I'll see if I can get more information so that we may be able to solve your problem. You said approximately a week ago was when you started having this problem? Do you remember doing an update that day to iCUE?
Reply With Quote


  #7  
Old 05-13-2020, 09:28 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1046082
dev_sebas Reputation: 10
Default

Yes, I can confirm this started to happen after I updated to 3.28.70.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #8  
Old 05-21-2020, 06:56 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1047316
dev_sebas Reputation: 10
Default

Updated to 3.28.75, GPU fan turns automatically when needed. Main fan keeps at 0, until emergency ramp up (just by 2-3 seconds).
Bump, please provide any help.

Thanks,
Sebastião Rocha

Last edited by dev_sebas; 05-21-2020 at 10:14 PM.
Reply With Quote


  #9  
Old 05-22-2020, 02:37 PM
Corsair Caliente's Avatar
Corsair Caliente Corsair Caliente is offline
Corsair Employee
 
Join Date: May 2017
Posts: 205
POST ID # = 1047417
Corsair Caliente Reputation: 15
Default

Hey dev_sebas,

Sorry for the late reply. Any chance you can start a ticket at https://help.corsair.com/hc/en-us

Afterwards PM me your ticket#. I'll have one of our tech support agents assist you.
Reply With Quote


  #10  
Old 05-25-2020, 03:39 AM
Mutts Mutts is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 3
POST ID # = 1047799
Mutts Reputation: 10
Default

I'm not sure but I think I see this same problem on an i165. Anyone else?
Reply With Quote


  #11  
Old 05-26-2020, 12:51 PM
Corsair Caliente's Avatar
Corsair Caliente Corsair Caliente is offline
Corsair Employee
 
Join Date: May 2017
Posts: 205
POST ID # = 1048012
Corsair Caliente Reputation: 15
Default

Hey Mutts,

Did this occur after updating iCUE to 3.28 as well?
Reply With Quote


  #12  
Old 05-26-2020, 08:42 PM
Mutts Mutts is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 3
POST ID # = 1048057
Mutts Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Caliente View Post
Hey Mutts,

Did this occur after updating iCUE to 3.28 as well?
I noticed it after reading this post and checked if I had the same issue, I had already updated to 3.28 so it's certainly possible. "Default" just doesn't seem to do anything with the fan RPM anymore. I let a game run until temps got high and it will go instantly to max RPM eventually when things get hot. But nothing in between. It's definitely fairly recent behavior, and I stay pretty up to date on iCUE in general. Custom and extreme both work.
Reply With Quote


  #13  
Old 05-31-2020, 03:02 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1048732
dev_sebas Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Corsair Caliente View Post
Hey dev_sebas,

Sorry for the late reply. Any chance you can start a ticket at https://help.corsair.com/hc/en-us

Afterwards PM me your ticket#. I'll have one of our tech support agents assist you.
Hi, sorry for late reply.
I will do that, just need to check where my serial number is.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #14  
Old 05-31-2020, 03:13 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1048733
dev_sebas Reputation: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Mutts View Post
I noticed it after reading this post and checked if I had the same issue, I had already updated to 3.28 so it's certainly possible. "Default" just doesn't seem to do anything with the fan RPM anymore. I let a game run until temps got high and it will go instantly to max RPM eventually when things get hot. But nothing in between. It's definitely fairly recent behavior, and I stay pretty up to date on iCUE in general. Custom and extreme both work.
Hey, Mutts
Yes, seems we are having the same issue. I believe it's just software, and not something hardware critical. Still, it's annoying the system does not react to temperature and toasts itself.
In my side, custom will work until a certain point, if the system works heavily the custom value won't be enough and it will not push the fan speed higher to adjust as advertised ("Fan speed may not apply if additionally cooling is required to reduce the temperature.").

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


  #15  
Old 05-31-2020, 04:26 PM
dev_sebas dev_sebas is offline
Registered User
 
Join Date: May 2020
Posts: 9
POST ID # = 1048739
dev_sebas Reputation: 10
Default

Hello,
I have been working with 3.27.68 and 3.28.75, both have the same issue as I have been explaining on the thread.
3.PNG
As seen, the system is on default, the fans are at 0, my CPU coolant is 59 degrees and my CPU is at 79 degrees. Sometimes, the system ramps up the fan and lighting goes red blinking.

Thanks,
Sebastião Rocha
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.