The Corsair User Forums  

Go Back   The Corsair User Forums > Corsair Product Discussion > Cooling

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 08-27-2019, 09:22 AM
Bostoncooler Bostoncooler is offline
Registered User
Bostoncooler's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1015833
Bostoncooler Reputation: 10
Default Obsidian 500D SE + H100i RGB Plat SE questions

Case: Obsidian 500D SE
Cooler: H100i RGB Platinum SE
Mobo: ASRock Taichi Z390
RGB: Commander Pro + RGB Hub

Hi all! Recently bought a RGB setup and put it all together yesterday. Everything is working though I haven't fully completed the build (wire management, button it up). I had three quick questions looking for some input on.

Cooler wires from the pump:
I currently have 6 LL120 fans in the case (includes the 2 on the AIO). All fan rgb wires hooked to the rgb hub and 4 fans powered by the commander pro (the 2 fans on AIO I have connected to the CPU_Fan headers on mobo). My question is there are wires coming from the pump that I have not connected and am unsure where to connect to. I have connected the SATA and the USB , I believe there are 4 other wires I have not connected. Do these NEED to be connected? What for? I believe they are all male connectors... I'm thinking to tie them up in the back?


AIO Fan Ramp Up Noise Level:
Is it me or is the noise level a little loud? Granted I still have both side panels off the case so I can hear everything well but it seems pretty loud. Since I don't have the AIO fans hooked up to the commander pro I'd have to monitor the RPMs a different way. Is there a setting in BIOs to change when using this setup? I may have read something about that before, maybe outdated.

Top side AIO Mount:
The case comes with a top radiator mounting bracket and I forgot to use the washers for the top mounting screws, could this be adding to noise? Has anyone mounted without the washers as the manual shows to use?


Thanks for any help/info you could provide. Sorry for the length. Cheers.
Reply With Quote


  #2  
Old 08-27-2019, 11:23 AM
xMacias xMacias is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 296
POST ID # = 1015843
xMacias Reputation: 20
Default

"there are wires coming from the pump that I have not connected"
- This is for the fans that come with the pump so they can be powered by the pump (both Fan and RGB) and controlled together
Reply With Quote


  #3  
Old 08-27-2019, 11:28 AM
Bostoncooler Bostoncooler is offline
Registered User
Bostoncooler's PC Specs
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 2
POST ID # = 1015844
Bostoncooler Reputation: 10
Default

So I would remove those two fans from the rgb hub and the motherboard and plug them both into those 4 wires I assume. Wouldn't this cause a no cpu fan error since nothing will be plugged into the mobo slots?

edit: is there a key difference connecting them through the pump rather than having them connected to the mobo and rgb fan hub?

Last edited by Bostoncooler; 08-27-2019 at 11:38 AM.
Reply With Quote


Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.